Zdravstveni saveti

10 neverovatnih prednosti kupanja

10 neverovatnih prednosti kupanja

Koje su neke od pogodnosti možete dobiti od uzimanja toplu kupku?

Vruće kupke su jedan od onih malih zadovoljstava u životu koji može pretvoriti inače loš dan u dobar. Znaš kako to ide: Probudili ste se kasno, ugasi svoj prst pod tušem, spaljeno tvoj jezik na kafu i propustili voz za rad.

Zatim, vaš šef je galamio na vas za nešto što nije ni tvoja krivica, prije nego Bob iz HR slučajno prosuo smoothie sve preko vrha, jer on je samo tako nespretan.

load...

Da stvar bude gora, nebesa otvorena na putu kući, a vi je potopljen na kiši.

To je bio samo jedan od onih dana, i temeljito zaslužuju toplu kupku kad dođeš kući! Namakanje u dubine sapunica tople vode je tako hranjiva osjećaj da je cijeli dan je već daleka prošlost. Imaš mjehurića, čašu šampanjca i ti ne kreće odavde dugo vremena.

Amazing!

Kao i pretvaranje mrštenje naopako, hajde da pogledamo šta drugi neverovatno koristi ima vruće da vam ponudi.

Hot Kupaona može poboljšati cirkulacija krvi 

Jeste li znali da je vaš krvni sudovi trebaju vježbe? Oni sigurno rade. Bez adekvatne vježbe, vaša plovila neće moći da preveze krvi koliko veselje kao što je zaista potrebno.

load...

Topla kupka je savršeno "trening" za krvne sudove. Kako? Kada strme vaše tijelo u toplu vodu, neka vrsta fizički pritisak se vrši na tebe plovila, što zauzvrat povećava kapacitet vašeg srca.

Ono što ja zapravo govorim da vaše srce radi jače i brže u vodi. To možda nije vježba u regularnom smislu, ali je i dalje ostvaruju.

Hot Kupaona može poboljšati disanje

Mi nikada ne daju drugi misli da diše kada stvari idu dobro. Ali, kada se borimo za dah, mi iznenada shvatiti koliko je važno je zapravo disanje.

Uranjajući sebe u toploj vodi sa samo svojim grudima zastora može povećati unos kisika i kapacitet pluća. Razlozi za to su dvostruka: prvo, pritisak vode vrši na plućima i grudima je ključ.

Drugo, jer pluća su ispod površine vode, od vas se zahtijeva da se dublje i produžene udisaja, što zauzvrat povećati kapacitet vašeg pluća.

Hot Kupaona Registracija spavanja

Ako imate problema sa spavanjem noću, uzimajući toplu kupku prije spavanja mogao biti odgovor.

Kako? Prvo, topla voda opušta mišiće. I kada su vaši mišići su opušteni, ti si prilično spreman za odložili.

Ako se osećate posebno napeta u ovom trenutku, to bi mogla biti dobra ideja da se vruće potopiti prije spavanja večeras.

Hot Kupaona Mogu Poticaj Vaš mozak

Tople kupke može dati svoj mozak pojačanje. Skeptični?

Uzmite u obzir da se potopljen u toploj vodi i smanjuje upalu i smiruje vaš nervni sistem.

Oba su potrebni za bolje funkcioniranje mozga.

Osim toga, za svakoga koji boluju od Parkinsonove bolesti, uzimajući vruće kupke ima svojih prednosti. To može smanjiti simptome povezane s bolešću pružajući posturalne stabilnosti.

Hot Kupaona može da ublaži bol nakon treninga

Ja treninga dosta, a moj dečko igra nogomet tri puta tjedno. Jedna stvar koju smo koristili da se žale mnogo o je bol u mišićima nakon intenzivnog fizičke aktivnosti.

Sada kada smo udarili na ideju uzimanja tople kupke rade van, mi više ne pate od iste vrste mišića habanja.

Isto važi i bolova u zglobovima. Ako ste pate od agonije iznos od bolova nakon treninga, definitivno bi trebalo da uzima toplu kupku za instant olakšanje.

Termama su dobri za vašu kožu

Imate li gadno stanje kože ne možete se čini da riješi u ovom trenutku? Redovito tople kupke može pomoći.

Pogotovo ako druge metode - kao što su piling i hidratacija - jednostavno nisu radili, možda želite uključiti u toplu kupku da ti pomogne.

Hot Kupaona Poticaj Vaš gastrointestinalno zdravlje 

Ako se dogodi da pate od analne fisure ili hemoroida, sigurno ćete znati da je bol ponekad može biti prilično nepodnošljiv. Ali tople kupke može pomoći.

Kako? Jednostavno zato što topla voda opušta sfinkter i mogu promovirati brže zarastanje rana.

I dok ne savjetujemo vam da toplu kupku odmah nakon jela, to je napomenuti da se potopljen u toploj vodi pojačava cirkulaciju krvi, što zauzvrat poboljšava probavu.

Hot Kupaona može sniziti krvni pritisak

Studije su pokazale da tople kupke može da pomogne u regulaciji krvnog pritiska i spriječiti opasne šiljke. Ovo je posebno fantastičan vijest za sve one koji pati sa srčanim i kao takav mora držati na oku njihov krvni pritisak.

Tu je i upozorenje, iako - vruće kupke može podići svoj rad srca. Iz tog razloga, ako se o pate od srčanih problema, predlažemo da prvo konsultacije sa ljekarom prije uzimanja toplu kupku.

Hot Kupaona Osigurati olakšanje od grčenje mišića

Koji su grčenje mišića? Grčevi su prilično česti, ali ponekad su stvarno bolno. Često se javlja kao rezultat previše aktivnosti ili fizičkog hendikepa, kao što su skolioza, grčenje mišića pojaviti u kratkom, ali intenzivnom rafali - i oni mogu učiniti vaš život patnju.

Pomoći sredstva protiv bolova mogu da ublaže bol. Ali ono što stvarno želite da uradite je dvostruko dolje na grčeve, a možete to učiniti tako što vruće kupke.

Topla voda umiruje grčevitom stanju mišiće i smiruje ih u roku od trenutaka.

Hot Kupaona popraviti raspoloženje!

Ok, pa sam počeo ovaj članak ističući da tople kupke popraviti raspoloženje. Već ste znali da. Očigledno je, zar ne?

Ali, da li ste znali da postoji stvarna znanost iza toga ?? Prema studiji provedenoj 2002. Godine, otkriveno je da je razlog topla kupka poboljšava raspoloženje je zbog nekoliko faktora koji, u kombinaciji su super efikasni. Ovi faktori uključuju toplinu, izolacija, udobnost i činjenica da lažeš horizontalne.

Da li znate druge koristi od uzimanja kupanje?

load...