Zdravstveni saveti

10 savjeta o tome kako kontrolisati želje za šećerom

10 savjeta o tome kako kontrolisati želje za šećerom

Preporučene količine šećera da bi trebalo svaki dan je samo jednu kašiku, a prosečan Amerikanac pojede oko jednu šolju šećera svaki dan, što je preko 15 puta više od preporučene količine. Nema sumnje da je previše šećera je loše za vas. (Slobodno pročitajte članak o 20 nuspojave šećera 'ovdje.)

Ako jedete šolju punu, a ne kašiku šećera, onda je vrijeme da razmislite o rezanje ga. Šećer iako, može biti zarazna, i tako, ako patite od nekontrolisane žudnju za šećer, pročitajte ovih deset savjeta o tome kako kontrolirati svoj želju za šećerom:

1. Redovno Eat

Šta izaziva želju za šećerom? Žudnju za šećer može biti uzrokovana vaše potrebe usponi i padovi u vaš nivo šećera. Vaše telo treba stalan izvor energije, a ne uspone i padove, tako da je naš prvi savjet o tome kako kontrolirati žudnje šećer - ne preskakati obroke, posebno doručak, i biti sigurni da ste dobili dovoljno proteina skoro svaki obrok. Redovno jedu će zadržati svoj nivo šećera u krvi stabilnim i pomoći da se izbjegnu potrebu da jedu više šećera.

load...

2. Tretirajte ga kao detoksikaciju

Ako ćete ići na drastično smanjenje unosa šećera, a zatim biste trebali ozbiljno uzeti ovaj proces. Šećer je ovisnost i prve nedelje da smanjim šećer može biti malo neugodno. Vjerojatno će vas doživjeti žudnje, pa budite spremni za njih. Izrezati šećer u vrijeme, kad se najmanje pod stresom i ne samo kada počinje novi posao, na primjer.

3. Sklonite iskušenja

Još jedan savjet o tome kako kontrolirati želju za šećerom je - očistiti svoj hladnjak i ormare svih onih primamljiva poslastice i grickalice, i da je svjesna odluka da ih ne obnoviće, kad ideš u kupovinu. Uklanjanje iskušenje za lako doći će olakšati da savlada žudnje.

4. Pripremite neke alternative

Ljudi su skloni da idu na slatku hranu, kad oni nemaju alternativu hrane pri ruci, tako da zaliha na zdravim tretira umjesto slatke grickalice. Odaberite neki od najzdravijih stvari koje ti se sviđa, kao što su borovnice, jagode, jabuke, breskve, jogurt, orašasti plodovi, sušeno voće ili trag mix. Ove alternativne grickalice će obuzdati žudnju za slast, i dati vam zdravu povećanje energije i prehrane previše.

load...

5. Eksperiment s drugim namirnicama

Naš sljedeći savjet o tome kako kontrolirati želju za šećerom i kako razbiti šećer ovisnosti - uzeti ovo kao priliku da eksperimentišu sa hranom i pokušati stvari koje nikada niste jeli. Nađi alternative slatku hranu koja i dalje se osjećate dobro i dati vam energiju koja vam je potrebna. Ono što mogu misliti kao o žudnje može biti samo rezultat navike, i zamena slatke grickalice s više zdravih će biti mnogo lakše, nego ne grickanje na sve.

6. Uključiti slatko povrće u ishrani

Svako dobija žudnju za slatkim hranu, ali ne morate da se preopteretiti na šećer da zadovolji da žudnja. Još jedan dobar prijedlog o tome kako kontrolirati želju za šećerom je to učiniti na zdrav način: povećati slast u vašoj ishrani dodavanjem slatke povrće na obroke. Povrće kao što su slatki krumpir, zeleni kupus, repa i mrkva će pomoći da se stabilizuje nivo šećera u krvi i štite od žudnja za slatkoće.

7. Koristite neki ispiranje usta

Kada dobijete pravi jaka žudnja za šećer, pokušajte čišćenje zube, a zatim, ispiranje s nekim ispiranje usta. Jak okus ispiranje usta će napraviti slatku hranu izgleda manje privlačno.

8. Ako vam treba poslastica, onda bi to bilo dobro

Ako zaista ne mogu da odole nagon za slatkiš poslastica, a zatim kupite najbolji hranu kvalitete da možete. Komad kvalitetne tamne čokolade ili mali dio gurmanske sladoleda će zadovoljiti vaše šećer žudnju daleko bolje, nego jeftinija alternativa u velikim količinama, tako da ćete jesti puno manje i više uživati.

9. Chew malo šećera žvake bez

Istraživanja su dokazala da žvakanje bez šećera guma smanjuje želju za slatkoće. Obratite pažnju na pakovanje šećera žvake s vama i sledeći put žudite slatkiš poslastica, žvakati na tome neko vrijeme, i to će olakšati žudnja.

10. Kako kontrolirati želju za šećerom? Nemojte se oslanjati na umjetni zaslađivači

Stvari kao što su dijeta sokova, koji sadrže umjetni zaslađivači, ne pomažu da smanjite želju za hranom, jer budalo vaše tijelo u misleći da je prima šećera u krvi šiljak. Kao i svaka ovisnost, pobijediti žudnju šećer, morate istrajati sa smanjen unos slatke slatke hrane i, u relativno kratkom vremenskom periodu, u žudnju će smiriti.

Da li imate neke druge savjete o tome kako kontrolirati želju za šećerom?

Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...