Zdravstveni saveti

10 sjajnih i ukusnih mlečnih alternativa koje morate da probate

10 sjajnih i ukusnih mlečnih alternativa koje morate da probate

Kravlje mlijeko se reklamira kao 'oh tako zdravo i prirodno "koje često zaboravljamo neke mane na njega. To nije loše za vas, ali to često sadrže antibiotike, puno masti, a neki ljudi su netolerantni na laktozu; takođe krave proizvode velike količine metana svaki dan koji ima značajan utjecaj na problem globalnog zagrijavanja. Postoje, međutim, dosta alternativa kravljeg mlijeka, pa pročitajte na i saznajte deset najboljih, ukusan mlijeko alternative koje treba probati:

1. Rice mlijeko

Riža mlijeko je izuzetno hranljiv i jedan od najnižih masti mlijeko alternativa da postoji. Ona ne sadrži kalcij da je kravlje mlijeko radi, ali ono što nedostaje u kalcijuma u nadoknađuje u mnogim drugim vitaminima i mineralima.

2. Sojino mleko

Soja mlijeko je vjerojatno najpoznatija i najpopularnija alternativa mlijeko. To je znatno veći u proteina i znatno manje tov, od kravljeg mlijeka, ali ga možete koristiti na isti način kao što bi obično mleko.

load...

3. Oat mlijeko

Zobi mlijeko je i kolesterola i laktoze i sadrži folnu kiselinu i visoku koncentraciju antioksidanata, vitamina E. Također, sadrži fitohemikalije, što može pomoći u borbi protiv bolesti, poput raka, srčanih bolesti i moždanog udara. Ona ne sadrži gluten, iako, tako da je ovo jedan nije za vas, ako ste nakon glutena dijetu.

4. Konoplja mlijeko

Ako imate soja alergije ili orah netolerancije, a zatim pokušajte neke od konoplje mlijeko. To je bogata omega - 3 masnih kiselina, što je odličan izvor proteina i to je malo deblji i kremastiji od ostalih mlijeka postrojenja na bazi previše.

5. Bademovo mlijeko

Bademovo mlijeko može biti malo skuplji od ostalih mlijeko alternativa, ali to odličan ukus i ima gomilu hranjivu vrijednost. Strogo je natovaren selen, mangan, kao i vitamina E.

load...

6. Kokosovo mlijeko

Nažalost, kokosovo mlijeko ne može biti pijan hladno, kao što su kravlje mlijeko, ali osim toga, čini velika i zdrava alternativa. To je posebno visok u laurinske kiseline, koja ima jake anti-bakterijskih i ant-virusna svojstva.

7. Cashew matica mlijeko

Indijski orah mlijeko je još jedan dobar primjer od mnogih mlijeka alternative koje su na raspolaganju. Sadrži zgrada kost magnezij i vrlo visok iznos od bakra, koji je potreban za mnoge funkcije tijela.

8. Flax mlijeko

Lan mlijeko ima isto toliko kalcija kao obično mleko radi, a također je bogata alfa linolne kiseline, koji su vrsta Omega - 3 masne kiseline koje su pokazale efikasnim u smanjenju upale u organizmu. Najbolje od svega, to je predivno ukusna i veoma kremast i radi odlično u smoothie.

9. Macadamia mlijeko

Oraščić mlijeko je apsolutno ukusna alternativa kravljem mlijeku. Kremasta i ukusna, takođe je prepuna omega - 6 masnih kiselina, fitohemikalije i antioksidanata. A mora da pokuša alternativa redovnih mlijeko.

10. Lešnik mlijeko

Sadrže zdrava kombinacija kalcija i ugljenih hidrata, lješnjak mlijeko brzo postaje broj 1 u mlijeku alternative. Toliko je ukusan da kafića počinju da se uključuju kao standardni sa svojim kafu.

Još jedna mlijeko alternativa koje možda želite pokušati je banana pomiješan s malo vode. Također možete dodati jedan ili dva datuma za slatkoće. To je ukusna, slatka i vrlo korisna i hranjiva za svoje tijelo.

Znaš li neki drugi mlijeko alternativa?

load...