Zdravstveni saveti

10 razloga zbog kojih redovno vežbanje može poboljšati druge oblasti u vašem životu

10 razloga zbog kojih redovno vežbanje može poboljšati druge oblasti u vašem životu

Ostvarivanje može biti prilično zastrašujuće, ako već ne uradi. To može izgledati zastrašujuće, iscrpan i vide pokretnoj traci može da želite pokrenuti milju. Ali očito nije na pokretnoj traci.

Ali, da li redovito ili da li ne, možda neće biti clued-up na prednosti koje vježbanje zapravo može imati na područjima svog života, osim butine, bum i stomak ostvare.

Ostvarivanje je zaista jedan od najvećih stvari koje možete učiniti u pokušaju da poveća sreće, zdravlja i produktivnosti. To može poboljšati svoj ljubavni život, pamćenje, pa čak i svoj društveni život. I ono što druge stvari u životu sve to ?!

load...

To je veličanstven stvar gdje se koristi posipaju više mnoge aspekte naših života. Da biste saznali šta vježbanje može učiniti za vas, hajde da pogledamo top 10 razloga zašto redovnim ostvarivanje može poboljšati drugim područjima svog života.

1. Ostvarivanje Mogu Poticaj Your Memory

Kada se vježba, vi ste u stvari sve više energije i kisika u mozak. To je dobro, i svi su vjerojatno već svjesni toga.

Ali vježbanje također poboljšava naše pamćenje. Iako mi ne kažete da ste trebali dobiti sve znojave i hiper-up prije nego važan ispit, kažemo da na duži rok, redovno vežbanje vam može pomoći da jače vezuje uspomene i bolje uče.

load...

2. Vježba poboljšava samopouzdanje

Ikada primetili kako teretanu zeko izgleda super-sigurni? Ikada željeli neke da je pouzdanost za sebe?

Pa, razlog su tako prokleto uvjeren je zato što ostvaruju! Redovno vježbanje je dovoljno da se osjećate vrstan, i čini se osjećate dobro o sebi i životu. Možete čak osjećati potpuno nepobjediv nakon izvanrednog sesiju i kao da možete iskoristiti na svijetu.

Vježba također poboljšava svoj izgled koji je uvijek bonus, zar ne?

3. Vježba poboljšava vaše držanje

Imate li loše držanje? Vježba može pomoći. Možda nećete shvatiti, ali loše držanje može dovesti do sve vrste problema sa kičmom kasnije u životu, a to može značiti da ćete završiti s grbavac.

I niko od nas ne želi jedan od tih!

Redovno vježbanje znači redovan mišićnog rada-out. I redovne mišićnog rada-out nema ništa, ali pozitivne efekte na ABS i natrag u popravljanje vaše držanje. Ćete sjediti bolje stoje bolje kupovati bolje i tako dalje i tako dalje!

4. Vježba vam može pomoći da de-stress

Moramo odbaciti nešto od tog viška stresa? Pa, mogli biste uvijek koristiti svoj blues daleko!

Stres je samo strašno, iu jednom trenutku ili drugi ćemo svi patiti s njim. Kada smo ostvariti, naš mozak oslobađaju endorfin, koji su u osnovi borci protiv stresa. Zaista, endorfina će izbaciti stres 'dupe i da osjećaš sve groovy još jednom. Potrebno je vaš um off negativne misli, i čini se osjećate mnogo bolje.

5. Vježba može učiniti bolje spavati

Problema sa spavanjem? Bože, to je loše. Dobra vijest je da vježba može biti savršen lijek. Iako je stvarno kontraproduktivno ostvari pravo prije spavanja (jer ćete se pumpa i potpuno nisu spremni za noćna mora), ostvarivanje ranije u toku dana može pomoći da se osjećate umorno noću. Baš na vrijeme za spavanje!

6. Vježba može poboljšati društveni život

Većina ljudi koji idu u teretanu će komentirati kako to čini čuda za njihov društveni život. Oni imaju teretanu drugari, a oni uglavnom imaju dobar smijeh sa svojim prijateljima, kada oni rade van.

Osim toga, vježbanje sa drugim ljudima također znači da motiviraju jedni na druge da budu bolji. Redovno komunicirati sa istomišljenicima, steći nove prijatelje i povećanje društvenim areni. Ostvarivanje ne mora da bude usamljen praksa; Umjesto toga, može djelovati kao platforma za proširenje svojim prijateljem bazu i pokušati nove stvari.

7. Vježba može zadržati svoju težinu Down

Naravno, što više vježbate, više kalorija trošite. Redovno vježbanje je fantastičan način da izgubite kilograme, a to također može pomoći kako bi bili sigurni da ne dobije višak kilograma.

Velika stvar je da ne morate da obavlja sve bože vremena prokleti ili da vidi rezultate.

8. Vježba Mogu ponovo zapaliti tvoj ljubavni život

Ako ste stalno osjećati previše umoran da vodi ljubav sa svojim partnerom, redovno vežbanje mogu vam dati poticaj energije koja vam pomaže da u zonu. Ako si u stanju, da ćete biti mnogo više živ ispod plahte.

Ali to je samo vrh ledenog brijega. Vidite, redovno vežbanje može značiti da su žene izazvao češće. To znači da ne samo da ćete imati potrebnu energiju, ali ćete biti u pravom raspoloženju.

9. Vježba daje vam priliku da rade stvari koje ste ranije mogli da uradimo

Ako čak i praćenje hoda korak sa svojim dinamičnim prijatelja je borba, to je znak da vam je potrebno da ostvare češće.

Kao što je nosi shopping home prije urušavanja u 2. Minuti.

Kada se vježba, ti da proširi svoje horizonte. Možete raditi stvari koje su ranije bile van granica. Možete ići za jutarnje radi sa svojim prijateljima, ili čak možete probati nešto kao odvažan kao rock-climbing. Redovno vežbanje otvara potpuno novi vidici, i to posebno znači da nijedna torba za kupovinu nikada neće biti pretežak.

10. Vježba Lets You Have Fun!

Što je još važnije od bilo čega drugog, možda (osim činjenice da redovno vežbanje može smanjiti rizik od moždanog udara, dijabetesa, depresije i bolesti srca) je činjenica da omogućava vam da se zabavite i povećati svoju sreću.

Vidiš, vježba ne mora biti zastrašujuće i konačan. To može biti izuzetno ugodan i ugodno. To čini se osjećate bolje o sebi, omogućava vam da vidite svoje prijatelje i ohrabriti jedni na druge, a to vam omogućuje da kanališe svoju energiju i gurati svoje granice.

To možda neće biti čisti eskapizam za neke, ali za druge to zapravo je. A ako to dozvoljavaju, redovno vežbanje bi mogla biti jedna stvar u vašem životu koji daje injekciju zadobio sreće.

Da li znate druge koristi redovnog vežbanja?

load...