Zdravstveni saveti

10 savjeta o tome kako se baviti vašim letnjim opekotinama

10 savjeta o tome kako se baviti vašim letnjim opekotinama

Ako ste zaboravili staviti na svoj SPF, ili niste vrh to nakon što ste bili na kupanje, onda ste vjerojatno da se spalio od sunca i da je, kao i svako je bio tamo će znati, boli, i to boli! Vaša koža će dobiti crveni sirove, možete blisteru, i vaša koža može postati toliko osjetljive da je čak i odjeću boli kad utrljati na vas. Šta više, umjesto da predivno sjajnih sunčanje ste se nadali, na kraju te izgleda kao jastog. Ako ipak djelovati brzo, možete umiriti bol i uštedjeti nešto od toga ten. Dakle, pročitajte ovih deset savjeta o najbolji način da se bave ljeta opekotina i spasiti svoj ten.

1. Uzmite sredstvo protiv bolova

Prvi korak je da se olakša neke od boli i smanjenje upale. Najbrži način za borbu protiv opekotina od sunca je da se par anti-upalnih lijekova protiv bolova. One najbolje za opekotine su one koje su poznate kao nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID), kao što su aspirin ili ibuprofen, koji će ohladiti inflacije, kao i smanjiti bol.

2. Cool off

Još jedan dobar savjet o tome kako tretirati opekotine da se ohladi. Podrazumijeva se da treba izaći na suncu iu hladu što je prije moguće. Dobiti negdje cool i, ako je moguće, idi i imaju malo hladno za kupanje (ali ne previše hladno). Hladna voda će smanjiti oticanje i crvenilo i pomaže da se zaustavi svrab. Nemojte koristiti bilo koji sapun, samo blagi sredstvo za čišćenje, i neka hladna voda postepeno dovesti svoje tjelesne temperature vratiti u normalu.

load...

3. Ostavite kožu na miru

Sljedeći savjet o tome kako tretirati opekotine jednostavno napišite kožu na miru. Bez obzira na to koliko vaša koža svrbi, ne diraj! Ne branje, ne grebanje, ne piling i ne trljanjem; Samo ga ostavi na miru i neka priroda radi svoj posao ozdravljenja. To će biti bolna i to će svrbi, ali ako uzmete u tome, ti će ga učiniti još zapisničar i možda izazvati infekciju kože dodati za vaše probleme.

4. Ne pospem se sa losionima protiv starenja

Prva pomisao možda o svim tim stvarima da ste pročitali o tome kako sunce može uzrokovati bore, ali sada nije vrijeme da se koriste anti-aging losioni na spaljena koži. Vaša koža će trebati hidratantna, ali protiv starenja losione često sadrže sastojke koji su daleko previše jak za korištenje na tenderu, izgoreli kože. Pogledajte neke od naših ideja o nježnije prirodne kreme u narednih nekoliko paragrafa umjesto.

5. Aloe vera

Jedan od najboljih domaćih pravnih sredstava za opekotine aloe vera, to je zapravo klasični tretman za opekotine od sunca, i to radi. Smiruje iritacije, hladi kožu i sadrži vitamine A, C i E koji će vašoj koži treba da se popravi. Nanesite gel aloe vere čim možete i to će vam dati instant olakšanje od bolova i pomoći će pokrene proces ozdravljenja.

load...

6. Krumpir paste

Krompir jedan od najstarijih doma pravni lijekovi za opekotine od sunca. Možete ili primijeniti kriške krompira na kožu, ili možete mash up krompir u blenderu i nanesite pastu s nekim vatom. Krompir raditi izuzetno dobro na manjim slučajevima opekotine. Oni smanjuju upalu, oni hlade kožu dole, a oni pomažu da se smanji bol.

7. Oatmeal kupka

Još jedan dobar savjet o tome kako tretirati opekotine da uzmu zobenu kašu kupanje. Već smo spomenuli da će hladna kupka pomoći da se hladi kožu dole, ali možete napraviti svoj kul kupka ekstra efikasna dodavanjem nekih fino brušene zobena kaša sa svojim voda za kupanje. Oatmeal radi kao prirodni anti-upalni, tako da će umiriti bol i smanjiti crvenilo opekotina od sunca. Ne piling, ipak, jer zobena kaša također radi kao piling i uklanjanje više kože definitivno nije dobra ideja kada imate opekotine.

8. Milk

Ako se izgori na suncu u vrtu kod kuće, onda je najbrži i najlakši način da se ohladi ga je da odemo na mlijeko iz frižidera. Potopiti čist peškir, ili neki gaze, u hladno mleko a zatim položite peškir preko pocrnelih površinu kože. To će brzo hlađenje i opustite opekotine, a protein koji se nalazi u mlijeku će pomoći koži da zaraste.

9. Hamamelisa

Hamamelisa je još jedan veliki dom pravna sredstva za opekotine od sunca. Samo dab na nekim hamamelisa s nekim čistim vatom i to će smanjiti upalu i zaustaviti sirove kože zaraze. Hamamelisa sadrži tanina, koji će pomoći da se popraviti oštećene kože, a također djeluje kao prirodni ubica bol previše.

10. Što da radim teške opekotine

Sve gore navedeno pravnih sredstava će raditi velike s blagim ili umjerenim opekotine, ali opekotine mogu biti ozbiljniji nego što su mislili. Ako ste bili spaljeni na više od 20% vašeg tijela, ili ako prekomjerne bol, imate temperaturu ili osjećati mučninu, a simptomi traju, trebalo bi stvarno ići kod doktora.

Kako tretirati opekotine? Koje su vaše omiljene savjeti?

load...