Zdravstveni saveti

10 prirodnih alternativa šećera

10 prirodnih alternativa šećera

Za neke od nas, šećer je bio naš najbolji prijatelj za tako dugo. Mi smo odrasli s njim, i to nas tješi u vrijeme kada nam je potreban čokoladicu da se osloni na. Da li smo bacili nekoliko kugle u kafu ili rugala kolača poslije ručka, šećer je uvijek bio tu za nas.

I sada, u ovom distopijski, hrabri novi svijet, mi smo je rečeno da se ozbiljne veze s tim. Rečeno nam je da se oprostim od naših poslastica i udobnost.

Naš svijet se raspada.

"Zbogom, stari prijatelju!"

To je zato što šećer je zapravo veoma štetno.

Kao, izaziva gojaznost, bolesti srca, dijabetes i bolesti desni.

Neki prijatelj, zar ne?

Ali ja znam ja znam. Provodimo toliko vremena govoreći ljudima da smanje unos šećera (ili ukloniti ga u potpunosti), ali mi ne daju nikakve alternative.

Dobra vijest je, međutim, da bi smanjenje od šećera neće vam pretvoriti u manijak koji e-poštu dijetetičari zahtevajući da znam "sta sam ja trebao DO [email protected] @! 3"

load...

Je još bolje vijest je da postoje zdraviji i ukusne alternative - i mi ćemo ih sada otkriti, tako da čaj, kava, kolači i peciva ostati kao slatko i kao veseo kao i uvijek. Ali uz dodatni bonus da su zdravije! Jej!

Hajde da pogledamo 10 prirodnih alternativa šećer vam je sada potrebno u životu.

Coconut Sugar

Ako ste čitali o kokosovo ulje, vi ćete znati da se može prilično mnogo učiniti ništa.

Ali je krajnje vrijeme da ste saznali kokosa šećer.

Preuzet iz kokos palme, šećer se zagrijava sve dok njegov sadržaj vode isparava i to je sveden na puko granula.

Ekstrakt šećera u potpunosti hranljiva i dobro za vas, i ima zaista nizak glikemijski indeks. To znači da ne dobijete buzz slijedi strašan sudar nakon konzumiranja to.

load...

Kušajte mudar, to je slično smeđi šećer, ali još bogatiji. Aha.

Med

Koji god preduzetnik prvi došao na ideju da gura ruku u košnici i kradu med dobiva pohvale od nas. Kakva izvanredna osoba, jer med je fantastičan prirodna alternativa šećer.

Med je zapravo slađi od šećera - ali zdravija.

To je punjena s vitaminima, kao i puno važnih antimikrobni agensi.

Tu je i upozorenje: Med se zapravo dolazi s više kalorija nego rafinirani šećer. Ali ti si skloni da koriste mnogo manje od toga, jer to je mnogo slađi od šećera. Iznenađujuće, zar ne?

Banana Pire

Banane su moćni, ukusan plod koji nisu previše slatko. Oni su natovareni kalij, vlakna, kao i puno vitamina.

Izrada banana pire je jednostavan. Sve što trebate učiniti je dodati nekoliko banane na procesor hrane, dodajte u žlice vode - i stapaju.

Javorov sirup

Ako ste posmatrali Božić film Elf ćete znati da je ljubav Amerikanca njihove sirup.

Ali nije to razlog imaju tako veliki gojaznost problem?

Pa, da i ne.

Javorov sirup je bolji, prirodna alternativa šećer jer dolazi u tekućem obliku. To znači da, kao što su med, vi ćete biti skloni da koriste manje od toga, a vi ćete smanjiti druge tečnosti koje koristite (kao kada ste pečenja kolača).

Sirup ima vrlo poseban okus i radi kao šarm na vafle i palačinke. Također se možete ubaciti ga u svoje čaja i kave za nešto super ukusno.

Hoću malo SADA.

Voće!

U redu, tako da nećemo ubaciti jabuku u jutarnju kafu. Na ovaj način, voće ne radi kao alternativa šećer.

Ali ako pokušavate da Ween sebe off šećera ishranom bogatom i trebaju neke alternativne namirnice, voće je odlično mjesto za početak.

Ploda se učitavaju sa prirodnim šećerima. Neki sadrže više od drugih, a neki okus slađi od drugih. Ako kažete da ne vole voće, moglo bi biti da niste našli sweet spot još. Eksperiment, pokušajte nekoliko različitih jedinica i vidite koji radi za vas.

Datum Sugar

Datum šećer se proizvodi od sušenog-out, prizemlje smokve. Proces je minimalna, a ukus je malo slađa od rafiniranog šećera. Iz tog razloga, kao što su med, ne trebate koristiti previše toga.

Punjene sa vitaminima, vlaknima i puno agenata energije povećava, može se dodati thicks zahvaljujući deblji dosljednost. To ne topi, tako da možete promiješati ga u svoje kave ili čaja. Divno.

Stevia

Za razliku od Precizno bijeli šećer, stevije sadrži nula kalorija - ipak oko sto puta slađi od šećera. Nevjerovatno.

Stevija je prirodno potiče iz Južne Amerike, a zapravo je samo bez kalorija zaslađivač koji je siguran za jelo.

To znači da predstavlja odličnu alternativu umjetni zaslađivač.

Smoothies

Za vrhunsku prirodnu udarac šećera, sokova bogatih vaše voće je fab ideja.

Kada jedete cijeli voće, potrebno je mnogo više za šećer da bude pušten u krvotok.

Posebno ako jedete voće na pun stomak, to traje toliko dugo za ove šećera da bude pušten da se ne osjećaju da je njihov učinak na sve.

Pili voćne sokove i frape je odličan način oslobađanja puno šećera u krvotok super brzo. To je u osnovi energije na slavinu, dajući vam takav udarac da ste spremni da iskoriste dan.

Melasa

Možda znate melase po nadimku crni šećerni sirup. Ali, da li ste imali to prije ili ne, to bi bilo vrijeme da ga zamijeni za rafinirani šećer.

Melasa je gusta, crna sirup koji se koristi u pekarstvu keksa, a kolači i kruh, a koristi se i za stvaranje umaka, pa čak i ajvar.

Za razliku od rafinirani bijeli šećer, melasa zapravo ima nekoliko zdravstvenih koristi. To može smanjiti rizik od pretilosti, akne, pa čak i dijabetesa.

U osnovi, šećere to prava 'nepravdi.

Balsamic Graze

Balsamic glazura je masovno zdraviji alternativa za rafinirani šećer. Dok šećer sadrži nula hranjivih tvari, balsamico glazura je pun antioksidanata koji eliminišu gadne bolesti uzrokuju slobodni radikali iz vašeg tijela.

Koje su vaše omiljene prirodne alternative šećer?

load...