Zdravstveni saveti

10 savjeta o promeni nezdravih navika u ishrani

10 savjeta o promeni nezdravih navika u ishrani

Mi smo po prirodi robovi navika i mi lako ući u skup rutina, set načine, a kada je nešto postane navika, to može biti teško stvar za promjenu. Znamo sve o navikama kao što su griženje noktiju, izmenite sa našim kose ili čak i pušenja, ali da li ste znali da možete dobiti u naviku jedenja pogrešne hrane, kao i? Kupuju istu hranu, svake nedelje, je prirodna navika da se u, čak i kada nije dobro za vas tu hranu; to samo postane navika da li zaista treba slomiti. Kao i sve loše navike, što je nezdrava prehrana navika može potrajati malo truda da se probije, pa evo deset savjeta o tome kako da promenite nezdrave navike u ishrani:

1. Prepoznati da imate lošu hranu navika

Prvi korak u razbijanju bilo naviku je priznao da ga imate. Mi ni ne razmišljaju o navikama i su, češće nego ne, potpuno nesvjesni da smo ih imali, tako priznajući da ste redovno jedu pogrešnu vrstu hrane i priznaju sebi da to rade, je prvi korak ka razbijanje da navike i početi vodeći zdraviji način života.

2. Pronađite motivacija

Sljedeći korak je pronaći motivaciju da slomim navike, i da možda neće biti motivacija da ste očekivali. A pušač ne može biti svestan da je pušenje šteti njihovom zdravlju, ali i motivacija za pušače da prestanu često nije zdravlje, ali njihova djeca ili njihovi prijatelji. Motivaciju da jedu zdravije može varirati od osobe do osobe previše. Moglo bi biti da izgube težinu, ali to može biti da postanu aktivniji, biti u stanju da hoda gore, da ne postanu bez daha, ili da se novi sport ili hobi. Samo morate pronaći motivaciju da radi za vas.

load...

3. Napravite popis prednosti

Sjesti i dobro razmisliti o svim stvarima koje bi mogle biti bolje, ako ste pratili bolju ishranu i učiniti ih lično vama. Umjesto da samo zapisujem "Želim da se monter ', pokušaj pisanja nešto što ima smisla da vam, kao što su:". Ja bih biti u stanju da igram sa svojom djecom'

4. Uzmite stvari jedan korak po korak

Nakon što ste odlučili da želite promijeniti, a vi znate zašto želite promijeniti, spremni ste za početak da preduzme korake i napraviti tu promjenu. Ne morate izrezati sve svoje loše prehrambene navike u jednom potezu, iako; ste daleko veće šanse da uspije, ako radite stvari jedan korak u isto vrijeme. Ako čokoladice su vaši najveći problem, na primjer, a zatim pokušajte smanjenje, prije nego što pokušate krojenje.

5. Zapišite sve što jesti

Dobar način da pratite ono što jedete je pišući sve dole. Čini se kao težak zadatak, ali imajući numeru će vam pomoći pratiti vaš napredak i, možda će vam biti šokirani upravo ono što jedeš svaki dan.

load...

6. Zamjenski druge stvari za hranu

Ako ste uvijek jesti u određenim tačkama u dan, a zatim pokušajte i zamijeniti jedenje sa drugu aktivnost. Mi često jedemo, jednostavno iz dosade, tako da zauzima hobi ili interes koji će se prostirati na vaš um i vaše ruke će oduzeti iskušenju da jede.

7. Promijenite svoju rutinu

Mijenja svoje navike mogu pomoći da se loše navike u ishrani previše. Ako ste uvijek sjesti ispred TV-a nakon večere i otvoriti čokoladu, a zatim pokušajte ide u šetnju umjesto. Pokušajte i izolirati vremena, kada ste najvjerojatnije jesti iz navike i učiniti nešto drugačije, umjesto.

8. Pronađite zdrava alternativa

Zamijeniti neke od nezdravih namirnica koje jedete tokom dana sa nečim što je dobro za tebe. Možda će vam biti teško da prestanu da jedu zajedno u određenim periodima u toku dana, pa posežu za orahe, voće ili sirovo povrće umjesto slatkiša ili čokolade. To će biti lakše stavljanjem da će biti na svim jesti ništa.

9. Ne odustati, držati u pokretu

Neće svi biti običan jedrenje i neće biti gaćice. Ako ti se ubaci i popustiti u iskušenje, nisi propustio; to je samo mali neuspeh. Nemojte odustati ako se ne radi prvi put, jer razbijanje bilo navika je težak posao, tako da očekujem neke razočarava usput. To je u redu da imaju nekoliko kvarova na tom putu, dok držite na kreće ka svoje ciljeve.

10. Uzmi jedan dan u isto vrijeme

Trudim se da ne razmišljam da nikada opet jesti čokoladicu; samo koncentrirati na ne jede jedan danas. Fraza poput 'nikad više', mogu postati veliki, neosvojiva, planine u vašem umu, dok je samo za danas izgleda savršeno ostvariv.

Da li imate neke druge savjete o tome kako promijeniti nezdrave prehrambene navike? Slobodno podijeliti svoje zdrave ishrane savete u komentar ispod teksta.

load...