Zdravstveni saveti

10 neverovatnih prednosti zelenih peglanja

10 neverovatnih prednosti zelenih peglanja

Verovatno ste čuli kako je dobar zeleni frape je za tebe, ali znaš li zašto? Zeleni frape mogu uključivati ​​voće, kao što su mango, banane, ananasa, breskve, jabuke i bobica, uz zeleno lisnato povrće, kao što su kelj, spanać, cilantro, potočarke, celer, itd, i oni mogu učiniti mnogo više nego samo dodati dnevni unos svježeg povrća, oni spakuju snažan nutritivni udarac previše. Zeleni frape se vole svi i da će ih čak i klinci piju, tako da su odličan način kako bi bili sigurni da su djeca stvarno dobijaju svoje zelje. Ako imate još da se sa zelenom smoothie trend, a zatim pročitajte na i saznajte deset neverovatno prednosti zelenog frapea.

1. Oni se osjećate puni

Visokog sadržaja vlakana zelenih frapea znači da su veliki zalogaj za jesti kad gledate svoju težinu. Oni su zdravi i zadovoljavajući i oni će učiniti ako se osjećate puniji duže od većine drugih, između obroka, grickalice hoće. Također se može pio zeleni smoothie prije glavnog obroka, a onda ćete ne želite ovako velike porcije.

2. Oni su lako vare

Još jedna od predivnih prednosti zelenog frapea je da ne samo da su prepune zdravih hranjivih tvari, ali su i lako svariti. Jer su već uklopljena, tijelo ne treba da rade vrlo teško razbiti hranu, tako da su sva dobrota i vitamini mogu dobiti pravo, gdje ih je potrebno vaše tijelo, brzo.

load...

3. Oni su dobar izvor energije

Sljedeći jedan od velikih prednosti zelenog frapea je da su nevjerojatan izvor energije. Voće samo po sebi pružaju dobar izvor energije, ali ta energija može biti kratkog daha. Kada se pomeša sa zeleno lisnato povrće, međutim, zelenih daju daleko bolje uravnotežen snabdijevanje šećera koji će vam dati dugotrajniji izvor energije i oni neće stvoriti vrhunac u vaš nivo šećera u krvi.

4. Oni su jeftini za napraviti kod kuće

Pije zeleni smoothie dnevno će vam pružiti uravnotežen izvor vitamina da je čak i bolje za vas i jeftinije nego što bi uzimanje multivitamina biti. Ne može odlagati zeleni frape od strane visoke cijene u sok-barovima, jer, ako ih napraviti kod kuće, svaki staklo samo će vas koštati nekoliko centi, na najviše.

5. Oni su odličan način da se prikrije lisnato zeleno povrće

Ako ste jedan od onih ljudi koji jednostavno ne vole lisnato zeleno povrće, iako znaš kako dobro za vas su oni, onda zeleni frape mogao držati odgovor za vas. Kada napravite zeleni smoothie sa voćem, jedva primijetiti ukus povrća, tako da je to odličan način da biste dobili sve prednosti želeniša, čak i ako vam se ne sviđa im jesti.

load...

6. Oni su anti-upalni

Još jedna od velikih prednosti zelenog frapea je da su anti-upalni. Sve to zeleni dobrota će također pomoći tijelo oslobodi toksina i ponovno alkalise tijelo. Ovo je važan korak za neutralizaciju učinak nekih brze hrane i praktičnost hranu, i to može pomoći u borbi protiv bolesti, kao što su bolesti srca i nekih oblika raka.

7. Oni vam mogu dati jasan kožu

Još jedan veliki učinak zelenog frapea je da pomaže raščistiti kožu previše. Vlakana u frape pomaže da probavni sistem i jetra u dobrom radnom stanju, tako da su bolje mogućnosti za uklanjanje toksina iz sistema. Ako je jetra nije 100% zdrav, onda toksini će biti uklonjen iz tijela kroz kožu, što može uzrokovati bubuljice i dosadna ten.

8. Oni su snažan izvor antioksidansa

Sljedeći jedan od divne prednosti zelenog frapea je da su snažan izvor antioksidansa. Dodavanje zeleno lisnato povrće na svoj frape će značiti da ćete imati koristi od povećanog unosa antioksidansa. Antioksidansi pomažu u zaštiti organizma od svih vrsta bolesti i oni štite ćelije i DNK od oštećenja koja mogu nastati slobodni radikali, što može izazvati rak.

9. Oni poboljšati mentalne jasnoće

Prednosti zelene frape može ići dalje i dalje, i ovdje je još jedan od njih: green smoothie može poboljšati mentalne jasnoće. Osjetit ćete više budan od počnete pio barem jedna zelena smoothie dnevno. Zeleni frape su visoke u vitamin B i kalij, koji pomažu funkciju nervnog sistema kako treba i da se osjećate više upozorenja.

10. Oni olakšati kiseline probavne smetnje

Zeleni frape su savršen lijek za žgaravice ili žgaravicu. Zeleno lisnato povrće su prirodno alkalna i oni će brzo neutralizirati kiselost želuca i smiri kiseline probavne smetnje.

Da li znate druge prednosti zelenog frapea?

load...