Zdravstveni saveti

10 super efikasnih savjeta o tome kako povećati nivo energije bez energetskih napitaka

10 super efikasnih savjeta o tome kako povećati nivo energije bez energetskih napitaka

Energetska pića će vam dati poticaj, kada svoju energiju zastave, ali to povećanje dolazi iz visokog nivoa šećera i kofeina koji sadrže i to znači da je povećanje energije će biti samo kratkoročno jedan. Za prirodnije i dugotrajnije poticaj na svoj nivo energije, probajte neke od ovih super efikasne energije povećava Savjeti:

1. Izlazi na suncu

Sama sunčeva svetlost je veliku energiju booster, tako da ako ste umorni, izaći na svjež zrak za neko vrijeme. Sjedeći na suncu će povećati vaše raspoloženje i vaš nivo energije tako što vaše tijelo oslobađanje više serotonina.

2. Jedite jabuke

Još jedan veliki savjet o tome kako da se poveća nivo energije je da jede jabuke. Jabuke ne samo držati liječnika daleko, oni držati gorivo previše. Oni su odličan izvor vlakana, vitamina i minerala i oni će vam dati energetski napitak koji će trajati mnogo duže, nego energetski napitak.

load...

3. Pijte vodu

Nikada potcijeniti važnost vode. Kada dođete dehidriran, vi ćete početi da se osjećaju umorno i letargično, pa popijte čašu vode; to može biti sve što vam je potrebno.

4. Pokušajte bananu

Sljedeća jednostavan savjet o tome kako da se poveća nivo energije je da jede bananu. Nizak nivo kalija također može biti uzrok pospanosti i banane su prepuna kalija, kao i energija povećanje vitamina B - 6. Zašto mislite toliko profesionalnih sportskih muškarci i žene jedu bananu za srednje igra snack ?!

5. Prošetajte

Samo desetak minuta hoda može napraviti veliku razliku u svoj nivo energije. Jedna studija State University u Kaliforniji otkrili da hodanje povećan naroda energije za duplo duže, jer jede visokog šećera snack učinio. Oni učesnici koji jedu šećer osjetila još više umorni nakon nosio sa efektima šećera.

load...

6. Špinat

Dodajte malo svježeg spanaća sa svojim ručka salatu ili spremi ukusan zeleni smoothie i to će vam dati energetski napitak koji će trajati sve popodne dugo. Spanać je prepun hranjivih tvari i malo kalorija, super hrana koja ne treba zanemariti.

7. Uđite u žlijeb

Slušanje neke optimistična muziku za jedan sat ne samo da ste stavili u boljem raspoloženju; dokazano je da se poveća svoj nivo energije previše. Istraživanja su pokazala da glazba povećava dopamina u tijelu, što smanjuje umor.

8. Hummus

Sljedeći dobar savjet o tome kako da se poveća nivo energije je jesti humus. Humus, koji je napravljen od leblebije, je odličan izvor energije, posebno kada se jede sirovo povrće poput mrkve ili celera. Kada kupujete humusa ipak, pokušati pronaći verziju sa što manje dodao sastojaka kao što možete, jer neki imaju puno umjetnih dodataka dodan u njima.

9. Samo stand up!

Ako radite za stolom, a onda jednostavno stojeći češće tokom dana će vas držati još budan. Nedavne studije su pokazale da je prosječna ured radnik provede više od 7 sati dnevno seo, a to nije dobro za opće zdravlje ili nivoa energije.

10. Bademi

Bademi su jedan od najboljih energije povećava, zdrava grickalica da dobijete. Samo nekolicina će obuzdati apetit, vratiti mentalnu budnost i dati vam dovoljno energije da vas će svoj sljedeći obrok.

Znate li neke druge savjete o tome kako povećati nivo energije?

load...