Zdravstveni saveti

10 odličnih koristi za zdravlje i ljepotu spirulina

10 odličnih koristi za zdravlje i ljepotu spirulina

Spirulina je prirodno alge, koja ima neke sjajne zdravlje i ljepotu prednosti. Raste u vodi, to je zeleno-plave boje i pruža neverovatno visoki izvor hranjivih tvari i proteina. Spirulina je dostupan kao hrana, dodatak prehrani i to je dostupan u tabletama, pahuljice i prah. Koristi se stoljećima kao dodatak ishrani, dodaju hrani pružiti dodatni izvor proteina i hranjivih tvari, a spirulina ima mnogo zdravstvenih prednosti, deset od kojih ćemo nabrojati tu za vas:

1. Zvuci kožu

Zdravstvene prednosti spirulina uključuju bolje i svjetliju kožu. Uzimajući Spirulina dodatke na redovnoj osnovi može raditi čuda za vašu kožu. Alge sadrži visok nivo mnogih jedinjenja koje su bitne za jasne, sjajne kože, uključujući vitamine A, C, E, K i vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B9, fosfor, željezo, kalij, cink, bakar , mangan, selen i kalcij. To također može pomoći u borbi protiv slobodnih radikala, koji su uzrok slojevite i mlitavi izgled kože.

2. Čisti krv

Još jedan od važnih zdravstvenih koristi od spirulina je da se može pročistiti krv. Spirulina sadrži klorofil i phycocyanin, koji promovira nove proizvodne ćelije i pomladiti dotok krvi. Klorofila je gotovo identična, u svojoj šminke, na hemoglobin to je ono što je odgovorna za transport kisika kroz organizam i za čišćenje krvi.

load...

3. Borba infekcije

Konzumiranje Spirulina će vam pružiti dobar izvor proteina koji poveća proizvodnju tijela supstanci pod nazivom makrofage, koji su određeni tip bijelih krvnih zrnaca koji sprečava i bori se protiv infekcija.

4. Smanjuje holesterol i pomaže da izgubite težinu

Još jedan od velikih zdravstvenih koristi od spirulina je da se može pomoći niži nivo holesterola u krvi i pomoći da izgubite težinu. U studiji u Japanu, kao iu nekoliko drugih studija, istraživači su otkrili da spirulina, kada se uzima svakodnevno, može smanjiti nivo holesterola u organizmu i smanjiti inflaciju koja može biti uzrok holesterola akumulira u krvotok.

5. Poboljšava imunološki sistem

Spirulina je bez premca u svojoj imuni mogućnostima jačanja sistema. Sadrži svih osam amino kiseline koje su neophodne za zdrav sistem i sadrži antioksidanse zeaksantin i beta karoten, kao i da je bogat izvor vitamina i minerala.

load...

6. Poboljšava raspoloženje i jača memoriju

Zdravlje spirulina prednosti uključuju i bolje raspoloženje. Ljudi koji su uzeli Spirulina dodataka su prijavili označene poboljšanja u njihovu ukupnu raspoloženje i njihovu sposobnost pamćenja i sjetiti stvari. Smatra se da je razlog na nivo amino kiseline L-triptofan koji se nalaze u Spirulina, to je ono što je odgovoran za proizvodnju tijela melatonina i serotonina.

7. Ima anti-aging svojstva

Spirulina se sada mogu kupiti u krem ​​se koristi kao tretman protiv starenja. Kreme sadrže vitamin E, koji pomaže samoj koži popravke i tirozin, koji mogu smanjiti pojavu znakova starenja.

8. Bogat izvor proteina

Kao proteinski dodatak, spirulina je prilično mjestu. Uzeti u obliku tableta ili dodaju hrani, spirulina pruža 65% više proteina, nego jaja ili soje i može biti savršen dodatak prehrani za one ljude koji ne dobijaju dovoljno proteina iz svakodnevnog hrane.

9. Fights alergije

Studija objavljena u časopisu Journal of Medicinal Food otkrili da redovna konzumacija spirulina inhibira alergijske reakcije. Oni koji su učestvovali u studijama prijavljeno dramatičnog smanjenja simptoma zbog njihove alergije.

10. Tretman za kosu gubitak

Spirulina zdravstvene prednosti uključuju zdraviju kosu. Spirulina se sada koristi u mnogim proizvodima za smanjivanje gubitka kose i ohrabriti rast nove kose. Njegov visok sadržaj aminokiselina, esencijalne masne kiseline i beta-karoten su korisni u promociji rast zdravog kosu.

Spirulina popis zdravstvene beneficije može ići dalje i dalje.

Znate li neke druge zdravstvene koristi od spirulina?

Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...