Zdravstveni saveti

10 neverovatnih zdravstvenih koristi od rožičastog praha

10 neverovatnih zdravstvenih koristi od rožičastog praha

Rogač prah se pravi od mahuna pasulja u obliku koje rastu na rogač koja nastaje u istočnom Mediteranu. Mahune se ponekad koriste da bi sirup koji se koristi u hrani, ali češće, oni se koriste da bi rogača u prahu, koji se često koriste kao čokolada zamjena za pečenje i izradu bombona. Rogač je visok u hranjive tvari i antioksidanata i ovdje su deset zdravstvene koristi od rogača u prahu:

1. To je dobar izvor selena

Mi moramo selen za održavanje zdrave funkcije štitnjače i da pomognu u izgradnji DNK. Jedna šolja rogača u prahu sadrži oko 10% preporučene dnevne količine selena koji su nam potrebni.

2. Smanjuje holesterol

Jesti rogač u prahu može pomoći da se smanji nivo lošeg holesterola u organizmu. Prah sadrži polifenole, koji se vezuju za holesterol u želucu i pomoći da prođe kroz vaš sistem.

load...

3. To čini vrlo zdrava alternativa čokoladi

Kao zamjena za čokoladu, rogač čini mnogo zdraviji alternativa. To je bez mliječnih, niske u kalorija i ne sadrži kofein. To ga čini savršenim za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu i za ljude koji vole svoj čokoladu, ali se trude da izgube težinu.

4. Pomaže Ward rak

Rogača u prahu sadrži nevjerovatnih preko 20 različitih polifenola jedinjenja. Oni se sastoje od antioksidansa i flavonoida, od kojih svi imaju borbu protiv raka svojstva. Od posebne koristi su antioksidansi, kvercetin i Myricetin, koji su posebno dobri u rak borbi.

5. To je super za probavni zdravlje

Zdravstvene prednosti rogača u prahu uključuju i bolje varenje. Rogača u prahu sadrži visok nivo tanina, koji su odlični za održavanje vašeg probavnog sistema u dobrom radnom stanju. Tanini pomoći da te redovne, a na testovima, utvrđeno je da je veoma efikasan u lečenju dijareje kod male djece.

load...

6. Gradi snažne kosti

Jači kosti je još jedan od divne zdravstvene prednosti rogača u prahu. Jedna šolja rogača u prahu sadrži oko 35% vaših dnevnih potreba za kalcijum. Kao i bića i esencijalni mineral za razvoj zdravih kostiju, kalcij i pomaže u održavanju zdravog nervnog sistema.

7. Ne sadrži nikakve stimulanse

Za razliku od čokolade, koja sadrži teobromin i kofein, rogač u prahu ne sadrži stimulanse na sve. To znači da rogač prah neće izazvati nervozni osjećaj i neprospavanih noći da jedu previše čokolade može uzrokovati.

8. Stabilizuje nivo šećera u krvi

I tu je još jedan od značajnih zdravstvenih koristi od rogača u prahu: jedem rogač u prahu pomaže da se stabilizuje nivo šećera u krvi. Ona sadrži supstancu pod nazivom pinitol, koji reguliše nivo glukoze kao i promoviše zdrav probavni sistem.

9. To je dobro za vašu kožu i kosu

Vitamin E koji se nalazi u rogača u prahu je dobro i za vašu kožu i kosu. Vitamin E pomaže u održavanju zdravlja kože i bori bora. Također je bitan sastojak za snažnu i zdravu kosu.

10. Pomaže u borbi protiv infekcija

Još jedna od velikih zdravstvenih koristi od rogača u prahu je da je ovaj prah je i ukusan način borbe bolesti i infekcija. Prah ima i antivirusno i antibakterijska svojstva, jer sadrži galne kiseline i tanina. To je posebno korisno u borbi protiv stomak žalbi.

Znate li neke druge zdravstvene koristi od rogača u prahu?

load...