Zdravstveni saveti

10 odličnih jela za vrijeme trudnoće

10 odličnih jela za vrijeme trudnoće

Jesti za jedan nije uvijek lako, pogotovo kada smo naglašavajući o našem zdravlju. Na primjer, imamo komad torte za desert ili da smo zaista samo držati voćku danas?

Jesti za dvoje, međutim, sasvim druga lopta igra koja je odgovornost zaista nerv-lomilo.

Pitanja koja prolaze kroz mama-to-biti um mnogi. Koliko riba treba da jedemo prije nego što unosimo previše živa? Treba dobijamo proteine ​​iz mesa ili bi to bilo previše masne? Kako bi bilo jaja, jesu li u redu? Ili su prepuni holesterola što je loše za našu bebu?

load...

Toliko pitanja!

To čini da se osećate kao otvaranje vaše grickalice ormari i gorging na bar bombona ispred Netflix.

Ali prije nego što to uradite, mi u Beauty & Savjeti su se okupili informacije iz vrhunskih stručnjaka ishrane na šta trudne mame treba jesti. Hajde da pogledamo njihove vrhu najbolje savjete o namirnicama jesti dok trudna.

load...

Jaja

Jedan jaje daje oko 90 kalorija, što i nije tako loše. Osim tih kalorija, jaja su bogata puno dobrote. Su opterećeni zapanjujućih dvanaest vitamina i minerala, kao i puno proteina. I proteina je ono što vam je potrebno kada imate izbočine.

Jaja također sadrže nešto što se zove kolin, koji pomaže vašoj bebi da raste i poboljšava njihovo zdravlje mozga. Ako ste pametni, neki jaja također sadrže omega - 3 masne kiseline koje pomažu sa vizijom vašeg nerođenog djeteta. Jaja koja sadrže omega - 3 će se reklamirati na njihovoj etiketi pod nešto što se zove DHA.

Osim toga, sadržaj kolesterola naći u jajima nije loše.

Utvrđeni Žitarice za doručak

Doručak je tako važan obrok. Ako se na to preskakanje prije trudnoće, to je bitno da počnete prepustiti se u jutarnjim satima.

Najbolja hrana ujutro snage za kada nosiš oko beba utvrđeni žitarice za doručak, koji se s veslima sa B vitaminom. Stručnjaci kažu da trudnice treba da konzumiraju najmanje 400 mikrograma B vitamina dnevno, a utvrđeni žitarica je odličan način da se kroz sve to. Popeti na njega!

Losos

Jedan od velikih hranu jesti dok trudna je losos. To je jedan od naših omiljenih riba za jelo ovdje u Beauty & Tips. Njegova zdravstvene prednosti su brojne, a to je posebno preporučuje za trudnice.

Losos je bogat proteinima, kao i omega - 3 masnih kiselina. Kao i pomaganje razvoja vaše bebe, te omega - 3 je također pomoći da poboljša svoju raspoloženje, što je samo tonik vam je potrebno kad si malo pod stresom.

Postoji mnogo konfliktnih priče o ribama i žive. Dobra vijest u vezi losos je da ona sadrži mnogo manje žive od puno drugih riba, kao što su sabljarke, skuše i morskog psa.

Nije da bi hteo da jede ajkula tokom trudnoće. Pa, ne bih preporučio to!

Grah

Grah su također uključeni u našu listu namirnica za jelo tokom trudnoće. Pasulj su odličan izvor proteina, a zapravo sadrže više proteina i vlakana od bilo kojeg povrća. Veličanstven.

Velika stvar je da ima puno za izabrati iz, previše: Slanutak, pinta grah, sočivo, crni pasulj, mornarica pasulj, prebranac... Lista se nastavlja!

Protein je vrlo važno kad si trudna, zbog čega možete uključiti u grah. Ali je također važno vlakana, zbog čega je u zrnu treba stvarno biti vaš novi najbolji prijatelj. Vidiš, kada si trudna, ti si pod rizikom od razvoja gastrointestinalnih problema, kao što su zatvor i poruba. Vlakana pomaže u sprečavanju tih.

Brokule

Brokula je punjen mnoge važne hranjive tvari koje trebaš u trudnoći, kao što su folata i kalcija. Brokula je bogata antioksidansima, vlaknima i vitaminom C.

Slatki krompir

Vjerojatno najslađi povrća oko (hajde, to je u ime!), Slatki krumpir su odlični hranu jesti dok trudna. Razlog njihovog narančaste boje je sve učiniti biljni pigmenti pod nazivom karotenoidi koji se pretvaraju u vitamin A kada uđu naš organizam.

Iako ste možda pročitali da previše vitamina A od povrća i životinja je loše za vas, karotenoid je vrlo dobar tip vitamina A. U osnovi, možete konzumirati koliko ga želite.

Slatki krumpir su bogate vitaminom C previše, kao i vlakana i folne kiseline. Oni su također jako jeftin, a ti čak i da ih pržiti i jesti kao slatki pomfrit krompira.

Orasi

Orasi su veliki hranu jesti dok trudna. Ako imate želju za grickalicama, zašto ne zamijeniti svoj čokoladice za neke hrskavi lud?

Orasi su fantastični za Vas i sudaranja, sadrži kao što je to puno vlakana, proteina, vitamina i minerala. Oni će ići neki način sa svojim preporučene dnevne količine magnezijuma sad kad si trudna. Magnezijum je važan jer može spriječiti preranog rođenja, kao i unaprijediti nervni sistem vašeg djeteta.

Integralne žitarice

Još jedna dobra namirnica za jelo tokom trudnoće su integralne žitarice. Odlična stvar u vezi integralne žitarice je da kokice je cijelog zrna. Dakle, kada vaša beba Bump čini se osjećate neugodno u večernjim satima, možete utješiti sami grickanje na kokice dok gledate film.

Integralne žitarice sadrže puno vlakana i hranjivih tvari, kao što su selen, vitamin E i fitonutrijenata. Verovatno u iskušenju da se držimo odmah na kokice, ali postoje brojni veliki integralne žitarice tamo da bi trebalo probati. Jedan od naših omiljenih ako quinoa, kompletan protein koji je pun hranjivih tvari.

Bobice

Kao što su orasi, bobice su odličan podstanica za slatke grickalice. Možete grickati daleko na kupine, maline ili borovnice, znajući da ćete dobiti puno vlakana, folata, vitamina C i kalija. Jedite ih iz ruku ili posuti ih na vrhu vašeg utvrđeni žitarica za dodatnu ukus i ujutro slast. Divno.

Jogurt

Bebe trebaju kalcij za razvoj kostiju, pa zašto oboje ne tretira konzumiranjem mnogo ukusna jogurta?

Jogurt je važno za vas tokom trudnoće, jer pomaže da se učvrste kosti, mišića i živaca. Preporučujemo da cilj za oko 4 porcije dnevno. Ako mislite da je to previše za tebe, da pokušam 2 porcije i malo mlijeka.

Koje su vaše omiljene namirnice jesti dok trudna?

load...