Zdravstveni saveti

10 neverovatnih namirnica koje mogu pomoći u borbi protiv stresa i anksioznosti

10 neverovatnih namirnica koje mogu pomoći u borbi protiv stresa i anksioznosti

Kad god sam nekada pod stresom ili anksiozni, ja bih ostati u zatvorenom prostoru, zamotajte se u veliki stan deku i žvakao brze hrane dok gledaju mojih omiljenih filmova. Ja bih u osnovi sakriti od svijeta i staviti na težini. Ovo je bila moja prirodna reakcija kad god sam osjetio ugroženim, uplašio ili spaljene.

Nakon obilaska doktora, shvatio sam da je borba protiv stresa i anksioznosti u upravo pogrešan način. U stvari, nisam to borba protiv uopšte; Ja sam jednostavno čekao određeni napad proći do sljedećeg jedan došao.

I sam se nezdravije svaki put.

Prevladavanje stresa i anksioznosti je na tebi da se suoči sa svojim problemima i pribor ih idite. Radije nego da se u odbrani i naježiti se pod pokrivač, kao što sam to radila, potrebno je da napravite promjene u načinu života, uključujući i promjene u svoju ishranu.

load...

Postoje namirnice koje mogu učiniti da se osećate nervozniji, a tu su i namirnice koje ublažavaju simptomi i uljepšati vaše raspoloženje. Iako je junk food je utješno u kratkom roku, ne pomažeš u dugoročno. Umjesto toga, hajde da pogledamo 10 zdrava i neverovatno namirnica koje pomažu kod anksioznosti i stresa.

Alge

Japanci vole da jedu morske trave, i to je bio sastavni dio njihove ishrane hiljadama godina. Morska trava je jedna divna super namirnica koje doprinosi njihovoj dugovječnosti, a ima i neke velike prednosti za one koji pate od stresa i anksioznosti, previše.

Bogata hranljivim materijama, morske alge sadrži dosta magnezija. Ako nemate dovoljno magnezijuma u vašem sistemu, mogli razviti simptome anksioznosti.

Morska trava sadrži triptofan, jedan spoj koji se pretvara u serotonin. To je umirujući neurotransmiter koji pomaže da tranquillise vaše raspoloženje kad god se osećate pod stresom.

load...

Tamno zeleno lisnato povrće

Dark želeniša kao što su kelj sadrže dosta folne kiseline, a spoj koji je četiri do bolje regulirati vaše raspoloženje. To se postiže podiže proizvodnju dopamina i serotonina, dva neurotransmitera raspoloženje regulira koje možete umiriti i da se osjećate opuštenije.

Argument ide tako da je depresija često uzrokovane naš način života, a posebno našoj ishrani. Ako vaš dijeta je niska u folata, vi ste skloniji težak slučaj blues.

Drugih tamnih želeniša da možete pokušati uključiti spanać, collards, repa zelje, blitva, brokula, kupus i Iceberg salata.

Integralne žitarice

Jedan od velikih namirnica koje pomažu u anksioznost i stres su integralne žitarice. Nekoliko studija je sprovedena u integralne žitarice i kako u korist onih koji pate od anksioznosti ili stresa. Kao što su morske alge, integralne žitarice sadrže magnezij i triptofan.

Oni također pomažu da se stvori energije u vašem tijelu, i zato što su bogati dijetalnim vlaknima i oni smanjuju mukama gladi. Oba su od ključnog značaja za ublažavanje simptoma anksioznosti.

Integralne žitarice treba biti važan dio vaše dijete ako pate od stresa ili anksioznosti, jer sadrže hranjive tvari koje su inače daleko oduzeta od modernih upakovane obroka.

Integralne žitarice sadrže zob, quinoa, kukuruz i heljda.

Turska

Turska je još jedan dobar izvor triptofana, esencijalna aminokiselina koja nas naši organi treba da se domognu iz naše ishrane. Jednom triptofan je u vašem organizmu, on se pretvara u nebeske serotonina.

Ako ste vegan ili vegetarijanac, drugi izvori as triptofana uključuju orasi, jaja i sjemenke bundeve.

Borovnice

Borovnice su neke od najzdravijih grickalica ste mogli ikad žvakao i oni zaslužuju mjesto na našoj listi namirnica koje pomažu kod anksioznosti i stresa. A ukusna voće, borovnice također Neki smatraju da je stvarni bona fide superhrana.

To je sve do velike količine vitamina i fitonutrijenata. Borovnice sadrže mnogo antioksidanata koji su povezani sa ublažavanje simptoma stresa.

Možete kupiti paket od borovnica iz vašeg lokalnog dućana i lako zamijeniti ih za svoj uobičajeni užinu.

Čokolada

Jej! Čokolada! Svi znamo da čokolada je krajnji udobnost hrane koja nam daje pick-me-up kad god smo osjećaj dolje, tako da je velika da nauče da je čokolada zapravo je jedan od zaista korisno, kao i ukusna namirnica koje pomažu kod anksioznosti i stres.

Tamna čokolada posebno je veliki stres-ublažavanje jer smanjuje proizvodnju kortizola u mozgu. Kortizol je takozvani "hormon stresa", koje se zna da uzrokuju simptome anksioznosti.

Tu su i spojeva u čokoladi koje su sposobne ili osvetljavanjem vaše raspoloženje.

Špargla

Anksioznost je neko vrijeme bili povezani sa niskim nivoom folne kiseline. Šparoga je prilično heroj kada je u pitanju sadržaj folne kiseline, kao samo jedan kup sadrži nevjerojatnih dvije trećine vaše dnevne preporučiti iznos!

Šparoga je lako kuhati u tavi, a može se dodati bilo koju vrstu mesa jelo možete sjetiti.

Upozorenje: šparoga ima tendenciju da se drugačije napraviti svoj miris urina, pa pokušajte da se ne naglasio o tome!

Maca korijen

Možda ćete imati malo problema s pronalaženjem Maca korijen u vašem lokalnom supermarketu ili dućana, ali bi trebao biti u mogućnosti da ga pronaći u blizini doma zdravlja radnju.

Maca korijen je u suštini prah koji možete dodati brojnim jelima (mislim čili u prahu, češnjak u prahu, itd). Njegova zdravstvene koristi se nalaze u korenu, koji sadrži više fitonutrijenata od gotovo bilo kojeg drugog voća ili povrća.

Hljeb od prekrupe

Jedan od velikih namirnica koje pomažu kod anksioznosti i stresa je cijeli pšenice kruh. Kao i navedenih triptofan, ugljikohidrata i povećati vašu proizvodnju mozak serotonina.

Izbor ugljikohidrata raspoloženje-lifting nije uvijek lako, ali preporučujemo da pokušate cijeli pšenice kruh. To je puno zdravije nego bijeli kruh, i to je definitivno bolji izvor ugljenih hidrata nego prerađene hrane ili šećer poslastice, kao što su čokoladice.

Losos

Losos je jedan od najboljih mozga hranu možete jesti. To je bogata omega - 3 masnih kiselina koje pomažu da se podići raspoloženje svaki put kada si dole i nemotivirani.

Mnogi ljudi koji pate od depresije ili anksioznosti redovno konzumiraju omega 3 kao dodatak da poboljšaju svoje raspoloženje.

Druge masne ribe koje su bogate omega - 3 masnih kiselina uključuju jezerske pastrmke, tuna, skuša, sardine, inćuni i haringe.

Znate li druge namirnice koje pomažu kod anksioznosti?

load...