Zdravstveni saveti

10 pića i hrane za čine da ste dobili težinu

10 pića i hrane za čine da ste dobili težinu

Jeste li znali da postoje skoro 2 milijarde ljudi u svijetu koji su višak kilograma i da je skoro trećina svih Amerikanaca starijih od dvadeset su pretili? Ove šokantne statistike nisu samo ograničeni na SAD, gojaznost u cijelom svijetu se udvostručila u 1980. Godine i dalje je u porastu u mnogim zemljama. Višak kilograma mjestima pritisak na svoje srce, čini vas podložnim udaraca i raka, a to može dovesti do dijabetesa. Dakle, hajde da pogledamo neke od namirnica koje možda jesti da bi mogao biti uzrok da dobijaju na težini. Možda ćete biti iznenađeni da neke od ovih stvari na listi kao što je ovaj, jer ste mislili da su zdrave hrane, pa pročitajte na, i saznajte deset pića i namirnica koje vas dobiti na težini.

1. Alkohol

Verovatno znate da alkohol sadrži samo beskorisno kalorija koje radite svoj tijelo nije dobro na sve, ali postoji još jedna zanimljiva nuspojava alkohola koje možda niste znali. Alkohol uzrokuje značajan pad u sposobnost vašeg organizma da se spali off masti. Samo dve čaše duha, sa mikserom, će smanjiti razgradnju masti metabolizam preko 70%, što je jedan od razloga zbog kojih teška piju često doživljavaju tjelesne težine.

2. Čips i kikiriki

Kikiriki i čips su dva i najveći krivac za grickalice koje vas dobiti na težini. Oni mogu izgledati kao lagani snack, ali mala porcija čipsa sadrži oko 150 kalorija i grama kikirikija ima 161 kalorija. Pravi problem je u tome da su oni često dolaze u velikim vrećama i oni su teško odoljeti kada je otvorila torbu.

load...

3. Rafinirani šećer

Bijele rafinirani šećer sadrži puno kalorija, ali ne i vitamina ili drugih nutrijenata na sve. Jedna kašičica bijelog šećera ima oko šesnaest kalorija. To ne zvuči puno za sebe, ali kada se saberu sve šećer da jedete u toku dana, možete vidjeti zašto je šećer hitova ovaj spisak namirnica koje će vas dobiti na težini. Čak i ako ne posipati šećer na jutarnju žitarica, pogledajte na poleđini svake prerađene ambalaže za hranu, a vi ćete biti iznenađeni na koliko je hrana koju jedete sadrži značajne količine šećera.

4. Mesne prerađevine

Proces mesa su također uključeni u našu listu namirnica koje vas dobiti na težini. Hot-dog, obrađuju narezaka mesa i kobasica od mesa, a sve sadrže iznenađujuće veliki broj kalorija, čak i one za koje mislite da bi bilo zdravo kao obrađene purećeg mesa. Mesne prerađevine obično sadrže visok nivo masti, kao i da je dodao soli i šećera.

5. Sušeno voće

Sušeno voće je još jedna hrana koja može biti vrlo zabludu i definitivno zaslužuje svoje mjesto na našoj listi namirnica koje vas dobiti na težini. Pomislili biste da, zbog toga što je voće, to će biti zdrav. Istina je, međutim, da zbog toga što se voda vadi iz sušenog voća, sav šećer postaje koncentriran i sušeno voće često ima dodatnu dodatkom šećera. Šalica od svježeg grožđa, na primjer, da sadrže oko 60 kalorija, dok je pehar grožđica će imati 450 kalorija.

load...

6. Krumpir

A krompir srednje veličine sadrži, u prosjeku, samo 110 kalorija, ali krompir su često na listama tova namirnica zbog količine nastojimo da jedu i kako smo ih pripremiti. Jedan pečeni krumpir, sa svojom kožom otišao na, da li je zaista dobro za vas, ali onda smo skloni da se gomilaju je visok sa prelivima kao maslac i sir. Čak i skromni kuvana krompira ne bi bilo tako loše, ako nismo uguši ga sa maslacem.

7. Neravnine

Oblozi se često prodaju kao zdrava alternativa, ali oni mogu biti kalorija laden previše, i to je razlog zašto oni su također uključeni u našu listu namirnica koje vas dobiti na težini. Ako ste bili da izbaci prodavnicu kupio wrap stan, mogli ste da je to više dugo stopalo! Prosječna wrap sadrži oko 300 kalorija i, jer postoji mnogo površine na njega, naći ćete i da je daleko više preliv širenje na to nego što će naći na jednostavan sendvič.

8. Crveno meso

Crveno meso je visok nivo holesterola i masti, i previše učinit će vas staviti na težini. Najgora stvar u vezi crvenog mesa je da najukusnija rezovi su oni koji su mramorirana masti, jer to je ono što daje crveno meso svoj sočan ukus. Nutricionisti preporučuju da crveno meso treba jesti samo nekoliko puta tjedno.

9. Pustinje

Žao mi je, sve, ali jedan od najgorih namirnica za vašu figuru, uz koje ćete dobiti na težini su one predivna, scrummy pustinje. U malim dozama, sira, pite i sladoled su u redu, ali koji drži male porcije? Čak i standard porcija sladoleda od vanile ima 135 kalorija, tako da otpusti pustinja Sve u svemu, ako možeš, a to će vam pomoći da se ne stavi na težini.

10. Salatu i maslac

Samo jedna kašičica redovnih salatu, ili mali komadića putera, donosi sa sobom 45 kalorija. Ranch dressing je jedna od najgorih i ako pokrivaju salatu u njemu, od vas će biti dodajući nekoliko stotina kalorija na svoj inače zdrav obrok. Kao i uvek, nema loših namirnica, tako dugo dok se ne pojede do zasićenja. Tako da pazi na veličinu porcija, ne upuštati se previše često, i nećete staviti na neželjene težine.

Da li znate drugih namirnica koje vas dobiti na težini?

load...