Zdravstveni saveti

10 važnih činjenica treba da zna svaka osoba koja jede losos

10 važnih činjenica treba da zna svaka osoba koja jede losos

Losos je rekao da je jedan od najvećih hranljive namirnice na planeti i ukus je neverovatan previše. To je doslovno pun nutrijenata i zdravih ulja. To je dobro za vaše srce, mozak, kožu, kosu, i to je vrlo svestran hrane. To nije bilo tako davno da losos je relativno skupa i nekada se jede samo kao poslastica. Danas, međutim, losos je mnogo više pristupačan i to je lako dostupna u trgovinama, tako da sada mogu formirati sastavni deo vaše dijete. Ako želite znati o lososa jedeš, pročitajte na, jer imamo deset činjenice o lososu ste možda nisu poznati.

1. Losos su Anadromous riba

Losos je ono što je poznato kao Anadromous riba, što znači da su rođeni u slatkoj vodi, ali su većinu svog života provode u moru. Jednom godišnje, losos povratak na vodu i plivaju natrag rijeka i potoka su došli iz mriještenja.

2. Losos je jedan od najboljih izvora omega - 3 masnih kiselina

Omega - 3 masne kiseline rade sjajne stvari za svoje tijelo i losos je jedan od najboljih prirodnih izvora omega - 3 da postoji. Oni pomažu zadržati vašu kožu i kosu zdravom, oni povećati zdravlje srca i mozga i oni mogu prestati da te razvoj srčanih bolesti. Možete kupiti omega - 3 dodataka, ali jesti lososa redovno bi bio mnogo bolji način da se sve zdravstvene prednosti omega - 3 masnih kiselina.

load...

3. Postoji mnogo različitih vrsta lososa

Thera mnogo različitih sorti lososa, iako su svi ukus vrlo slični. North Pacific losos, koji se ponekad naziva Chum losos, je najjeftiniji raznolikost dostupan u trgovinama. Lososa je verovatno sorta sa najjačim ukusa, dok Coho losos ima znatno blaži okus. Atlantic losos, koji se obično uzgaja, jedan je od najboljih sorti lososa za kuhanje i to je jedan od najboljih na raspolaganju.

4. Smrznuti losos je svježiji od svježeg lososa

Zamrzavanje losos ne oduzima bilo koji od nutritivne vrijednosti ribe i još uvijek ukusno. U stvari, moglo bi se reći da je smrznute losos je svježiji od svježeg lososa, jer smrznute losos je zamrznut gotovo čim je uhvaćen, bez utrobe i očistiti. Ono što znamo kao svježi losos, međutim, možda su se nekoliko dana da se u radnju.

5. Losos možete zaštititi od raka

Postoji mnogo dokaza koji podupire teoriju da su omega - nalaze u lososu 3 masnih kiselina može pomoći da te štiti od raka. Mnogi istraživanja su pronašli direktnu vezu sa potrošnje masne ribe, poput lososa, i smanjenu učestalost raka. Ne samo da omega - 3 masne kiseline sprečavaju rak, to je čak vjerovao da može ubiti kancerogene ćelije i smanjiti veličinu tumora.

load...

6. Organski označavanje lososa je pogrešno

Postoji mnogo slučajeva u kojima je definitivno sigurniji i hranjivo od ne-organske hrane organske hrane, ali iznenađujuće, losos ne može biti jedan od onih. Losos je u suštini divlja riba, čak i ako je uzgajaju u riba olovke. Nema priznat standard koji određuje da li ili ne losos može nazvati organskim, tako da je upotreba riječi 'organski' ne mnogo znači kada se primjenjuje na lososa.

7. Losos je super hrana za mozak

Jedna od drugih neverovatne stvari koje će jesti losos učiniti za vas je da će povećati svoju moć mozga. Omega - 3 namirnice bogate su pokazala da poboljšava memoriju i vitamina A i D, kao i selen koje se nalaze u lososu štiti nervni sistem od oštećenja u vezi starosti. Neke studije su pokazale da konzumiranje ishrana bogata omega - 3 masne kiseline mogu pomoći da se spriječi u vezi starosti bolesti poput Alzheimerove bolesti.

8. U konzervi losos je dobro za tebe

Čak i konzervirano losos je dobro za tebe i to je tako zgodan i jednostavan za korištenje. Proces konzerviranje ne čini ništa da uklonite bilo koji od ishrane od lososa, tako da ipak dobiti punu korist omega - 3 masne kiseline i svih drugih hranljivih materija.

9. Wild uhvaćen losos nije uvijek divlja

Općenito, losos će bolje za vas ako je uhvaćen u divljini, jer će imati živeli 100% prirodni ishrane, ali postoji određena konfuzija oko termina divlji uhvaćen. Mnogo 'Wild uhvaćen' lososa je zapravo odrastao u mrijestilišta i kasnije pušten u divljinu uzgajati neke prije nego što je ponovo uhvaćen.

10. Losos je svestran i zdrav

Konačna stvar koja čini losos tako veliki izbor je kako svestran je. Možete ga ispeći sa začinskim biljem, kuhati s tjesteninom, roštilj ga, dodajte ga u salate, ili pojesti dimljeni. Možete jednostavno dodati losos sa svojim redovnim dijete i nikad ne dosadi, tako da losos redovan dio svog nedeljni trgovine i uživajte u jednom od najzdravijih namirnica na planeti.

load...