Zdravstveni saveti

10 razloga zašto bi trebali naučiti plesati tango

10 razloga zašto bi trebali naučiti plesati tango

Postoji mnogo različitih stilova tanga u rasponu od nježan blizu zagrljaje, do steamy Latinske plesove, ali svi oblici imaju osnovni osjećaj strasti o njima. Bilo da je u stilu razigrane intimnosti ili više dramatične i erotski stilova, pleše tango će vas sigurno ulazi u raspoloženje!

2. To je velika, zabava, mali utjecaj vježba

Uz tango, ti si klizi, a ne skače gore-dolje na podu, tako da spali off kalorija i ton vaše tijelo, bez stavljajući pritisak na vaše tijelo kao što je, na primjer, dok radi.

load...

3. Poboljšava milost i držanje

Korake koji su uključeni u tango su koraci na front, sa strane i sa zadnje strane u kombinaciji sa skretanja. Završetka takvih skretanja i koraci će poboljšati vaše držanje i ravnotežu i dati vam daleko više milosti i pribranost.

4. Možete početi plesati tango u bilo kojoj dobi

Nikad nisi premlad ili prestar, za početak pleše tango. Jer je u mnogo različitih stilova, možete odabrati tempo da ste ugodno, ali bez obzira na dob, to je nešto što svako treba pokušati barem jednom!

load...

5. Može otvoriti potpuno novi društveni život za tebe

Svijet tango može biti zauzet jedan, ako želite da bude. Vidjet će se sastati čitav novi krug prijatelja, od početne plesa i sesije praksi, na uređen tango stranke, ili milongi, uvijek će postojati mnogo u svom dnevniku. Ko zna, možda čak i završiti takmičenje u tango takmičenjima!

6. Promoviše samopouzdanja i izražavanja

Tango nije samo skakanje gore i dolje na vrijeme za glazbu! Tango je pravi oblik umjetničkog izražavanja. Svaki plesač tumači muziku i plesne pokrete na svoj način i da će vam dati daleko više povjerenja da izraze sebe u javnosti uopšte previše.

7. To može poboljšati vaš odnos s partnerom

Neki ljudi kažu da pleše tango se zbližavaju parove i pomoći im rade u tandemu s jedni druge i vjerovati jedni drugima više.

8. Smanjuje stres i omogućava vam da se opustite

Ples tango možete prevesti na drugo mjesto, mjesto gdje ne morate razmišljati o sve brige i opterećenja u vašem životu. To nije samo latino ritmove koji vas odvede, to je da morate koncentrirati toliko na poteze; nećete imati vremena da razmišljam o bilo čemu drugom!

9. To je jeftin

Možete splash se na cipele i odjeću, ako počnete da tango ples stvarno ozbiljno, ali za početnike, ne treba nikakve posebnu odjeću ili opremu. Postoje vjerojatno tango klase u gradu ili grad u vašoj blizini i cijene obično počinje od oko samo 15 $ ili tako, po satu. Ne postoje mnoge druge načine na koje možete družiti, zabaviti i dobiti spremna za manje od toga.

10. To je ples koji svako može plesati

To zaista nije bitno šta oblik ili veličinu ste i da li ili ne imate dve leve noge, svako može plesati tango. Za one koji su previše stidljiv da zaista uzdrmati ono što imaju, svuda plesnom podiju, onda je tango je samo vrsta suptilne ples koji ste možda bili u potrazi za. Tango je više od hodanja ples, ali hoda uz grace i sa stilom.

Znaš li neki drugi razlozi zbog kojih ples tango je super?

Stay happy!

load...