Zdravstveni saveti

10 prednosti redovnog istezanja za gubitak težine i zdravlje

10 prednosti redovnog istezanja za gubitak težine i zdravlje

Istezanje nije veoma visoko rangirana kada je u pitanju ostvarivanje izgubiti na težini, ali to zaista ima neke sjajne prednosti. Većina fitness logore i objekte za obuku uključuju istezanje u njihove rutine i to je nešto što svatko može učiniti bez potrebe za bilo koji skupe opreme ili lekcije. Ako se ne istezanje, a zatim pročitajte ovih deset prednosti redovnih istezanja za zdravlje i gubitak težine saznati zašto bi trebalo da se dodavanjem se proteže na svoj režim vježbe:

1. Istezanje može biti prvi korak ka energičnije režim vežbanja

Ako ste novi redovnog vežbanja i još uvijek nisu dobili povjerenje da idem u teretanu, onda istezanje može biti odličan način da se olakša svoj put u trening navika. Ako počnete utakmicu u nekoliko nježan vježbe istezanja, nećete slomiti znoj ili ljuti, ali ćete kasnije osjetiti neposredne koristi.

2. Jača mišiće

Istezanje ne će vam dati mišića i stas profesionalnog tijela graditelj, ali će ojačati vaše mišiće, to će poboljšati ravnotežu i držanje i dati vam samopouzdanje preći na više naporne vježbe.

load...

3. Istezanje vježbe za donji dio leđa

Donjeg dijela leđa bol je čest prigovor danas, jer smo svi skloni da odstoji predugo i sjedi u unconformable pozicijama. Vježbe istezanja su odličan način za ublažavanje bolova u leđima, povećati mobilnost i ojačati leđa.

4. Istezanje vježbe smanjiti bol nakon treninga

Istezanje, nakon ispasti, pomoći će da se smanji da bol u mišićima koji možete osjetiti nekoliko dana nakon toga. Istezanje izdužuje mišiće i promovira dobar protok krvi, tako da vaši mišići će se osjećati manje čvrsto i manje boli.

load...

5. Istezanje prije obroka će vam pomoći da jedete manje

Istezanje prije obroka može pomoći da se smanji apetit. Vježba opušta vas, to vam usporava i to će učiniti ako se osjećate više u skladu sa svojim telom. To će učiniti da sporije jedu hranu i da vam više svjesni kada ste dovoljno pojeli.

6. Istezanje vježbe za fleksibilnost

Povećana fleksibilnost je vjerojatno jedan od najpoznatijih koristi istezanja. Kada istezanja, možete produžiti vlakna u mišićima i tako, tokom vremena, povećati ukupnu fleksibilnost. Takođe, omogućava mišiće rasti brže, te tako možete dobiti veću korist od vašeg treninga previše.

7. Istezanje poboljšava cirkulaciju

Istezanje svoje tijelo i mišiće, povećava protok krvi i tako, poboljšava dotok kiseonika i hranljivih materija do mišića.

8. Poboljšava koordinaciju i ravnotežu

Kada redovito protežu vaše tijelo, vi ćete početi da se osjećaju više sigurni u svoje pokrete i početi da da imate bolju koordinaciju i ravnotežu. Zglobove će početi da preuređenje svoj puni opseg pokreta, tako da ćete pronaći hodanje, kretanje i naginje daleko lakše uraditi.

9. Istezanje je veliki privremenih, kada se ne osjećaju do pune treninga

Kada nemate vremena, ili ako malo dobro, protežući se čini idealan način da ipak dobiti neke vježbe, bez sebe previše vrše. Ovo također može biti dobar način kako bi bili sigurni da ne izaći iz navike vježbe u potpunosti.

10. Manje stresa

Istezanje može pomoći opustiti napete mišiće, što zauzvrat, pomoći oslobađanje od stresa i anksioznosti.

Znate li neke druge koristi od redovnih istezanja za gubitak zdravlje i težinu?

Slobodno podijelite svoje misli i zdravlje i wellness savjeti u komentar ispod teksta.

load...