Zdravstveni saveti

10 zanimljivih činjenica o fitnesu

10 zanimljivih činjenica o fitnesu

Boravak u obliku može učiniti ako se osjećate bolje o vama, da vas još budan i na oprezu i, najbolje od svega, to će vas tražim mlađi i pomoći da živite duže previše. Više nego samo o bilo kojoj drugoj temi, iako, fitness je predmet mnogih mitova i poluistina, pa evo deset zanimljivih činjenica o fitness koji se možete osloniti na:

1. Vježba energizira vas

Možda ćete biti iznenađeni da nauče da jutro treninga neće vas umoriti; to će vam dati više energije za cijeli dan. Biti fit će vam dati više izdržljivost i jutarnjeg treninga će osloboditi endorfin u krvi koji će učiniti da se osećate energičnije tokom dana.

2. Samo desetak minuta treninga dnevno će napraviti razliku u vašem fitness

Na dana da ne možete učiniti puni trening, ne ostavljajte ga u potpunosti. Samo brzo, deset minuta treninga će vam pomoći zadržati svoj fitness i to će podići broj otkucaja srca, tako da će i dalje imati koristi za svoj kardiovaskularni sistem.

load...

3. Ne morate raditi do znoja da se spali kalorija

Iznos koji se znojite nije vezan na bilo koji način koliko kalorija ste gori. Znoj je samo način vašeg tela od vas hlađenja. Možete znojiti, samo sjedi u toplom sobu, ali to ne znači da ste gubljenja masti.

4. Vježba će Vam pomoći da se bore bolesti

Vi već znate da je vježba je dobro za vas, ali da li ste znali koliko je to dobro? Borave fit će pomoći da se zaustavi visok krvni pritisak, bolesti srca, moždanog udara, dijabetesa, artritisa i to će smanjiti svoj nivo holesterola i povećati vaš imuni sistem. To također može pomoći da otkloni neke od znakova starenja i držati više mobilnih i aktivan u vašem kasnijim godinama.

5. Istezanje prije treninga nije dobro za vas

Uključujući i istezanje u svoj trening rutina je dobra ideja, ali što je prva stvar koja ti nije. Kada se protežu hladne mišiće, možete ih oštetiti. Najbolja stvar za učiniti je kratak topao prvo gore, a zatim vaše istezanja i onda tvoj glavni treninga.

load...

6. Vježba je dobra za mozak

Redovno vježbanje takođe poboljšava funkcioniranje mozga. Povećani protok krvi u mozak koji vrše uzroke, uz oslobađanje serotonina, će poboljšati vaše raspoloženje i pomoći će vam da jasnije misliti.

7. Trbušnjaka neće vam dati Flat Belly

Jedan od najupornijih fitness mitova je da trbušnjaka će tanki svoj stomak. U stvari, trbušnjaka spali vrlo malo kalorija, tako da, ako želite da tanak struk, morat ćete kombinirati trbušnjaka sa zdravom ishranom i neke, kalorija gori kardio vježbe.

8. Možete jesti više šta vam se dopada kada vježbate

Mišića sagorijeva više kalorija nego masti, čak i kada se odmara. To znači, montera ste, više možete jesti i, naravno, vrši sama sagorijeva kalorije previše. To ne znači da možete ići u ishrani pijanka ipak, ali to ne znači da je povremeno poslastica neće ponovo gomilati na funti.

9. Vježba smanjuje stres

Vježba je također odličan način za borbu protiv stresa. Dobra vježba se vaš um off vaše probleme i poticaj da daje svoj mozak će vam pomoći da lakše nositi sa stresnim situacijama i to također može pomoći oterali depresije.

10. Music čini vaš trening efikasniji

Slušanje muzike dok radite nešto ne samo ne oslobađa dosade; to zapravo čini treninga efikasnija. Istraživanja su pokazala da slušanje muzike čini ljude razraditi za duže i sa više intenziteta.

load...