Zdravstveni saveti

10 sokova od snopa crvene pijace za koje morate znati

10 sokova od snopa crvene pijace za koje morate znati

Postoji više od cikle nego samo kiseli sorte; svježe cikle je izuzetno hranljiva hrana koja se može jesti sirov ili Juiced. Nemojte biti stavljen isključiti pomisao da sok od cikle će biti kao pije čašu crvenih krvnih, uklopljena krastavac iako, probajte neke osvježavajuće svjež sok od cikle, a vi ćete uživati ​​u svim tim zdravstvene prednosti previše:

1. To može povećati vaše izdržljivosti

Pije sok od cikle može povećati izdržljivost. U studiji 2009. Godine, istraživači su otkrili da ispitanici koji su pili sok od repe na nedelju dana bili u mogućnosti da ciklus za sat i duže pola, od onih subjekata koji nisu pili sok.

2. Snižava krvni pritisak

Još jedan veliki sok od cikle prednosti je da se može sniziti krvni pritisak. Kada pijete sok od cikle, možete dobiti gotovo instant smanjenje krvnog pritiska koji traje do dvadeset i četiri sata. Istraživači koji su otkrili ovaj neverovatan podatak smatraju da je, zbog nitrata koji se nalazi od cikle.

load...

3. To je dobar napitak za kada ste trudni

Sok od cikle je idealno piće za buduće majke. Sok je veliki prirodni izvor folne kiseline, koji se preporučuje za vrijeme trudnoće, jer pomaže sa pravilno formiranje kičmene moždine bebinog.

4. Poboljšava funkcije mozga

Još jedan veliki sok od cikle korist je da sok od cikle pije je vrlo dobar način za poboljšanje kognitivnih funkcija kod ljudi svih uzrasta. Posebno je efikasan iako kod starijih ljudi, kao što se povećava protok krvi do mozga, koji mogu pomoći u borbi protiv off demencije.

5. Sok od cikle poboljšava izdržljivost

Jedan od prvih upotreba za cikle je od strane Rimljana za povećanje izdržljivosti. Repa sadrže visok nivo kompleksa bor, koji je direktno vezan za poboljšanje izdržljivosti.

load...

6. Za detoksikaciju jetre

Još jedan od divan sok od cikle prednosti je da cikle čini vrlo efikasan detox napitak koji pomaže jetri se oslobodi štetnih toksina i stimuliše ćelije u jetri. Cikla sadrži metionin i glicin betaina, koje podržavaju proces detoksikacije i sok također može zaštititi jetru od nakupljanje masnih naslaga.

7. Daje dobar izvor energije

Sok od cikle prednosti uključuju i povećanje energije. Vrlo malo prirodnih namirnica su dobri u pružajući vam energije, nego od cikle je. Repe su niske u kalorija, ali visoko u šećere koji se polako oslobađa u vaše tijelo, dajući vam poticaj održivog energiju koja će trajati mnogo duže, nego boost ti jedu čokoladu ili bombone.

8. Sok od cikle pomaže u borbi protiv procesa starenja

Još jedna od predivnih sok od cikle prednosti je to što može pomoći u sprečavanju ranog početka znakova starenja sok od cikle pije. Sok sadrži dobru zalihu antioksidansa i fenola, koji su poznati da se bore protiv efekata slobodnih radikala i pomaže u sprečavanju oštećenja DNK, što može biti uzrok preranog starenja.

9. To vam može pomoći da se spriječi rak

Sok od cikle prednosti uključuju prevenciju raka. Sok od cikle sadrži niz spojeva koje su se pokazale kao efikasne u prevenciji raka. Sok sadrži betacyanin, koji je povezan s smanjenje tumora.

10. Poboljšava metabolizam i probavu

Pije sok od cikle može uvelike poboljšati i vaš metabolizam i probavu. Sok stimuliše nerve u crijevu i pomaže tijelu da bolje svari hranu, koji drži svoj probavni sistem ispravno i poboljšava metabolizam.

Cikle lista sok koristi mogu biti prilično dugo.

Koje druge sok od cikle koristi želiš dodati na ovu listu?

Slobodno podijelite svoje misli i zdrave ishrane savjeta u komentar ispod teksta.

load...