Zdravstveni saveti

10 neverovatnih prednosti piti čašu toplih medenih voda svakog dana

10 neverovatnih prednosti piti čašu toplih medenih voda svakog dana

Ako ste mislili toplom vodom i med je samo za kada ste imali hladno, razmislite još jednom, jer čašu tople meda prva stvar svako jutro si mogao donijeti više zdravstvenih koristi nego što ste ikada zamišljali. Topla med voda je ukusan način da se započne dan u svakom slučaju, ali kada se dodati da je činjenica da bi to moglo pomoći da izgubite težinu i povećati vaš imuni sistem, vi ćete se pitati zašto nikad pijan toplu vodu i med i ranije. Ako želite saznati više, pročitajte na, a vi ćete pronaći deset neverovatno prednosti pije čašu tople meda vode svaki dan.

1. Smanjuje podložnost alergijama

Pije čašu tople meda vode svaki dan će vam pomoći poboljšati svoj imunitet na alergije. Redovno konzumiranje male količine meda će postepeno desensitise vaše tijelo na efekte polena i drugih alergena, tako da bi mogao biti način da vam pomoći, ako patite od polenske groznice u ljeto.

2. Pomaže vam da izgubite težinu

Još jedna od velikih prednosti meda vode nas da vam može pomoći da prolio funti. Iako je med sladak, šećer koji sadrži prirodno i nigdje u blizini kao loš za mršavljenje kao rafinirani šećer. Topla med voda može napraviti veliki slatko degustacija alternativa piće na stvari kao što su soda. Voda će vas napuniti i pomoći vam da jedete manje i meda će zadovoljiti bilo koji želju za šećerom koje možete imati.

load...

3. Pruža energetski napitak

Med voda je tako dobro u jutarnjim satima, jer će vam dati energetski napitak. Prva stvar ujutro, vjerojatno ste malo dehidrirana i da će samo učiniti da se osećate umorno i tromo. Pije čašu meda vode će vas napiti se, i to će vam pružiti energetski napitak od ugljikohidrata koji se nalaze u medu.

4. Poboljšava imunološki sistem

Ovo je još jedan od prekrasnih prednosti meda vode. Med ima neke zaista snažan anti-bakterijskih i antifungalna svojstva, tako da pije meda vode dnevno će pomoći vašem tijelu u borbi protiv bolesti i infekcija. Ona također sadrži mnoge od minerala, vitamina i enzima koji su potrebni za održavanje vlastite prirodne imuni sistem organizma.

5. Osvježava dah

Odgovor antibiotika koji se nalaze u medu će boriti protiv bakterija koje mogu uzrokovati loš zadah. Ako dodate stisak svježeg soka od limuna sa svojim toplim meda vode, kiselost soka i anti-bakterijski učinak meda će pomoći da zadržite dah dugo svježe cijeli dan. I ukus jako dobro!

load...

6. Pomaže za ispiranje toksina iz tijela

Topla med voda će također pomoći da se poboljša za varenje i pomažu u procesu ispiranja toksina iz organizma. Ako dodate malo limunovog soka, koji će djelovati kao diuretik i poboljšati protok fluida kroz vaše tijelo. Sok od limuna i stimulira proizvodnju enzima u jetri koji pomažu organizmu da se oslobodi štetnih toksina.

7. Podmlađuje kožu

A topli med i limun piće je također dobro za ten. To će povećati proizvodnju kolagena, bore protiv bakterija, a pomaže da se očisti krv toksina koji mogu izazvati bubuljice i dosadan kože. Med također sadrži antioksidanse koji će se boriti protiv oksidativnog stresa u organizmu koji mogu dovesti do ranog početka znakova starenja.

8. Poboljšava probavnog sistema

Jedna od fantastičan prednosti meda vode je da će zadržati svoj probavni sistem u dobrom radnom stanju. Med voda će smanjiti kiselost u želucu i povećanje proizvodnje sluzi. To će vam pomoći da svari hranu kako treba i to će vas držati redovne. Topla med voda je također vrlo dobar za ublažavanje plin i nadutost.

9. Vas štiti od bolesti srca

Na vrhu svih ostalih divne prednosti toplog meda vode, takođe pomaže da se uravnoteži na dobre i loše holesterola u vašem tijelu. Pije med voda će pomoći da se poveća nivo dobrog holesterola i da će smanjiti kardiovaskularne napetost i pomažu da vas štiti od bolesti srca.

10. Smiruje upalu grla i kašalj

A vruće med i limun piće stvarno je dobar za kašalj i hladno kao ljudi kažu. Topla voda umiruje grlo med oblaže grlo kako bi se smanjio tickling koji uzrokuje kašalj, a sok od limuna će pružiti vitamina C koji će pomoći da se poveća imuni sistem. Sve u svemu, dakle, jednostavno piti tople vode s malo meda si mogao donijeti mnogo više zdravstvenih koristi nego što ste mislili, tako da ne spasiti samo za vrijeme koje imate prehladu.

Da li znate druge pogodnosti meda vode?

load...