Zdravstveni saveti

10 vežbajte dos i donts za devojke koje žele rezultate

10 vežbajte dos i donts za devojke koje žele rezultate

Prošle godine, odlučio sam da ću da se posvetim redovna fizička aktivnost. Hteo sam da udarim u teretanu najmanje tri puta tjedno, a da ću dobiti monter.

Ja sam motiviran da ostanu u dobroj formi. Sam htio izgubiti nekoliko kilograma, ne samo zbog moje zdravlje, ali i da bih zapravo mogao učiniti više stvari. Želio sam da izgleda bolje.

Problem je bio što sam se vrlo brzo našli ostvarivanju biti vrlo exhaustiving. Nakon samo nekoliko sesija, bio sam spreman odustati.

Ali onda fitness instruktor u teretani mi je na jednu stranu i dali mi neke velike savjete. Ona bi me gledao nekoliko dana i rekao mi je da sam radio neke stvari pogrešno. Ona je ispravio neke od mojih loših navika, i to mi je dao sjajan dozu samopouzdanja.

load...

Sve u svemu, ona me je ubedio da bolesno u tome.

Ja sam sada ide u teretanu redovno za godinu dana, a ja sam uvjeren kad kažem da ja znam šta je sve to. I baš kao fitness instruktor vidio mene prije godinu dana pravi greške, vidim nove članove teretani zapošljavaju iste loše navike kao što sam bio.

Ako ste novi ostvarivanja, evo nekoliko i ne treba raditi koje će poboljšati vaš užitak, istovremeno osiguravajući bolje rezultate.

Zagrijavanje

Ako ste ikada bili u sportske igre - posebno nogomet - ćete primetili igračima iz n areni najmanje 30 minuta prije početka utakmice. Šta oni rade? Oni zagrijavanje.

load...

Zagrijavanje je super važno za sportaše jer otopli njihove hladne mišiće, čime se smanjuje rizik od ozbiljnih povreda tokom utakmice.

Trebalo bi zagrijati prije svakog treninga sesije - i to ne samo za dva ili tri minuta. Vaš Zagrijavanje bi trebalo da traje oko petnaest minuta. Ne obazirući se na Warmup stavlja na rizik od suza i povreda koje bi mogle potencijalno staviti van akcije mjesecima.

Ne Overindulge nakon vežbanja

Mnogo nas podcijeniti koliko kalorija smo spalili nakon sjednice, i zato smo prejedete nakon toga.

Dakle, vežbanja bio potpuno beskoristan.

Budite oprezni sa onim što jesti nakon kažnjavanja sjednice, i uvijek provjerite etiketu šta god da je ćeš jesti.

Donijeti A Bottle

I dalje se smejem kad se sjećam kada sam prvi put otišao u teretanu. Bila sam tako nespreman. Ne samo da sam nosila neprikladne odjeće, isto tako nije uzeo bocu sa mnom.

Trebalo bi uvijek uzeti bocu u teretanu s vama. Ovo bi mogao biti bocu soka ili voće. Zašto? Jer kada se vježba, da ćete dehidrirati. I to može imati štetne posljedice, ne samo na svoj sadašnji treningu.

U osnovi, ako ste dehidrirani, nećete biti u mogućnosti da vježba sa bilo kojom vrstom intenziteta. Vaša sesija će biti malo današnjoj, besmislena vježba.

Zaista, samo lekcija ćete naučiti je da donese bocu sljedeći put!

Do not Be Random

Važno je da sastavi raspored. U suprotnom, možda će vam biti teško da ostvare konzistentno.

Ako ste u teretanu spontano, možda smatraju da idete cijeli tjedna bez treninga. Bez redovnu rutinu te drži pod kontrolom, to može biti vrlo teško pronaći praznine u vašem zauzet raspored da ostvare.

Rastezanje!

Kada sam prvi put počeo vježbanje, nisam se protežu na sve. Istezanje je nešto što sam učinio kao mlada djevojka u školi. Sigurno niko više ne proteže. Zar ne?

Pa, da i ne.

Neki ljudi ne protežu - to je istina. Ali, istezanje je važno.

Istezanje poboljšava opseg pokreta, povećava fleksibilnost i sprečava istegnuća mišića i stezanje.

Nemojte zanemariti istezanje, bez obzira na to koliko je "stara škola", to se mogu pojaviti. Čak i vrhunski sportaši na svijetu protežu. Biti poput njih.

Dodaj Variety

Raznolikost je začin u teretanu. Ali početnici su - naravno - malo previše stidljiv da dodate razne njihovog treninga.

Kao početnici, skloni smo da igramo na sigurno i držati na jednu vrstu vježbe.

To je i razumljivo. Ja sam bio isti. Mi ne želimo da ozlijediti sebe pokušava nešto 'radikalne', niti želimo da se osramotiti time što u nešto novo pred svima u teretani.

Ali, ako samo još jednom ponoviti isti trik iznova i iznova, na kraju ćete prestati viđati rezultate. Vaše telo će visoravni.

Dajte svom tijelu iznenađenje. Mix stvari. Držite tijelo na prstima uvođenjem sorte.

Pokušavam različitih vježbi je i mnogo više zabave nego radi istu stvar cijelo vrijeme, i da li ćete zadržati motivirani.

Ne Lift Too Much

Srećom, nisam imao Superwoman kompleks kada sam počeo ostvarivanju. Nisam podići previše u pokušaju da pokaže. U stvari, nisam dižem na sve!

Ali puno žena bi zaista česta greška za dizanje tegova koji su trenutno potpuno neprikladno za njih. Umjesto počevši sa nečim što je na njihovom nivou, oni skočiti pištolj i podignite teža težine za brže rezultate.

Ali morate imati na umu da za ostvarivanje bila efikasna, morate uzeti inkrementalni koraka.

Nemojte se previše daleko ispred sebe. Dizanje težih težine je dobar izazov, ali morate biti spremni za njih. Ako niste, mogli oštetiti mišiće.

Merite

Neke devojke odbijaju da vagati se nakon treninga iz straha da će biti obeshrabrena brojevima.

Ali imajući redovne jezičke na svoju težinu je važno za bolje rezultate. Potrebno je da pratite svoj napredak da vidi koliko daleko ste došli, koliko daleko trebate ići - kao i ono što mijenja biste mogli napraviti sa svojim vježba rutina i dijeta ako ne izgubiti koliko težine kao što ste planirali.

Ne Burn Out

Početnici burn out jer oni idu na sve ili ništa pristup. Ali ranoj burn out mogao staviti ideš vježbanje za život.

Postepeno izgraditi intenzitet u određenom vremenskom periodu. Uzmite pauzama između treninga. Nemojte udariti u teretanu svaki dan. Budi strpljiv. Tu je uvijek vremena.

Nagradite sebe

Na kraju, ako motivacija je problem za vas, to bi mogla biti dobra ideja da se nagradi sebe posle nedelju dana ili mjesec dana intenzivnog vježbanja.

Nagrada može biti novi par cipela ili "varalica dan 'u svoj plan ishrane.

Nagrade daju nam motivaciju da stavi naš organizam kroz kažnjavanje vježbe rutine. Bez nagrada, možda ćete pronaći sebe pitate "u čemu je stvar?"

load...