Zdravstveni saveti

10 neverovatnih prednosti sveže stisnutog soka narandže za zdravlje i lepotu

10 neverovatnih prednosti sveže stisnutog soka narandže za zdravlje i lepotu

Mnogi od nas uživaju slatkiš kup OJ ujutro, obično za svoje prijatnog ukusa i sunčan boja. Šalica soka od naranče da idem s našim doručak je zaista jedan od najboljih načina da se dan počeo, pogotovo sada kada smo hit ljeta. To nas osvježava, budi nas i postavlja ton za ostatak dana.

Međutim, postoji velika zdravlje razlika između ceđeni sok od naranče i pasteriziranog sok od naranče (tj ne ceđeni) koji se komercijalno proizvodi. Kao i njegov ukus i pjenušava boja, ceđenih sok od naranče ima niz izvanrednih koristi za naše zdravlje i ljepotu koje se često izgubljene u procesu pasterizacije. Dakle, ako želite dati svoj vaše tijelo još veći poticaj ujutro, pogledajte našu listu od 10 nevjerovatan prednosti ceđenih soka od naranče za zdravlje i ljepotu.

1. Ceđeni Orange Juice je bogata Blagotvorno enzima i Nutrijenti

Ceđeni OJ sadrži antioksidans polifenol, koji su odlični za naše zdravlje. Nažalost, kada je pasterizovano sok od naranče, te korisne enzime i hranjive tvari su uništene, što znači da ljudi koji piju komercijalne sok jednostavno ne iskoriste prednosti. Ako se držimo ceđenih stvari, možete biti sigurni da će vaše tijelo biti učitan sa zdravstvenim Povećanje antioksidansa i enzima. Mi ćemo piti u to ime!

load...

2. Ceđeni Orange Juice je anti-aging Collagen Booster

Vitamin C je bitno ako vaše tijelo će proizvoditi kolagen. Bez adekvatnog iznosa, ti ćeš izgledati isto godina kao i tvoja baka. Ceđeni sok od naranče je bogat vitaminom C, koji pomaže našim tijelima da se asimilira i proizvodnju kolagena. To znači da što više svježeg OJ pijemo, mlađi ćemo pogledati.

3. Ceđeni Orange Juice je prepun Kalij

Volimo kalijum, i vjerujemo da bi trebalo previše. Ovaj nutrijent donosi sa sobom čitav gomile zdravstvene koristi za naš organizam. Pomaže kod ćelijski hidrataciju, a također pomaže u naš metabolizam ugljikohidrata. Da ne spominjemo sintezu proteina i stabilizaciju zadržavanje vode. Bože, ono što se ne kalijum učiniti?

Pa, to vam ne mogu reći rezultate loto prije nego što kuglice su izaći. Pa, ti, kalijum! Baš kada smo počinju da te volim!

4. Ceđeni Orange Juice Podržava Vaše štitne žlijezde

Vaš štitnjače je vjerojatno nešto što ne razmišlja o vrlo često - ako uopšte. To je nešto što je tamo. Ali tvoj štitnjače je ono što kontrolira proizvodnju proteina i odlučuje koliko brzo vaše tijelo koristi energiju. Ona igra važnu ulogu u našem zdravlju, a nesretni štitnjače dovodi do nezdrave tijelo.

load...

Ceđeni sok od naranče podržava vaše štitnjače ubrizgavanjem vaše tijelo sa kalijum, magnezijum i vitamin C, koji su svi anti-stres nutrijenata koji muški pomogne sa proizvodnjom hormona štitnjače T3. Bez ovih nutrijenata, vaš štitne bi koprcati u svim obim posla i stresa će se povećati.

5. Ceđeni Orange Juice je bogata Magnezij

Samo jedan kvartal soka od naranče sadrži do 100 miligrama magnezija. Zapanjujuće, zar ne? Naša tijela trebaju određenu količinu magnezija svaki dan, i jedan kup svježeg SL nudi značajan dio naše preporučene dnevne količine. Ukratko, magnezij pomaže za ćelijski metabolizam, i daje našem tijelu energiju je potrebno za obavljanje svojih svakodnevnih zadataka. Dakle, ako vam je potrebno da se pod naponom za rad u jutro, jedna šolja sveže ceđenog soka od naranče mogao učiniti trik.

6. Ceđeni Orange Juice je fantastičan za regulaciju šećera u krvi

Ako imate dijabetes, ceđeni OJ je vaš novi najbolji prijatelji. Da, to je visok šećer, ali magnezij pomaže u regulaciji nivo šećera u krvi. Takođe održava naš nivo glukoze u krvi stabiliziran. Osim toga, kao što je ranije spomenuto, jer ceđeni sok od naranče je također prepun kalija, ovaj ključni nutrijent udružuje sa magnezijuma pomažu u regulaciji naše šećera u krvi i inzulina nivou.

7. Ceđeni Orange Juice je učitan s prirodnim Šećeri

Znam, da se bojiš riječi "šećer". Svi smo. Ali, hej, prirodni šećeri su ponekad u redu, posebno onih u ceđeni OJ. Ovi prirodni šećeri dolaze u 3 odvojena oblika, i oni pružaju energije za cijelo tijelo da funkcionira kako treba. U osnovi, bez njih, bio bi umorni, pod stresom i slomljena. Svakome je potrebna određena količina šećera u krvi, pa koji je bolji način da ih se 'od preko ceđeni sok od naranče?

8. Ceđeni Orange Juice je i Loaded sa vitaminima

Tu je zapravo zapanjujućih 207% vaše preporučene dnevne vitamina C iznos u samo jednoj čaši ceđeni soka od naranče. Wow! Kao i ovaj, ceđeni OJ također sadrži velike količine B - 6, vitamin A, kolin i folata. Svi koji su super.

9. Ceđeni Orange Juice dolazi bez kemijskog Arome

Ikada kupio "100% Orange Juice" iz vašeg lokalnog supermarketa? Draga, svi imamo. Kupujemo jer pretpostavljamo da je sok 100% čist sok od naranče! Problem je u tome što sok sadrži arome iz vrste kemikalija koje, hm, parfema proizvođači koriste. Da. Čuli ste u pravu! Ali samo obložiti nisi, ponavljam:

"100% Pure Orange Juice" sadrži istu vrstu hemikalija koje, hm, parfema proizvođači koriste.

Pravi jeziva stvar je u tome da su momci iza 100% sok od čistog naranče ne morate čak ni uključiti hemikalija na etiketi. Tako da ni ne znam šta u đavola pijete!

10. Ceđeni Orange Juice Pomaže Your Body Destroy štetnih materija

Za razliku od pasterizirano sok od naranče koji možete naći na policama u supermarketu, svoju ceđeni sok od naranče će učiniti mnogo više koristi nego štete za svoje tijelo. Na mjestu tih gadan kemikalija je pravi okus. I, u mjestu toksičnog opterećenja naći u pasteriziranog soka, u svježem OJ ćete naći antioksidansima, mineralima, enzimima i vitaminima koji podržavaju vaše detoksikaciju rute i donijeti koristi ljepotu vaše kože i zdravlje vašeg tijela.

Pa, šta čekaš? Idi i stisnuti one naranče!

Da li znate druge koristi sveže ceđenog soka od naranče?

load...