Zdravstveni saveti

10 neverovatnih saveta za početnike

10 neverovatnih saveta za početnike

Ako razmišljate o radi kao način da se zdravije i monter, možda ćete biti zabrinuti znati kako da biste dobili najbolje od toga. Na kraju krajeva, vi ćete želite znati kako se smiri, kako da ne gurati sebe previše, kao i kako izbjeći ozbiljne povrede. Osim toga, znajući najbolje mjesta za ići trčanje, kao i najbolje doba dana za ovu aktivnost su uvijek od pomoći bonuse.

Jedan od najefikasnijih načina da biste dobili najbolje od trčanja je da pokrenete rame uz rame sa iskusnim pro. Ako jednostavno ne mogu priuštiti osobnog trenera, a ako tvoj najbolji prijatelj radi prebrzo za vas, sljedeći najbolja stvar je da pogledate naše savete i trikove za 10 nevjerovatan trčanje Savjeti što trebate znati o.

1. Pokrenite svakog dana

Ako ste tek sada, a zatim pokrenuti, možda ćete ustanoviti da ste stvarno bore da biste dobili nikakve rezultate. Ti samo ne oseća nikakve montera, ai dalje se užasno dotrajala i umorni nakon svake staze. Najbolji način da se izgradi dosljednost i da se monter je pokrenuti svaki dan.

load...

Zvuči kao puno pitati, ali jedini način trčanje može biti toliko efikasan da pomaže vašem tijelu da se spali masti je da pokrenete dosljedno. Nakon prvih nekoliko tjedana, to će postati mnogo lakše, i fizički i psihički.

2. Motivišeš

Još jedan od važnih trčanje savjeta za početnike je na sebe motivirati svaki dan. Running - a posebno radi svaki dan - nije ni na koji način lako, a mnogi od nas treba razlog da nas tamo. Neki ljudi uzimaju se radi kako bi prikupio novac za humanitarne svrhe, dok drugi imaju sliku u svom umu idealnog tijela žele.

Najbolji način da budete sigurni da pokrenuti dosljedno je, dakle, na sebe dati razlog. To može biti bilo šta, ali to mora biti nešto dovoljno jak da vas motivirati svaki dan.

load...

3. Investirajte u Neki Running Shoes

Ako ste spontani tip koji probudi jedno jutro i misli: 'Želim ići na trčanje', šanse su da živite u kući bez patike. Radije nego da odloži ovu novu želju da ode na zabavu, odlučite da ubaci na bilo koji stari trenera.

Rezultat? Nelagodnost. Bol. Povrede. Plikovi. Krv.

Ew. Nije kul. Radije nego krenuti na asfalt u par 1990 ribok, mi ozbiljno predlažemo da investiraju u patikama koje su pogodne za vaš tip stopala.

4. Be Positive

Još jedna od dobrih trčanje savjeta za početnike je ostati pozitivan. To je malo koristi ako trčanje čini se osjećate iscrpljeno, mrzovoljan i nesretan svaki put kad završimo za danas. Osjećaj ovako ćeš samo žele da se odreknu i istresa na sljedećem osoba koja kaže, "da dolaze na trčanje?"

'NE Ne želim COME na trčanje !!'

Najbolji način da se osigura da rad nikada postaje posao je kako bi bili sigurni da ste završili staze osjećaj pozitivan, sretan i jaka. Morate biti u zvuku mjesto, kako u um i tijelo na ciljnoj liniji. U suprotnom ćete biti zamjene radi za Netflix prije nego što vi to znate.

5. Forget About Pace

Možete početi razmišljati o tempu kad se dobro na ovom radi stvar, ali u početku, tempom stvarno nije bitno. Umjesto toga, trebalo bi da se smiri, i fokusirati se na disanje. Ako počnete brinuti o svojim tempom po milju čim počnete radi, osjećat ćete se previše pritisak da stvarno uživam u tome.

Olakšavanje sebe u rad će poboljšati vaš užitak, i to će također smanjiti rizik od ranog povreda.

6. Get Yourself A Running Partner

Sljedeći jedan od velikih trčanje savjeta za početnike je da se i sami trčanje partnera; i trčanje partner ne samo djeluje kao razgovorni sidekick - oni također djeluju kao sredstvo društvene odgovornosti. Kada smo pokrenuli sa nekim drugim, mi smo veći motiv da nastavi sa radom. U osnovi, mi ohrabrujemo jedni na druge da se tamo i pogodio asfalta na one dane kad smo radije se odmaraju oko kuće sa puding.

I, naravno, imati nekoga da pronađe da pomaže da prođe vrijeme!

7. Savršeno pravilne Gornja Body Form

Propust da se nauče ispravan gornji u obliku tijela može dovesti do neverovatnih iznos od bolova u vratu, ramenima, leđima i rukama. Ono što trebate učiniti je držati ruke u visini struka, i ruke pod uglom od 90 stepeni. Laktove, u međuvremenu, treba imati na vaše strane, a svoj stav treba da bude ravno. Glavu gore, a ti si na pobjednika.

8. Vodi evidenciju

Još jedan od neophodan trčanje savjeta za početnike je da vodi evidenciju vaš napredak. Snimanje vaše dnevne ciljeve i ciljeve je zgodan način će vam pomoći da se poboljša. Trening dnevnik djeluje kao sredstvo odgovornosti, a pokazuje koliko treba da pojačaju igru ​​svake sedmice. Ako je vaš dugoročni cilj je da se takmiči u maratonu, vaš dnevni i sedmični evidencije će vam pomoći da se poboljša nedelje u nedelju. Na primjer, ako jesi 2k tjedan dana, možda možete pokušati 4K nedelju dana nakon.

9. Koristite vazelina

Plikovi stvarno su noćna mora za trke, a previše plikovi možete odložiti radi. Jednostavan način da ih držati na distanci je za mazanje vazelina preko noge večeri prije nego što krenete na trčanje. Jelly djeluje kao omekšivač za kožu, a ako nosite dvostruko čarape na dan u bijegu, vi u osnovi udvostručuje se na tim dosadnih plikova.

10. Razmislite hranu i piće

Nutrition je ozbiljno razmatranje kada idete van na trčanje, a mi preporučujemo da napuniti na obrok oko 90 minuta prije nego što krenem. Predlažemo ugljenih hidrata, prije nego što možda grickanje na banana samo prije pokretanja.

Drink-mudar, to je poželjno da uzmete malo vode sa sobom ako ćeš biti kandidat za blizu jedan sat. Vaše telo će izgubiti mnogo stvari kroz znoj, kao što su elektroliti, a najbolji način da zamijeni njih je preko čista voda.

Koje su vaše najbolje trčanje savjeta za početnike?

load...