Zdravstveni saveti

10 superhrana za besprekornu kožu i prelepu kosu

10 superhrana za besprekornu kožu i prelepu kosu

Nema velikih tajni kada je u pitanju ima divnu kosu i besprijekoran kože, i nećete ga pronaći na dnu šminke torbu. Vi ste ono što jedete, pa ako želite besprijekoran kože i prekrasna kosa, a zatim uvuci u neke od ovih ukusnih superhrane i vidi razlika:

Orasi

Orasi su visoke u Omega - 3 masnim kiselinama i vitaminom E koji su oba potrebna za glatko kožu, svjetliji oči i zdravu kosu. Ne morate biti žvakali na njima cijeli dan ni jesti malo svaki dan ili posuti malo na salatu da vidi prednosti.

Avokado

Bogat, kremast i ukusan, avokado su puni mononezasićene masti, koji su odlični za kožu, kosu i nokte.

Divljeg lososa

Postoje stotine načina da uživate u losos: na žaru, pečena, uz salatu ili uz tjesteninu. Losos je još jedan odličan način da se omega - 3 masnih kiselina zajedno sa vitaminom D i selen, koji pomaže u zaštiti kožu od sunca. Ići na divljeg lososa, ako možete, jer ima daleko veću koncentraciju dobrote koji treba vašu kožu i kosu.

load...

Slatki krompir

Feed vaše kože i kose sa svim vitaminima koji su im potrebni za slatki krumpir - bogat izvor vitamina, uključujući A, C i E, kao i imaju visok beta karotenom koji pomaže uljepšati oči i štite kožu.

Borovnice

Nije često smatraju superhranom, borovnica zapravo rangiran broj jedan hranu za antioksidansi od strane američkog ministarstva poljoprivrede. Dodajte nekoliko na svoj žitarica u jutarnjim satima ili jednostavno uživati ​​u nekim sami pomoći usporiti proces starenja malo.

Špinat

Nije svima omiljena hrana, ali onaj koji je dobro poznat po svojim neverovatnim zdravstvene beneficije. Bogat mineralima i vitaminima, kao i sve te važne omega - 3 masne kiseline, pokušajte spanać kao alternativa salata u salatu. Ako je bio dovoljno dobar za Popeye, to je dovoljno dobro za nas!

load...

Kamenice

Još jedna to nije za svačiji ukus; školjke su dobar prirodni izvor cinka, koji pomaže kod obnavljanja ćelija kože i čuva vaše kose, noktiju i očima gledajući prekrasne i zdrave.

Kelj

Kale je izaziva pravu pometnju nedavno i čak je pozdravio neki kao jedan od najboljih namirnica koje možete jesti iz zdravstvenih razloga. Kale je prepun vitamina i minerala, kao i omega - 3 masnih kiselina. Probajte ga kao dio salate ili pare kao alternativu zeleno povrće.

Paradajz

Nemojte zanemariti zajedničke paradajz u prekrasnom zdravu kosu i besprijekoran ishrana kože. Čak i kuhana, to je najbolji izvor anti-age antioksidans likopen koji možete jesti.

Jogurt

Miješati sa voćem za doručak ili jesti kao zdrava grickalica, jogurt ima gomilu kalcijuma i odličan je za zdrav i sjajne kože, kao i divnu kosu. To je dobro i za pomoć u raščistiti niz kožnih problema, uključujući akne, perut i još mnogo toga.

Dakle, sljedeći put kada odem kupiti njegu kože i za njegu kose proizvodi, uzeti skretanje u radnju hranu umjesto. Samo nekoliko promjena u ishrani mogu vam dati dugotrajan sjaj, divnu kosu, besprijekoran kože i sjajni ten puno jeftinije. I to je bolje za tebe, kao i torbicu.

Koje druge Superfoods za besprijekoran kože i lijepa kosa volite da uključiti u dijetu? Slobodno podijeliti svoje zdrave ishrane savete u komentar ispod teksta.

load...