Zdravstveni saveti

10 negativnih kalorija hrane koju morate uključiti u svoju ishranu ako želite izgubiti težinu

10 negativnih kalorija hrane koju morate uključiti u svoju ishranu ako želite izgubiti težinu

Hajde da odagna mit nego što počnemo ovdje; ne postoji takva stvar kao što je negativno kalorija. Šta postoje iako su namirnice koje možete jesti u kojoj vaše tijelo koristi čak, ili više, kalorija za varenje hrane, nego hrana sadrži sebe. Takva hrana može biti vrlo korisno uključiti u vašoj ishrani, kada se pokušava izgubiti na težini, ali, nutricionisti upozoravaju da ne treba pokušavati da žive na dijeti koja se sastoji samo od ovih namirnica, ili ćete propustiti neke važne hranjive tvari koje dobijate od drugih namirnica. Ono što je dobro u vezi ovih namirnica je, međutim, da možete jesti koliko god želite bez stavljanja nikakvu težinu na, pa evo su naši top deset 'negativne' kalorija namirnica koje trebate uključiti u ishranu ako želite izgubiti na težini :

1. Celer

Celer je vjerojatno najpoznatiji negativnih kalorija namirnica koje možete jesti bez neto dobit u kalorija. Jedna prosječna porcija celera sadrži manje od 20 kalorija, a vi ćete spaliti više od toga u pripremi, žvakanje i vari ga.

2. Brokula

Nutrijent bogat brokoli je dobar povrća za jelo u svakom trenutku, ali to je posebno dobro, kada se brojanje kalorija. Brokula sadrži vitamin C, vitamin A, kalcija i folne kiseline, a to je visok u rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna previše. Jedna čaša brokule sadrži samo oko 30 kalorija, a neto efekat nakon vari to je veliki, ne tako debeo, nula.

load...

3. Zelena salata

Zelena salata je još jedan od popularnih negativnih kalorija namirnica koje mogu biti od pomoći kada se pokušava izgubiti na težini. Iako je salata je idealan način da se popuni sebe malo prije nego što jesti svoj glavni obrok, dobit ćete gotovo bez kalorija od nje jesti. Glavni sadržaj salate je voda i punu šolju salate sadrži samo 8 kalorija; zelena salata sadrži kalij, kalcij, željezo, vitamin A i C. Jedite salatu pred vašim glavno jelo, a vi ćete jesti manje visokih kalorija hrane.

4. Limun i naranče

Agrumi su odličan način za uživanje u nema kalorija snack. Jesti narandžasto, a vi ćete dobiti sve prednosti antioksidanata i vitamina koji sadrže za gotovo bez kalorija na sve. Oni su veliki poticaj za imuni sistem i da će pomoći da se odbrani od kašlja, prehlade i drugih sličnih neprijatne bolesti.

5. Lubenica

Iako ima slasno slatki okus, a porcija lubenica sadrži samo 30 kalorija. Lubenica je pokazala da poveća metabolizam, sadrži antioksidanse, kalij, željezo, magnezij, vitamine A i C, a visok sadržaj vode će pomoći da vas hidrirana kao dobro.

load...

6. Krastavac

Jedan od popularnih negativnih kalorija je krastavac. Krastavac čini veliki ukras za salatu i možete pojesti koliko toga, kao što možete upravljati. Kao što su zelena salata, krastavac je visok sadržaj vode, a prosječan broj kalorija na 100 grama je samo 16.

7. Karfiola

U krstašica povrća, karfiol, ima mnogo zdravstvene beneficije, kao i veoma nizak sadržaj kalorija. Dokazano je da sadrži anti-upalni sastojke i pomaže poboljšati probavni i kardiovaskularnog sistema. Uprkos svemu tome dobrote, to i dalje čini odličan dodatak ishrani izbornika kalorija pod kontrolom; na samo 25 kalorija na 100 grama porciji, karfiol je još jedan divan primjer negativnih kalorija hrane.

8. Gljive

Gljive dolaze u svim oblicima i veličinama i mogu se jesti sirovo ili kuhano, ali sve različite vrste gljiva su niske u kalorija. Gljive su bogate vitaminom D, željezo, kalij i magnezij. Budite oprezni kako ih ipak kuhati, gušeći ih u sir i maslac se ne ide na posao, ali na vlastitu, 100 grama porcija gljiva sadrži manje, od 40 kalorija.

9. Kupus

Kupus se preporučuje kao povrće jesti kada ste na dijeti, jer, iako možda ćete popuniti u trenutku to jesti, uskoro ćete spali off kalorija da ne sadrže. Kupus je ispunjen hranjivih tvari i vitamina, i tipičan 100 grama serviranje sadrži samo 25 kalorija.

10. Jabuke

Jabuke su također uključeni u našoj listi negativnih kalorija hrane. Jabuka dnevno drži liječnika daleko, pa čak i bolje od toga, jedna velika jabuka sadrži samo oko 100 kalorija, ali će biti potrebno 120 kalorija da svari. Možda bi trebalo reći jabuku dnevno će zadržati doktora i kalorija, daleko.

Šta drugih negativnih kalorija hranu volite da uključiti u dijetu? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

Ostati zdrav i lijep!

load...