Zdravstveni saveti

10 predivnih koristi od smokve

10 predivnih koristi od smokve

Eaten sušeno ili svježe, smokve su rodom plod Bliskog istoka i zapadne Azije su oni uzgaja od davnina. Plod ima glatku kožu, koja sadrži sočan meso sa malim sjemenkama i jede, kao dio uravnotežene ishrane, može donijeti čitav niz zdravstvenih koristi i ovdje su samo deset od njih:

1. Oni su dobri za probavni sistem

Vjerovatno jedan od najpoznatijih upotreba smokve je kao prirodni laksativ. Oni imaju vrlo visok sadržaj vlakana, koja može brzo izliječiti zatvor. Oni također sadrže pred-biotičkih da promovira rast dobrih bakterija u crijevima.

2. Oni smanjiti holesterol

Smokve sadrže topiva vlakna, pektin, koji je poznat za kretanje brzo kroz želudac, upijajući holesterola ide, i uklanjanje ga iz tijela.

load...

3. Možete koristiti kožu smokve kao piling

Kože od smokve sadrže prirodne enzime koji se može koristiti kao piling agent. Da biste uklonili mrtve stanice kože od vašeg lica, samo trljati unutrašnjost kore po tvom licu i da će ukloniti sve stare kože i napišite lice osjećaj svježe i čisto.

4. Stalno zdravog srca

Zdravstvene prednosti smokve također uključuju uključiti zdravije srce. Smokve su dobar izvor omega - 3 masnih kiselina, fenol i omega 6, a sve to pomoći da zadrži svoje srce zdravim. Jesti smokve može smanjiti rizik od srčanih bolesti i pomoći da se zaustavi plaka od razvoja u arterijama.

5. Oni pomažu u regulaciji nivoa šećera u krvi

Jesti smokve može pomoći da reguliše nivo šećera u krvi u vašem tijelu. Ne samo da ovo pomaže regulaciju vaše raspoloženje i svoj nivo energije, može vam pomoći da se izbegne razvoj dijabetesa.

load...

6. Oni mogu pomoći u zaštiti protiv raka

Redovno jedu smokve također mogu pomoći u zaštiti od nekih vrsta raka. Smokve su bogate flavonoidima i antioksidansima, koji pomažu da se smanji šteta uzrokovana slobodnim radikalima, što može dovesti do neke vrste raka.

7. Oni mogu sniziti krvni pritisak

Normalizacija krvnog pritiska je još jedan od divne zdravstvene prednosti od smokava. Istraživanja su pokazala da smokve sadrže niz spojeva i minerale koji mogu biti vrlo efikasna u smanjenju visokog krvnog pritiska. Kombinacija kalcija, kalija i magnezija koji se nalazi u smokvama može biti vrlo korisno za one ljude koji pate od hipertenzije.

8. Oni pomažu u borbi protiv makularne degeneracije

Još jedna od velikih zdravstvenih koristi od smokava je da oni pomažu u borbi protiv makularne degeneracije. U vezi dobi makularna degeneracija je glavni uzrok neuspjeha vida kod starijih ljudi. Jesti voće, kao što su smokve, redovno je dokazano da je dobar način da se uspori ili zaustavi početak makularne degeneracije.

9. Oni su dobri za kožu

Smokve može pomoći izgled kože mladi i zdravi na nekoliko različitih načina. Omega - 6 da sadrže pomaže hrane kožu, antioksidansi pomoć u borbi protiv znakova starenja i smokve sadrže i anti-upalni spojeva koji mogu pomoći da se smanji crvenilo uzrokovane akni i drugih kožnih bolesti.

10. Oni jačanje kostiju

Kalijuma i kalcijuma naći u smokvama rade zajedno na pomoći u jačanju kostiju. Kalcij je bitan za zdrav, jake kosti i kalij radi unutar tijela da se zaustavi taj kalcijum se leeched iz tela.

Znate li neke druge zdravstvene koristi od smokve?

load...