Zdravstveni saveti

10 ukusnih i zdravih zamena hrane koje će vam promijeniti život

10 ukusnih i zdravih zamena hrane koje će vam promijeniti život

Često, kada ljudi odluče da žele početi živjeti zdravo, oni čine takve drastične promjene u ishrani da otežava stvari držati na novi način života. To ne mora biti tako, iako, jer postoji mnogo jednostavnih stvari koje možete učiniti da promenite ishranu, bez potrebe da se sveobuhvatne promjene u svoj stil života. Ako želite jesti zdravo, ali ne želite da promenite ceo meni, onda probajte ove zdravu swaps hrane koja zaista može promijeniti svoj život:

1. Swap grickalice za komad voća

Jedan od najvećih i najlakše napraviti zdravu svopova hrana je jesti voće umjesto visokokalorična grickalice. Ovo swap je stvarno lako, ali može napraviti veliku razliku u vaše zdravlje. Sljedeći put kada osjetite potrebu za između obroka užinu, uzmi jabuku ili bananu, umjesto radnji kupio užinu. To će biti mnogo bolje za vas, a to će vam pomoći da izgubite težinu.

2. Swap crveno meso za losos

Samo zamjena crvenog mesa za losos, jedan obrok nedeljno, pomoći će smanjiti količinu zasićenih masti koje jedete i to će vam pružiti neke od tih zdravih omega - 3 masne kiseline koje su tako dobro za vaše tijelo.

load...

3. Jedite integralne žitarice umjesto bijeli kruh

Bijeli kruh ima mnogo dobrote oduzeta iz njega, da bude bijela, tako da je jedan od vrlo jednostavnih zdravih svopova hrane je da izaberete integralni kruh umjesto bijele. Integralne žitarice sadrže mnogo vlakana i veću nutritivnu vrijednost previše.

4. Promjena od punomasnog mlijeka u polu-obrano mlijeko ili bademovo mlijeko

Ako volite mlijeko, ali žele da se smanji na masti, a zatim zamijeniti od punomasnog mlijeka u polu-obranog ili idite za bademovo mlijeko, ako ste netolerantni na laktozu. Pazite na opcije malo masti za ostale mliječne proizvode previše, kao što su sir i jogurt.

5. Opt za bez dodanog žitarice šećera doručak

Doručak je važan obrok koji ne smijete propustiti. Ali ti bi mogao jesti čak 50 ili više kocke šećera koje su dodali na žitarice za doručak. Odlučite se, umjesto za običan zobenu kašu sa dodatkom voća i bobica ili ići na uništio cijeli zrna, za zdravije šećera besplatan doručak.

load...

6. Koristite više bilja i manje soli

Još jedna od velikih zdrav svopova hrane je da se koriste više bilja i manje soli. Ako ste pronašli da je hrana previše blag bez letvica, a zatim pokušajte dodajući više biljaka i začina na kuhanje. To je mnogo zdraviji način da se više okusa u hranu.

7. Jedite juhu ili salatu za ručak, umjesto sendvič

Sendviče, a posebno u radnju kupio one, može biti vrlo visok u kalorije, masti i soli. Dakle, iskoristite lako promjenu salatu ili supe umjesto. Samo pazite na zavoje da imate sa svojim salatu ipak!

8. Pokušajte zamjena šećer sa cimetom

Cimet može napraviti veliki, prirodni zamjena šećer. Pokušajte koristeći cimet u kave, čaja ili dodat žitarica za doručak ili peciva. To praktično nema kalorija i ukus je fantastičan.

9. Swap voćni sok za cijeli komada voća

Store kupio voćni sokovi često sadrže dodatka šećera i drugih dodataka i nije ni blizu kao dobro za vas, u cjelini voće je. Umjesto da pije pripremljen, flaširana sok, jesti komad cijeli voća ili napraviti svoj vlastiti frape umjesto.

10. Koristite maslinovo ulje umjesto preliv za salatu

Salatu, kao što su ranč oblačenje, može doći sa tonu kalorija i aditiva, tako da odbaci garderobu i prelijte neki ekstra djevičanskog maslinovog preko salatu. To je mnogo zdraviji alternativa i salatu i dalje će ukus super.

Koje su vaše omiljene zdrave hrane za jelo? Slobodno podijelite svoju zdravu ishranu Savjeti i zdrave zamjene hrane u prostoru za komentare.

load...