Zdravstveni saveti

10 sjajnih vežbi za zatezanje abs

10 sjajnih vežbi za zatezanje abs

Sada da je Božić više, vrijeme je da počnete razmišljati o uzimajući u formi za ljetne dane na plaži i ako overindulged malo previše preko praznika, a zatim toniranje stomaku bi mogao biti visoko na treninga dnevnom redu. Standard trbušne vježbe, poput trbušnjaka i trbušnjaka će raditi, ali ako želite da se miješaju stvari malo, evo deset različitih vježbi za zatezanje svoj ABS.

1. Bočni trbušnjaci

Strana trbušnjaka može biti prilično nezgodno majstor, ali oni su odličan način da radite na svom ABS, i kukovima previše. Kleknu na pod, a onda, nagne preko na desnoj strani, tako da imate pravo dlan na pod i vaše desno koljeno previše dole. Držeći lijevu ruku iza glave, podignite noge do plafona i polako proširiti ruku prema nogu. Povratak na kojoj ste počeli i ponoviti, a zatim to isto na drugoj strani.

2. Abdomena čekanju

Ovaj potez je potrebna ravnoteža; tako da je to još jedan možda ćete morati da se bave. Sedite sa leđa ravno u čvrstu stolicu i zasaditi ruke dole, na stolicu, na vaše strane. Zategnite stomak i podignite noge nekoliko centimetara od poda, a zatim podignite se iz stolice sa svojim rukama. Na tom položaju desetak sekundi, a zatim odmorite i ponovite potez.

load...

3. Stotinu

Ovo sto je vrsta pilatesa potez, ali bez potrebe za bilo koje opreme. Položeno na leđima na podu s rukama, sa strane. Uz noge ravno, podignite zatim oko šest centimetara, a zatim podignite ramena koliko god možete, kao dobro. Sada, podignite ispružene ruke sa poda i pumpa ih gore i dolje onoliko puta koliko možete. Idi za sto pumpe, ako možeš, izdisaja i udisanje između svake od pet.

4. Helikopteri

Lezite na pod na leđa s koljena savijena i stopala ravno na zemlji. Duboko udahnite i ugovaranje stomak mišiće, a zatim nacrtati kolena prema grudima. Zatim, podignite noge tako da su okrenuti prema plafonu, izdisaja dok to radite. Sada, zaokružite noge kazaljke na satu onoliko puta koliko možete, držeći svoj noge ravno. Onda odmoriti i ponovite vježbu, ali ovaj put, zaokružite noge protiv kazaljke na satu.

5. Ruku i nogu povišicu

Ovo je vježba koja će vam pomoći ravnotežu i staloženost, kao i tonira vaše ABS. Kleknu na sve četiri. Podignite lijevu ruku, držeći je pravo, dok ne stigne do visine ramena. Zatim, podignite desnu nogu, ispravljanje kao ti, dok je izjednačenje kuk. Smatraju da napitak za brojanje dva i onda niže i ponoviti, ali sa suprotnim nogu i ruku.

load...

6. Squat with a twist

Morate biti oprezni s ove vježbe jer može ključ leđa, tako krenuti sporo i vidim kako golu. Počnite tako stoji sa svojim nogama razmaknite i ruke proširena u ispred vas. Spustite se dole u čučanj položaj, okrenite torzo lijevo, onda stoje, ponoviti i okrenite torzo udesno. Kada čučne, koljena treba biti savijen pod uglom od 90 stepeni.

7. Ležeći Plank

Ovo je jedan od najlakših vježbi za ravne trbušnjake postoji i to traje jedva da ima priliku sve da uradi. Spustite se dolje u push-up poziciju, ugovora vaše ABS, i na tom položaju, s glavom ispruži ravno ispred sebe, u trajanju od 30 sekundi. Kao što se više koristi za vođenje ovu vježbu, moći ćete da zadrži poziciju za duže.

8. Alpinista

Ovo je još jedan preokret na standardnom push-up. Krenuti u push-up položaj s ispruženim nogama iza vas i dlanove stan na katu. Savijte desnu nogu ispod vas, prema svojim grudima i opet to srediti. Zatim ponovite korak sa lijevom nogom. Nastaviti ponavljajući pokrete oko minut.

9. Leg dizanje

Ova vježba će raditi svoj donji ABS i struka. Ravne na leđa i stavite ruke, dlanovima na dole, ispod kukova. Podignite obje noge s poda, savijanje jedno koleno malo i zadržati podnožju savijena noga dodiruje tele svoj drugu nogu. U tom položaju, niže i noge zajedno i zatim podignite opet i ponavljam da onoliko puta koliko možete za 30 sekundi. Zatim obrnuti napitaka svake noge i ponovite vježbu.

10. Torzo twist

Ova vježba će ton vašeg ABS i da će raditi na butine i ramena kao dobro. Postolje sa svojim raširenih nogu o jednom nogom osim i podignite ruke i stavite ruke pored ušiju. Zatim, podignite desno koljeno gore prema lijevi lakat. Bacite desna noga ponovo dole i digni lijevog koljena do desni lakat i nastavite naizmjenično strane za oko 60 sekundi.

Koje su vaše omiljene ABS vježbe?

load...