Zdravstveni saveti

10 neverovatnih koristi za zdravlje brokolija

10 neverovatnih koristi za zdravlje brokolija

Dok brokoli ne može biti favorit za djecu, ona ima neke prilično neverovatno zdravstvene prednosti koje se ne može ignorirati od strane bilo koga. Vaša djeca mogu misliti oni mali zeleni drveća koje zovemo brokoli ukus užasno, ali oni mali zeleni drveće sadrže opterećenja ishrane, uključujući i mnoge esencijalne vitamine i minerale i nekoliko vrlo moćnih antioksidansa. Brokula je također vrlo svestran povrća, može se jede sirova u salatama, radi odlično u promiješati-pomfrit, ili lagano da ga pare za upotrebu kao strani. To je dobro poznata činjenica da je zeleno krstašica povrće može pomoći u borbi protiv raka i drugih hroničnih bolesti, pa pročitajte na i naći ćete punu trčanje dolje na The Amazing zdravstvene prednosti od brokule.

1. Reguliše krvni pritisak

Dodaj brokoli na listu povrća koje redovno jedu i to će nam pomoći da se stabilizuje krvni pritisak. Brokula sadrži spoj sumpora koji je prikazan od strane istraživača na OHSU Medicinskom fakultetu kako bi mogli aktivno kontrolirati krvni pritisak. Brokula sadrži kalcij i kalij, koji takođe stabilizuje krvni pritisak.

2. Poboljšava vaš mozak-power

Još jedna od predivnih zdravstvene koristi od brokule je u tome što je dobro za mozak. Bogata je vitaminom K, koji povećava kognitivne funkcije i izoštrava um. Postoji velika količina holina u brokule previše, a to je ključno za rast novih moždanih ćelija. Jesti brokule će poboljšati svoje pamćenje i mentalne izdržljivosti i držati još budni i na oprezu tokom dana.

load...

3. Poboljšava zdravlje srca

Brokula sadrži protuupalne sastojke koji mogu pomoći da se spriječi oštećenje obloge krvnih sudova koji su izazvani upalom. Upravo je ta šteta koje mogu dovesti do bolesti srca i moždanog udara, a jedan od spojeva u brokoli, pod nazivom izotiocijanata, čak mislio da bi mogao da popravi štetu koja su se već dogodile.

4. Pomaže u sprečavanju raka

Brojne studije pokazale su da brokula može biti efikasan pomoći u borbi protiv raka. Brokula sadrži sulforafan, koji djeluje protiv kancerogene ćelije, au studiji istraživača na Johns Hopkins univerzitetu, utvrđeno je da brokula može spriječiti tumore formiranja do 60%, i da može smanjiti veličinu postojećih tumora, kao i.

5. Smanjuje alergijske reakcije

Ovo je još jedan od divne zdravstvene prednosti od brokule. Brokula sadrži niz anti-upalnih spojeva koji pomažu da se smanji efekt alergijskih reakcija. Ako ste dovoljno nesretan da dožive alergijsku reakciju, onda kemferol i izotiocijanata, koje se nalaze u brokoli, će uvelike smanjiti simptome takvog napada.

load...

6. Pomaže kod detoksikacije

Zdravstvene prednosti brokule su veoma brojni. Brokula je dobar izvor fitonutrijenata, uključujući gluconasturtiin i glucobrassicin. Ovi spojevi pomažu da neutrališe i eliminiše toksine i kontaminante iz organizma. Oslobađanja organizma od toksina ima neverovatno važno blagotvorno dejstvo na zdravlje. Poboljšava metabolizam, pomaže imuni sistem i to će vam dati puno više energije.

7. Smanjuje štetu uzrokovanu dijabetesom

Iako jesti brokule ne leči dijabetes sebe, može pomoći ograničiti štetu koju je uzrokovana bolest. Je sulforafan koje se nalaze u brokule Poznato je da podstakne proizvodnju određenih vrsta enzima koji štite krvne sudove i ćelija u organizmu od oštećenja koja dijabetes na kraju uzrokuje.

8. Balansira PH tijela

Jedan od zdravstvenih koristi od brokule je u tome što može igrati važnu ulogu u pomaganju da zadrži PH vaše tijelo u ravnoteži. Brokula prirodno alkalizes vaše tijelo, te drži PH postane previše kisela. Ako je vaše tijelo PH postane previše kisela, to može izazvati cijeli niz zdravstvenih problema, uključujući hipertenziju i depresivni imuni sistem.

9. To je odličan izvor topivih vlakana

Svi znamo da moramo dobiti dosta vlakana u ishrani i jesti brokoli je jedan od najvećih načina da mi to možemo. Brokula je vrlo dobar izvor topivih vlakana, koja pomaže da se uklone holesterol iz tijela, održava ravnotežu u razine šećera u krvi, kao i da je odličan za probavni sistem. Fiber je također korisno kada pokušavate izgubiti na težini, jer drži osjećaš punu duže.

10. To je dobar izvor folne kiseline

Brokula je posebno dobar povrća jesti kada ste trudni, zbog visokog sadržaja folne kiseline. Folna kiselina je veoma koristan za razvoj djeteta. Neka istraživanja je također predložio da brokula može pomoći spriječiti neke oblike raka, uključujući rak dojke i raka vrata maternice.

Da li znate druge zdravstvene koristi od brokule?

load...