Zdravstveni saveti

10 predivnih koristi od lubenice

10 predivnih koristi od lubenice

Lubenica može biti i do devedeset posto vode, a ono što su mogli nedostaje kalorija, oni apsolutno nadoknaditi u svojim neverovatno nutritivni sadržaj. Bez masti ili kolesterola sadržaj na svim, lubenica je nevjerojatno osvježavajući, podmlađivanje i hidrataciju voće koje još uvijek vrlo dobro uspeva da spremaju udar sa svojim bogatim vitamina i minerala sadržaj, pa pročitajte na i saznajte zašto biste trebali praviti većinu The amazing zdravstvene prednosti lubenice.

1. To može poboljšati vid

Lubenica je odličan izvor beta-karotena, koji tijelo pretvara u vitamin A. Eating lubenica može vam pružiti vitamin A koji vam je potreban da bi vaše oči zdrav i pomoći za obranu od makularne degeneracije, kao što ste stariji.

2. Hidrataciju vaše tijelo

Studija sprovedena na Univerzitetu Aberdeen Medicinskog fakulteta otkrili da lubenica može hidratizira vaše tijelo, čak i bolje od čiste vode. To je zbog činjenice da sadrži i rehidraciju supstance, kao što su kalcij, magnezij i kalij koji poboljšavaju početnog hidrataciju i smanjuju šanse ponovo dehidrataciju kasnije.

load...

3. Pomaže u borbi protiv raka

Lubenica je jedan od najboljih prirodnih izvora antioksidanata, likopen, koji je povezan na prevenciju i liječenje određenih vrsta raka. Ona također sadrži vitamin C, koji je takođe antioksidans.

4. To može pomoći regulirati krvni pritisak

Kiselina magnezij, kalij i amino koji se nalaze u lubenice može pomoći da reguliše, pa čak i smanjiti krvni pritisak. U studiji koju je jedan od američkih univerziteta, istraživači su otkrili da redovna konzumacija svježe lubenice može značajno smanjiti krvni pritisak.

5. Povećava svoj nivo energije

Sledeći put da se osjećate malo spor, pokušajte jesti veliku krišku lubenice da vam dati dodatni podstrek energije. Jede lubenica redovno dokazano je da efikasno povećati nivo energije za nevjerojatnih 20%, kako zbog svoje rehidratizirajuca svojstva i njegovo vitamina B6 i B1 sadržaja, koji tijelo koristi za stvaranje osjećati dobro hormon dopamin.

load...

6. Pomaže bubrezima zdrav

Lubenica sadrži prirodni diuretik, koji efikasno pomaže vašem tijelu da se riješi toksina i stimulira rad bubrega. To također može pomoći da se smanji oteklina u bubrezima i smanjiti rizik od bubrežnih kamenaca.

7. Poboljšava imunološki sistem

Ojačati imuni sistem je još jedan od zdravstvene koristi lubenice. Veoma visok Sadržaj vitamina C lubenice pomaže da povećaju svoj imuni sistem i pomaže u formiranju kolagena, što je ključno za formiranje nove, prekrasne kože. To znači da lubenica može pomoći da se bori protiv infekcija i to može pomoći rane da zaraste previše.

8. Može poboljšati vaš um

Vitamin B6, naći u lubenica, je esencijalni nutrijent koji se koriste u mozgu da stvori određene vrste neurotransmitera. Jede lubenica može imati blagotvorno umirujuće na vaše raspoloženje i to je također rekao da se zapravo poboljšati funkcioniranje mozga.

9. Može pomoći u borbi protiv procesa starenja

Anti-aging je još jedan od divne zdravstvene prednosti lubenice. Iako lubenica ima vrlo malo kalorija, to je bogat izvor fenola poput flavonoida, karotenoida i tripterpenoids, koji efikasno pomažu u zaštiti protiv oštećenja ćelija uzrokovana slobodnih radikala, koji mogu biti uzrok znakove starenja na koži.

10. Može pomoći kod mršavljenja

Lubenica čini savršen obrok za kada gube na težini. To je hranjiv i punjenje, ali zbog visokog sadržaja vode i gotovo bez kalorija, to je osvježavajući, slatki degustacija snack koji neće uništiti vaš plan mršavljenja.

Znate li neke druge zdravstvene koristi lubenice?

load...