Zdravstveni saveti

10 razloga za pio zeleni čaj svaki dan

10 razloga za pio zeleni čaj svaki dan

Koliko je dobra jutarnju rutinu? Vaš jutarnju rutinu da ste postavili za fantastičan dan, ili ga možete postaviti na jesen. Ako jutarnju rutinu je na trenutku, mogli učitati sebe dovoljno energije i dobrote, tako da ostatak dana je nevjerojatna.

Previše od nas, međutim, žuri kroz naše jutra bez odgovarajuće rutine. Se probudimo kasno, ispustili lonac jeftinu kafu, spotakne pod tuš, a zatim brzo krenuti vrata za početak mijenjati za rad. To nije dobar početak dana!

Od ključnog značaja za moju jutarnju rutinu je šolju zelenog čaja, koji ja pijem svaki dan. Ja ne "vrat to", dok žure iz tuša u kuhinju u mom ručnik; umjesto toga, stavio na stranu dvadeset minuta svakog jutra da uživam u piću.

load...

Pije zeleni čaj svaki dan je vrlo dobra ideja, jer to dolazi s toliko zdravstvene prednosti koje povećavaju svoj um i tijelo, čime postavljanje potrebne okvir za neverovatan dan - i neverovatan život.

Evo mojih top 10 razloga da piju zeleni čaj svaki dan:

Zeleni čaj Održava li ste tražili Young

Na žalost, to je nemoguće putovati u prošlost i tražiti 21 zauvijek. Ali, to je moguće usporiti vlastite efekte starenja, tako da vaša koža izgleda kao užaren i glatko kao što je to kada ste bili mlađi.

load...

Zeleni čaj brine kožu čineći je otpornijom na štetne UV zrake koje emituje sunce. Ovo vam sprečava izbijanje u bore, i to ne dopušta tražim kožasti. Što nije u redu.

Zeleni čaj može učiniti pametnije

Ikada imali jedan od onih dana gdje imate puno posla, ali izgleda da jednostavno ne mogu da se vaš um u brzinu? Da li je potrebno da se revidira za ispite, ili da imate puno tabele da ispunite za vaš šef, pritisak je na - ali ništa se neće u pravu.

Zeleni čaj može pomoći. Sadrži kofein (iako ne onoliko koliko kave, što znači da to ne znači da se osjećate nervozni), i to je stimulans koji možete napraviti pametnije.

Kofein djeluje tako nešto što se zove adenozin, koji povećava proizvodnju neurotransmitera, kao što je dopamin blokiranje. Ovo je dobra stvar, jer dobiva pravo neurona pucaju u mozgu, što povećava raspoloženje, vrijeme reakcije i pamćenje.

Zeleni čaj pomaže kod dijabetesa

Dijabetes je bolest koja je u porastu, s više i više odraslih što mu je dijagnosticirana to svake godine. Više od 300.000.000 ljudi širom svijeta imaju.

Pio čaj svaki dan je važno ako ste pate od tipa II dijabetesa, jer to može pomoći da reguliše nivo glukoze, čime se sprečava gadno šiljcima u vaš nivo šećera u krvi nakon obroka.

Zeleni čaj također može smanjiti rizik od vas razvoj dijabetesa na prvom mjestu.

Zeleni čaj može pomoći da Burn Fat

Bacite pogled na popis sastojaka na bilo koji sagorevanje masti dodatak, i verovatno ćete vidjeti zeleni čaj. Čudno, zar ne?

Pa, ne baš.

Vidite, zeleni čaj povećava palicom spaljivanje i poboljšava metabolizam. U studiji od 10 zdravih muškaraca, zeleni čaj je utvrđeno da poboljša potrošnju energije za gotovo 5%.

Zeleni čaj također može povećati oksidacije masti za skoro 20%, što znači da je ovo neverovatno čaj sagorijeva više masti.

Ovo je fantastično ako pokušavate izgubiti na težini.

Zeleni čaj protiv efekata alkohola

Imate li gadan mamurluk koji uništava svoj dan? Zabrinuti o efektima vaše piće na jetru?

Zeleni čaj pomaže u kratkom roku, pružajući olakšanje od mamurluka, a također pomaže dugoročno štiteći jetru.

Zeleni čaj može pomoći kod bolesti srca

Poput dijabetesa, broj odraslih koji pate od bolesti srca je na kontinuiranom porastu. Ako patite od srčanih bolesti, zeleni čaj pomaže tako opuštajući sluznice krvnih sudova, tako da, ako postoje bilo kakve promjene u krvni pritisak, vaše tijelo je bolje u stanju da se nosi.

Zeleni čaj također može zaustaviti ugrušaka od formiranja, što je obično broj 1 faktor srčanog udara.

Zeleni čaj može smanjiti rizik od raka

Rak je, naravno, stvarno strašno stvar. Iako ne postoji čarobna pilula koja će ga spriječiti, postoje najmanje preventivne mjere možemo uzeti da smanjimo rizik.

I pije zeleni čaj svaki dan je fab preventivna mjera.

Nekontrolisano rast ćelija je uzrok raka, i oksidativnog oštećenja mogu dovesti do ćelije da izmakne kontroli i razmnožavaju bez ograničenja. Antioksidansi, poput onih iz zelenog čaja, može zaustaviti se to ne desi.

Vrste raka koji zeleni čaj može pomoći u sprečavanju uključuju prostatom rak, rak debelog crijeva i raka dojke.

Zeleni čaj Promovira zdravije desni i zubi

Koliko je dobar tvoj osmijeh? Dobitna osmijeh može biti razlika između imati puno povjerenje i nema povjerenja u sve. Dati svoje samopoštovanje pojačanje, mogao učiniti mnogo gore nego piti zeleni čaj svaki dan,

Iako pili kafu mogu obojiti zube, zeleni čaj ima više pozitivan efekat i to zapravo može dati oralno zdravlje veliki poticaj.

Zeleni čaj može smanjiti rizik od Alzheimerove bolesti 

Alchajmerove nije baš nešto što imaju tendenciju da misle o tome kada smo mladi, ali je važno da se sada preventivnih mjera i zaštitili svoj mozak.

Kao što ste dobi, vaš mozak uzrasta, previše. A kod nekih ljudi, ona će razviti neurodegenerativnih bolesti - kao što su Alzheimerove bolesti.

Brojne studije su dokumentirani da katehin jedinjenja ćete naći u zelenom čaju imaju zaštitnu efekte na neuroni u mozgu, čime se značajno smanjuje rizik od razvoja iscrpljujuće bolesti mozga.

Zeleni čaj uništava bakterije

Bakterija je bukvalno svuda, i zato što se ne vidi, to je stvarno teško da čuva protiv njega.

A tu je i doslovno ništa gore nego buđenje uz gripa samo nekoliko nedelja nakon oporavka od gripe!

Kao i štiti mozak, katehin može uništiti bakterije, čime se sprečava viruse iz pustoše sa svojim imuni sistem. Zeleni čaj će smanjiti rizik od infekcije u razvoju.

Da li znate druge prednosti zelenog čaja?

load...