Zdravstveni saveti

10 saveta za fitness koji mogu transformisati vaše telo i vaš život

10 saveta za fitness koji mogu transformisati vaše telo i vaš život

Uprkos svim tvrdnjama efikasnosti super namirnica, najnovije trendove treninga i dijetalne pilule, ne postoji samo jedan stvar koja će te odgovarati, ako ne sami učiniti. Dobivanje i ostati fit je zapravo svodi na dvije glavne stvari: odlučnost i raznolikosti. Kao prvo, potrebna vam je odlučnost da vide svoje planove kroz; Samo razmišljam o hoda na posao umjesto korištenja automobila neće ti daleko niz cestu na fitnes. Drugo, treba ti sorta, kako u svoju ishranu i na svoj režim vježbanja. Raznolikost je začin života, pa pročitajte naše deset ideje će vam pomoći na putu do masaža:

1. Planirajte svoje ciljeve

Jedan od najvažnijih Fitness Tips je postavljanje ciljeva. Dovoljno je loše ako nemate kartu, ali ako ne znam ni gdje želite ići, mogao bi i ostati kod kuće! Postaviti neke realne i ostvarive ciljeve u odnosu na koje možete mjeriti svoj napredak i cijeli proces će izgledati mnogo više isplati.

2. Pratite napredak

Vode dnevnik onoga što radite i onda možete pratiti napredak koji pravite kao ti. Dobivanje fit je isto toliko o motivaciji, kao što je to o bilo čemu drugom, a ako potapšu sebe po leđima kad dođete do svog konačnog cilja, čekanje može biti predugo.

load...

3. Think fit

Još jedan važan fitness savjet je - mislim fit! Razmišljati o odlukama koje napravite svaki dan i mislim da stane kada ih napraviti. Ću uzeti stepenice ili lift? Hoćemo hodam da se ručak ili voziti? Sve te male stvari koje ste odabrali učiniti će vam pomoći sa svojim ukupnu fitness.

4. Jedite zdravo i raznovrsna ishrana

Naravno, fitness savjeti uključuju zdrave ishrane. Većina nas zaista ne treba reći koja hrana zdrava, a koji nisu. Svi znamo da je hamburger i pomfrit nisu zdravi opcija u meniju, tako pokupiti salatu ili voće umjesto toga, i variraju svoj izbor hrane da bi to zanimljivo, kao i zdrav.

5. Go javnost

Još jedan veliki fitness savjet i divan poticaj da to radi je reći svima za vaše fitness ciljeve ili da to uradi u dobrotvorne svrhe. A javno proglasio ambicija za pokretanje polumaraton i prikupiti novac za dobrotvorne svrhe će se pobrinuti ustanete ujutro sa mnogo više odlučnosti, nego ako zadrži to za sebe.

load...

6. Rad sa prijateljima

Rade sa prijateljima ne samo da vas motivirati, ali i napraviti svoj fitnes režim puno zabave! Ostvarivanje na svoju ruku može biti dosadno i možete postati lako omesti. Rade sa prijateljima može donijeti malo zdrave konkurencije u proces i oni će vam dati više ohrabrenje i motivaciju za nastavak.

7. Eksperiment s treninga rutine

Još jedan jednostavan, ali efikasno fitness savjet je - dobiti neke sorte u svoje treninge i eksperimentirati sa različitim rutine. Potrebno je da ostvare dosljedno, ali to ne znači da to mora biti isto svaki put. Različiti trening rutine će tonsko različite dijelove tijela, tako da promjena vrste rutinu svaki tako često će imati bolji ukupni efekat na fitness, kao i da je manje dosadno.

8. Hydrate

Voda za piće je bitno da vaše zdravlje normalno u svakom slučaju, ali kada se ostvaruju se znojite, pa ne zaboravite da piju puno vode kako bi si krenuo.

9. Vodite dnevnik hrane

Zaslužuješ poslastica s vremena na vrijeme, ali voditi dnevnik svega što jedete i komentar je na kraju svake sedmice. Vi ćete biti iznenađeni na samo koliko podmukla tretira sami dozvoljeno!

10. Stay fokusiran na svoje ciljeve

Ne zaboravite one ciljeve koje ste postavili kada ste počeli o tome? Pa, podsjetiti se od njih kada je vrijeme da shvati previše. Mislim da slave kad prošlost da završni post i sve će izgledati vrijedno.

Nadamo se da ćete naći fitnes ove savjete korisne. Slobodno podijelite svoj fitness savjet u komentar ispod teksta.

load...