Zdravstveni saveti

10 prirodnih načina ublažavanja bolova u periodu

10 prirodnih načina ublažavanja bolova u periodu

Bol koji imate u periodu nastaje kada materice odbacuje unutrašnje obloge. U ovom trenutku u mjesecu, vaše tijelo proizvodi hormone zove prostaglandini, koji pokreću kontrakcije maternice da pomogne protjeraju postavom i to je ono što uzrokuje lupanje bol menstrualnih grčeva. Nisu svi doživljava menstrualnih grčeva, već o tri od svake četiri žene rade, a za oko jedan od deset žena, te grčevi mogu biti dovoljno teška da se miješa sa normalnim dnevnim aktivnostima. Bilo da je vaš period bolovi su ozbiljne, ili blage, to je još uvijek nije nešto što nikome raduje, pa hajde da pogledamo deset savjeta o tome kako ublažiti bol perioda.

1. Nanesite topline

To je mišiće materice ugovaranja koji uzrokuje bol i, ako se primjenjuju topline na tom području, to će pomoći da se opustite mišiće i smanjiti bol. Možete kupiti-over-the-counter grijanje jastučići, ili bi samo koristiti neke tople vode u bocu i držite da je preko stomaka. Ne odbacujem topline samo kao što je bapske priče, to je stvarno dobar savjet o tome kako ublažiti bol perioda.

2. Izlazi na suncu

Studije su dokazale da vitamin D koji se stvara izlaganjem suncu, može smanjiti ozbiljnost menstrualnih grčeva. Iako možda neće biti osjećaj kao uzimajući duge šetnje, izlazak na suncu za sat dva stvarno mogla olakšati period bolova.

load...

3. Cimet čaj

Još jedan veliki savjet o tome kako ublažiti bol period je da pijem cimet čaj. Cimet ima anti-grčevito svojstva koja će pomoći za ublažavanje menstrualnih bolova. Možete napraviti ukusna cimeta čaj dodavanjem pola kašičice cimeta u prahu u čašu tople vode, uz kašiku meda i malo limuna ako želite. Popij ovo dva puta dnevno i to će smanjiti težinu grčenje mišića koji uzrokuju bol.

4. Blackstrap melasa

Starog i pouzdanih savjet o tome kako ublažiti bol period je za piće Blackstrap melase i mlijeko. Blackstrap melasa sadrži minerale, vitamine i selen, koji će pomoći da se ublažiti mišića maternice i zaustaviti krvnih ugrušaka formiranje. Da biste snimili Blackstrap melase, mix dva kašičice sa šoljom toplog mlijeka (koristiti bademovo mlijeko ili kokosovo mlijeko, ako ste podnosi laktozu), i piti čim počnete primjećivati ​​bol.

5. Basil

Bail je vrlo efikasan biljni lijek za period bolova, jer sadrži kofeinska kiselina, koja ima svojstva protiv bolova. Dodajte malo svježeg bosiljka ostavlja gotovo ključalu vodu (85 °) i ostaviti da se ohladi. Možete popiti bosiljak vode u svakom trenutku svoje iskustvo nelagodu, a to će pomoći da se smanji bol. Ili neki drugi način da se uključe bosiljak u vašoj ishrani je da ga dodate na svoj svježe zeleni frape.

load...

6. Vježba

Ako imate dosta teška periodu bolove, onda nećete osjećati kao potpuni trening, ali neke vježbe će smanjiti bol. Samo uzimanje brza šetnja će dobiti krv cirkuliše i da će osloboditi endorfin koji djeluju da se smanji grčeve u mišićima. Pokušati učiniti barem neke vježbe za vrijeme menstruacije i pomoći će ublažiti bol i nelagodu.

7. Čaj od kamilice

Čaj od kamilice je još jedan prirodni napitak koji može pomoći da se smanji menstrualnih bolova. Istraživanje je utvrdilo da Čaj od kamilice, među svim svojim mnoge druge zdravstvene prednosti, povećava nivo anti-upalni spoj nazvan hippurate, što smanjuje proizvodnju hormona, prostaglandina i tako smanjuje težinu menstrualnih grčeva.

8. Komorač

Još jedan veliki savjet o tome kako ublažiti bol period je da se biljni čaj s komoračem da će smanjiti nelagodnost menstrualnog bol. Fennell sadrži protiv grčeva spoj i ima anti-upalni svojstva previše. Da bi komorača čaj, dodajte žličicu komorača sjemena na skoro ključalu vodu (85 °) i ostavite ga kuvajte pet minuta. Zatim dodajte žličicu meda za neke slatkoće.

9. Ginger

Đumbir je još jedna biljka koja je poznato da se smanji nivo prostaglandina i tako da može pomoći u smanjenju težine menstrualnih grčeva. To je također velika energija booster, tako da će pomoći u borbi protiv off zamor koja može biti uzrokovana periodima previše. Možete napraviti svoj vlastiti čaj od đumbira po rešetka male količine svježeg đumbira i dodaje da skoro ključalu vodu (85 °), a zatim čekati za pet minuta, i to je spreman! Odličnog je ukusa ako dodate kašiku meda i stisni svježeg sok od limuna na nju.

10. Topla voda

Savjet doktora za žene koje doživljavaju teške menstrualnih grčeva je da se kloni alkoholnih pića za neko vrijeme, jer alkohol može pogoršati problem. Najjednostavniji i najčistije lijek za bol period je čašu tople vode. To povećava cirkulaciju i toplinu vode će pomoći da se smanji osjećaj grčevi kao dobro.

Da li znate druge savjete o tome kako ublažiti bol periodu?

load...