Zdravstveni saveti

10 prednosti čučnjeva i zašto svaka devojka treba da pokuša da napravi čučnjeve vežbe

10 prednosti čučnjeva i zašto svaka devojka treba da pokuša da napravi čučnjeve vežbe

Ako niste navikli da radi njih, čučnjevi može biti teže, nego možda imate misli, ali kada ste savladali tehniku, možete ih učiniti samo o bilo gdje i oni su odličan način da se ton vaše noge i vaše iza, ali radi tim vježbi je također koristan za druge dijelove tijela, pa evo deset prednosti čučnjeva i razloga zašto bi trebalo raditi čučanj vježbe, kao dio svog fitness režima:

1. Squat vježbe poboljšati cirkulaciju, tako da možete zaboraviti na celulit!

Mišić istezanja da ćete dobiti od radite čučnjeve dobiva pumpanje krvi kroz ceo svoje tijelo i poboljšava ukupno zdravlje. Dobra cirkulacija znači da se više hranjivih tvari i kisika postaje na sve vitalne organe i mišiće, celom telu; I da, može se reći 'bye, bye' celulitu, ako redovno rade čučnjeve.

2. Squat vježbe su čak i dobro za probavu

Čučnjevi vam pomoći da uklonite otpad iz tijela. Mišićne akcija čučanj vježbe poboljšava protok tečnosti u organizmu i olakšava donošenje otpada kroz crijeva, tako da pomaže vam da redovne previše.

load...

3. Squat vježbe pomoći u izgradnji mišića u celom telu

Čak i ako se prvenstveno rade na mišiće nogu, čučnjevi i promovirati rast mišića oko celo telo. Vježba je toliko intenzivna da se stvara anabolički okruženje i čini hormona tijelo za medije, koji su od vitalnog značaja za rast mišićnog tkiva; čučnjevi poboljšati snagu gornji i donji dio tijela.

4. Squats bez uticaja i ne staviti pritisak na leđa

Drugih sredstava za rad odjava može staviti nepotrebno naprezanje na koljenima, gležnjevima i nazad, dok čučnjeva, kao niske vježbe utjecaj, nemaju ovaj efekt, što je posebno korisno znati, ako imate problema sa leđima ili oslabljena koljena ili gležnjeva.

5. To možete učiniti čučanj vježbe bilo gdje i ne treba nikakve dodatke ili opremu

Ne morate teretanu ili bilo koju opremu, tako da je ovo izuzetno efikasno ostvarivanje se može učiniti prilično mnogo bilo gdje. To možete učiniti valja u privatnosti svog doma ili možete napraviti čučanj mini-rad u parku kad hodaš vašeg psa.

load...

6. Vidjet ćete hodati kao kraljica ljepote!

Prednosti čučnjeva uključuju poboljšane držanje. Čučnjevi su odličan način, ne samo da bismo poboljšali držanje, ali i izgraditi bolju ravnotežu. Ravnotežu koja vam je potrebna da im učiniti će pomoći da se sjediti, stajati i hodati visok i pravo, baš kao kraljica ljepote; i to će također ojačati leđa mišiće i pomoći da se izbjegne bol u leđima izazvane sjedi na stolici za predugo.

7. Squat vježbe spali masti i može pomoći da izgubite težinu

Kao i toniranje mišića, čučnjevi spali kalorija previše. Kao što ton i izgraditi mišiće, vi ste gori sve više i više kalorija, tako čučnjeva napraviti vrhunski generalni ispasti za zdravlje i gubitak težine, kao i kao specifičan mišića toniranje vježbe.

8. Squats pomoći da kolena gipka i jak, poboljšanje fleksibilnosti i sprječavanje ozljeda

Na savijanje i istezanje koljena će ojačati mišiće koljena i omogućiti više kisika i krvi da teče oko zglobova, čime je pomogao da ih zadrži gipko i jaka.

9. Squats vježbe ton cijelu nogu

Jedna od najvećih prednosti čučnjeva je da čučanj vježbe ton cijelu nogu. Za razliku od bilo koje sprave za vježbanje u teretani, koji ciljaju samo određene mišiće, koristite svaki mišić u nozi, kada izvodite čučanj. Čin vođenja sebe uravnotežen i uspravno će dati cijelu nogu treninga, sve u jednom potezu!

10. Get rounder dupe!

Čučnjevi ton dupe, naravno! Prednosti čučnjeva ne bi bio potpun bez uključujući i stražnjica toniranje na našoj listi. Čučnjevi mogu učvrstiti svoj stražnjice u nimalo vremena, bez stavljanja bilo nepotrebnog vlak na leđima. Dakle, ako želite zadnje da se ponosimo, čučanj!

Tu je zapravo gotovo beskrajne popis prednosti čučnjeva i to su samo neke od njih.

Volite li radite čučanj vježbe? Molim vas, slobodno dijeliti svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...