Zdravstveni saveti

10 savjeta koji vam mogu pomoći da zaspite brže

10 savjeta koji vam mogu pomoći da zaspite brže

Kad smo bili klinci, san je uvijek bio samo pitanje minuta. Nakon što je izgubio toliko energije u toku dana iz trče okolo s našim prijateljima, nanijet smo van u zemlju snova lako kao 1,2,3. Pre nego što smo to znali, bilo je vrijeme da se probudi za školu!

Kako starimo, iako, san može biti teže doći. Često smo se muče stresne misli, brige i strepnje. Zbog toga, više od 10 miliona recepata za tablete za spavanje su napisane u Engleskoj svake godine sama. Za tako mali otok narod, to je puno!

Predugo na spavanje može uzeti danak na mentalno i fizičko zdravlje. Leži u svom krevetu, bacajući i okretanje, provjera sat i štipa u toalet; sve je to tako frustrirajuće. Dakle, hajde da pogledamo na top 10 savjeta koji vam mogu pomoći da zaspite brže.

load...

Stop Provjera The Clock

Bilo da provjerite svoj sat ili telefon u ovom trenutku, to je vrijeme da se zaustavi. Kada ne možemo spavati, to je prirodno za nas da proverite vreme da vidi koliko je kasno već. Zatim smo se stvarno frustriran kada vidimo da je već 02:00!

Ovo nas čini frustriran i iznerviran, a povećava naš nivo stresa. Dakle, dok provjera put izgleda kao dobra strategija, to je zapravo kontraproduktivno. Jednom kada shvatite koliko je kasno, zapravo je, da postanu očajni u potrazi za san. I to može držati budnim duže. Umjesto toga, treba samo ignorirati vremena i fokusirati se na pokušava da zaspi.

Slusati muziku

To je zapravo stvarno kadulja savjet, bez obzira na činjenicu da nam govori da slušati nešto drugo osim slatki zvuk tišine u pokušaju da spavam.

load...

Pa, to je zato što je realnost je da ti često ne slušaju slatke zvuke tišine usred noći. Umjesto toga, ti si uznemiren vaši partneri hrkanje ili buku pored vrata ili muškarci smeće na 05:00. To je ovih nacifrano djelo malo zvukova koje smo često nevoljno melodiju u, i mogu nas sprečavaju da spava. Pokušajte slušanje opuštajuće muzike po svom izboru, umjesto.

Smiri se

Nećete spavati u skorijoj budućnosti ako temperatura tijela je do neba. Niti će vam biti doziranja ako sobnoj temperaturi je dovoljno da se znojite. Ranije na spavanje, vaše tjelesne temperature treba biti fin i cool. Kako bi se osiguralo da ste spustiti, da uzmete hladnom tuš prije spavanja, a ti bi mogao preduzeti mjere predostrožnosti u svojoj sobi otvaranjem prozora malo, ili isključivanje termostata.

I verovatno ne bi trebalo spavati goli ako si previše vruće.

Piti mlijeko prije spavanja

Mlijeko je visoka u kalcija i element zove L-triptofan, a oba su super za dopuštajući tijelu da se ohladi i da u desnom okviru "uma" za spavanje.

Moglo bi se čak i uzeti čašu mlijeka gore sa sobom i ostavili ga pored kreveta. Ne piju previše, iako, kao što je objašnjeno u vrhu ispod!

Nemojte previše pije prije spavanja

To je zajednički mit da samo osobe sa prostatom problemi nađu stalno ustajanje iz kreveta tokom noći NIP-u toalet. Ako ste imali malo previše popio prije spavanja (a to uključuje bezalkoholna pića i alkoholna pića), možda ćete naći da je vaša teška bešike drži vas zauzet.

Tokom dana, polu-pune mjehura je lakše ignorirati. Ali, kao što leži u krevetu sa ništa ali zatvorite oči i misli, bešike često može postati vaš centar pažnje. Možete pokušati da ga zanemarujemo, ali će uvijek pobijediti na kraju. Prije nego što to znaš, ti poletan do toaleta na 01:00, a vi još uvijek nisu na spavanje!

Stop Provjera e-pošti

Tvoji roditelji nisu imali da brinu o provjeravanje svoje e-mailove u 02:00. Sve što je trebalo da brinu o bilo vremenu oni bi van okrenula rernu i da oni neće da spale kuću. Ah, kao bezbrižan puta!

U 2017. Godini, mnogi od nas idu u krevet sa našim telefonima sa naše strane. Kao minuta označite strane, mi se u iskušenju da provjerite naše e-mailove da vidi da li je neko u vezi sa radom je bio u kontaktu. Ovo nas čini budan, pogotovo ako nam je neko poslao važan e-mail koji podiže naše otkucaje srca.

Cut The Kofein 

Da, verovatno vole nekoliko šoljica Joe tokom dana; ko ne? Ali, kofein ima prirodnu poluživot do pet sati, što znači da je nakon pet sati i dalje je u vašem sistemu.

Ako si veliki kafu pijem i popije tri sata prije spavanja, to na kraju znači da udaraš vreću sa kofeinom i dalje u krvi. Izgleda da još jednu noć brojanja ovaca za vas!

Osim ako ste ranije ionako smanjiti kofein.

Prestani pušiti

Kao što su kofein, nikotin je stimulans. To znači da možete zadržati popustu - i budan.

Studija sprovedena u 2008. Godini otkrili da nepušača su četiri puta manje šanse da se probudite umorni od pušača.

Izlaženje može biti izuzetno teško, ali možda biste mogli pokušati mijenjati svoje navike tako da manje puše tokom večeri.

Imam Zastoj sata prije krevet

Potrebno je da se opustite prije nego što odete u krevet. Ovo je važno. Odlaska u krevet sa stresnim mislima će značiti da će vas odvesti barem sat vremena da se opustite dok je u krevetu.

Po stišava prije spavanja, koristite malo nous. Stišava znači isključivanje laptop, uživajući uz čašu vina ili dobru knjigu. To znači ostavljajući vaš telefon sam i bekstva od negativnosti. Biti pozitivan u ovom periodu i opustite se. Možda se okupam.

Smanjiti alkohol

Alkohol nas može držati budan duže. Ako ste stalno piti alkohol prije spavanja, to bi moglo biti to da je glavni razlog zbog kojeg se ne dobija na spavanje brže.

Smanjite unos alkohola prije spavanja i da vidimo šta će se desiti.

load...