Zdravstveni saveti

10 prednosti dnevnog vežbanja

10 prednosti dnevnog vežbanja

Na žalost, ne postoji takva stvar u medicini kao čarobni dio koji može izliječiti svaku bolest. Međutim, ako postoji jedna stvar doktora preporučujemo da uradite svaki dan kako bi sačuvali svoje zdravlje i štite od bolesti, to je fizičke aktivnosti.

Nijedna druga terapija ili lijek daje ljudsko tijelo sa što više koristi kao dnevni fizičke aktivnosti. Ipak, iz bilo kojeg razloga, previše od nas živi sjedeći način života. Možda smo previše vremena provode gledajući televiziju, igrajući video igrice, sjedi u našem stolovi u uredu i tako dalje. Ne dozvolite da ovo više biti ti.

Ako ste Teško motivisati sebe da ostvare svaki dan, dobra ideja je da se druže se. Na taj način, oboje napraviti sami odgovorni jedni drugima. A ako i dalje u potrazi za malo više inspiracije, ovdje su top 10 prednosti svakodnevno vježba.

load...

To može smanjiti simptome depresije

Biti depresivan je grozno, a to zaista može usporiti u životu. Ponekad, mi više ne osjećati kao da ide na posao ili sastanak naše prijatelje, a ponekad čak i da je teško izaći iz kreveta ujutro.

Što je još gore, osjećaj depresivno može nas ostaviti bez energije. Kao takav, zadnja stvar koju želimo da uradim sada je vježba.

Važno je da se vježba kad si u depresiji jer to može pomoći za ublažavanje simptoma. Vježba čini da se osjećamo bolje o nama samima io životu općenito, a to je objavila tzv sretan hormona i kemikalija u našem mozgu koji odmah povećati naše raspoloženje.

load...

To može sniziti Kolesterol

Visok holesterol može biti zaista štetno na duži rok i mogu izazvati srčani udar, moždani udar, dijabetes, pa čak i rak.

Iako dijeta svakako pomaže smanjiti loš kolesterol, redovno vežbanje igra ulogu, previše.

Vježba Pojačava Povjerenje 

Ne postoji ništa više obeshrabrujuće nego nedostatak povjerenja koje nas sprečava postizanje sve što želimo da se postigne u životu. Nedostatak povjerenja nas ne može zaustaviti od pakovanja naš posao iz snova, pita dječak na sastanak, i tako dalje i tako dalje.

Povjerenje za puno ljudi počinje kako izgledaju. Ako pogledate neverovatno, vaše samopouzdanje može lako raketa. Ako vam se ne sviđa način na koji gledate, međutim, vaše samopouzdanje će biti snimljen.

Svakodnevno vježba vas dovodi u formu, tako da te volim način na koji gledate i da su spremni da amortizera svoje stvari bilo gdje. World, dolazimo po tebe.

Smanjuje rizik od osteoporoze 

Osteoporoza nije bolest puno nas brinuti. Na kraju krajeva, imamo previše na našem ploča u obliku dijabetesa, raka i srčanih bolesti.

Ali osteoporoza je vrlo stvaran - i to je vrlo iscrpljuju.

Trenutno, neki 10.000.000 Amerikanci imaju osteoporozu, dok još 18.000.000 su na visokim rizikom. Stanje se definira kao "razrjeđivanje kostiju", koja u osnovi izaziva bol u zglobovima i ostavlja vas u stanju da to stvari koje su ranije bile u mogućnosti da bez razmišljanja.

Redovno vježbanje pomaže jačanju kosti i držite kostur u tip-top stanju.

Sprečava Muscle Gubitak

Kao ljudsko tijelo raste stariji, to smatra da je teže rastu mišića što efikasnije ranije. Kada si u dvadesetim godinama, vi ste prilično u odličnoj i raste mišića lako dolazi. Ali to ne traje zauvijek.

Međutim, postoje mjere predostrožnosti koje možete preduzeti da spriječiti mišiće iz razbacivanjem. I najbolja mjera da se redovna vježba.

Svakodnevno vježba ne samo pomoći da održite mišićnu masu - to također može pomoći da zapravo povećati.

To može poboljšati Probava

Skoro svi u nekom trenutku u njihovom životu će patiti od probavnih poremećaja. Loša probava se manifestuje u raznim dosadan i neugodno simptome, uključujući i prekomjerne plin, nadutost, želuca zamerke, zatvor, proljev i tako dalje.

Probava je super važno da zdrav vama, i dok ishrani svakako može puno pomoći, da li ste znali da svakodnevno vježba može poboljšati stvari, previše?

Vježba može vam pomoći crijevnih mišića da bolje razgrađuju hranu i prenijeti ga kroz svoj sistem. To se postiže smanjenje tromost i jačanje trbušnih mišića.

Vježba može smanjiti Chronic Pain

Hronični bol je stvarna noćna mora za sve one koji pati od nje. To je s tobom od trenutka kada se probudi ujutro, do trenutka kada ste u krpe za noć. Jednostavno nikada ne ode.

Ali, dok je teško zauvijek protjerati bol, vježbe mogu barem pomoći da vam dati malo više olakšanje od njega otpuštanjem endorfina, tzv ubice prirodni bol.

To može da poveća mentalne sposobnosti

Ponekad, to je stvarno teško ostati fokusiran i produktivan na poslu. Umor često udara na pola puta kroz dan, i stvari počinju da se uspori. Prije nego što znamo, nismo ispalio sve one e-mailove i podnijeli onih važnih dokumenata, što znači sutra će biti super užurbano.

Postoje načini za poboljšanje mentalne performanse na poslu. Fiksiranje svoj dijeta je jedan od njih, dok je redovna vježba je još jedan.

Svakodnevno vježba izoštrava naše mentalne sposobnosti povećanjem količine kisika teče kroz naše tijelo. To je, naizmjenično, povećava produktivnost kao i naše međuljudske odnose na poslu.

Ne može smanjiti rizik od moždanog udara

Moždani udar je sve više i više zajedničkih i u Americi je sada broj 1 uzrok dugoročnih ozbiljnih invaliditeta. Svake godine, gotovo 800.000 američkih građana pati moždani udar, a brojke pokazuju nikakve znakove smanjuje.

Povećanjem otkucaja srca, možete smanjiti rizik od moždanog udara, a svakodnevno vježba je dobar način da se to uradi.

Vježba Narrows krvne sudove

A loše ishrane i loših navika, kao što su pušenje, može dovesti do uske, kruta i krut krvnih sudova. Vremenom, ova vas stavlja u rizik od svih vrsta zdravstvenih problema, posebno bolesti srca i srčanog udara.

Vježba pomaže tako što svojim brodovima lijepo i fleksibilan, tako da su u stanju da primi više kisika.

load...