Zdravstveni saveti

10 razloga za preskakanje deserta

10 razloga za preskakanje deserta

Znam, znam. Sve svoj život si volio poslastica. Ja sam bio isti. Imao sam dvadeset i šest godina ljubavna afera sa slastice. Imenujete tortu ili pitu i sam sebe dade im, srce, duša, usta i želudac.

Onda, jednog dana, znao sam da ima do kraja. Morao sam da kažem uplakane, konačni zbogom. Morao sam da sklonim mojih omiljenih desert žlicu zauvijek. Bilo je bolno, i tanjir spanaća je pokušao da me razveseli. Ali to nije bilo isto.

U redu. Ja sam kao tad dramatičan.

Prije svega - ne morate se odreći deserta zauvijek. Drugo, preskakanje deserta nekoliko puta tjedno nije tako loše i nije tako teško. To stvarno nije. Nakon što ste preskočili jedan desert, shvatićete kako je to lako.

load...

Takođe ćete biti svjesni velike prednosti koje dolaze sa rekavši No za pitu od jabuka ili sladoled obložen kolač.

Ako pokušavate poboljšati svoju ishranu, preskakanje deserta je ključ. Evo 10 razloga reći ne nakon obroka užitke.

Vaš produktivnosti Soar

Ono što mnogo ljudi ne shvaćaju je da nezdrave hrane, kao što su kolači i pite, ne samo dodati težina - to također izaziva mozak magle.

load...

Vidiš, koliko god loše masti i prazne kalorije doprinijeti povećanju težine oko naših bokova, trbuha, bedra i tako dalje, i oni nađu put do našeg mozga. I evo, oni iskaliti pustoš.

U osnovi, nezdrave hrane usporava te. Smanjuje mentalne svijesti i fokus, a samim tim i ubija produktivnost.

Izmjenu ishranu tako da jedeš manje slastica je dobra ideja, ako želite da se pametniji o način na koji radite. Zamijeniti torte za voće, a vi ćete imati puno više energije.

Ćete se osećaju manje Spor I naduta

U redu, tako da ste osjećaj malo punu nakon obroka. Ali još uvijek možete ustati, hodati okolo i raditi stvari. Osećate dobro.

Ali, uh-oh. Desert je upravo otišao dole i sada ne može ići. To stvarno ne može ići.

U stvari, ti si zaglavio na stolicu!

Izrezivanja desert će vas ostaviti osjećaj mnogo bolje nakon obroka. Tu će biti manje tromost i smanjen rizik od nadutost. Win.

Ćete srećniji

Da, ono što jedete utiče na mozak. Neke namirnice podignite vaše raspoloženje, a drugi bi ga.

I dok šećerni tretira vam može dati privremenu lift jer ukus OH SO GOOD, lift zapravo je samo prolazna.

Banane, na primjer, su odlični na povećanje vaše raspoloženje, jer sadrže dopamin, tzv sretan hemikalija koja nas čini bolje.

Tamna čokolada je i raspoloženje poboljšava, zahvaljujući polifenola sadržaj.

Kolači i pite, s druge strane, potisnuti naše dobro raspoloženje i na kraju ostavi nas osjećaj plava. Pogotovo kad se ponovo na vagi.

Ćete smanjiti rizik od bolesti

Deserti dolaze u različitim oblicima, oblika i veličina. Ali one koje većina nas jede se gotovo uvijek punjene sa šećerom, krem, mliječna čokolada, i druge vrste ukusna ali-loše stvari.

Kao takav, krojenje pustinja će smanjiti rizik od bolesti, kao što su dijabetes, na duge staze.

Vi ćete biti manje Stressed

Verovatno primetio obrazac do sada. Ono što jedete može uvelike utjecati na vaše mentalne sposobnosti do stepena da se može ostaviti osjećaj nefokusirana, smrknut - i pod stresom.

Postoje neke namirnice koje su stvarno dobri u čuvanju naših hormona stresa, kortizola, pod kontrolom. Hrana koja se punjene esencijalnih mikronutrijenata, kao što su voće i povrće, su stvarno dobri u ovome. Oni reguliraju naš nivo kortizola, tako da ne izmaknu kontroli.

Ali postoje i neke namirnice koje ne pridaju za naš nivo kortizola. Oni zaspati na vratima, i pustite da se hormon stresa pobjeći i pokrenuti pobunu.

I dražeje deserti su krivi za ovo. Nije kul!

Vaš imuni sistem će se poboljšati

Tokom vremena, godinama i godinama poslastica na kraju će ugroziti vaš imuni sistem. A to nije u redu, jer je ugrožen imunološki sistem je onaj koji nije u stanju da obavlja svoje dužnosti.

To znači da ćete biti podložniji prehlade i infekcije, a to će se vaše tijelo više vremena da se oporavi i zaraste.

You Will boljeg upravljanja svoju težinu

Ako pokušavate odmah izgubiti težinu, to je ne-brainer da ne treba preskočiti deserte najmanje pet puta tjedno. Naravno, možete počastiti za vikend, jer svako zaslužuje nagradu. Ide zauvijek bez pustinji će samo da nas ogorčen.

Ali smanjenje je dobra ideja za mršavljenje. To je samo slučaj jednostavnih izbora ishrane. Ako morate nešto pojesti nakon večere, zamijenite kolač sa komadom voća. Naručite jagode bez čokoladnu tortu. To se može učiniti, a vi ćete osjetiti mnogo bolje za njega. Obećavam.

Ćete Provedite manje vremena kod zubara

Kad sam bio mlađi, sam proveo toliko vremena kod zubara. Bukvalno sam živio tamo. Očigledan razlog za to je bio moj dijetu.

I poslastice odigrao ključnu ulogu.

Voleo sam deserti ali su uništavaju zube. Jednom sam smanjiti ih, moj kutnjaka dao masovni zagrljaj.

Ćete jesti manje

Čudno je da kada sam počeo preskakanje pustinje, da nikada nije ni palo na pamet da sam jeo manje. Zaista, bilo je prepušteno mom prijatelju da ukaže ovo za mene.

"Jeste li znali da jedeš manje... Ali i dalje osjećati jednako zadovoljni?"

To je bila istina. Ja sam preskakanje deserta, ali i dalje osećao jednako puna.

To je zato što u trenutku dezert stiže na našem stolu, malo nas zapravo gladni. Mi ne treba desert - samo želimo to.

Jesti manje neće ostaviti gladi toliko da morate prijete da će jesti vašeg muža. To je teško napraviti pribilježiti razlike. A ako se to desi, jednostavno pronaći zdravije alternative.

Vaša budućnost deca biti zdraviji

Ono što jedete može utjecati na zdravlje vaše buduće djece. Razmislite o tome.

load...