Zdravstveni saveti

14 koristi za zdravlje banana

14 koristi za zdravlje banana

Ako mislite da je jabuka na dan je dobro za vas, dobro, u pravu si;), ali uzeti bliži pogled na banane previše. Banane su vlastite zdrava užina prirode, zajedno sa ugljenih hidrata, prirodni šećer, vitamine i minerale pa čak dolaze uredno upakovanih u vlastitoj omot, tako da banane su veliki da nose sa sobom za užinu u pokretu. Dakle, ako želite da spakuje snack sa udarac, čitajte dalje. Ovo su samo neki od mnogih zdravstvene prednosti banana:

1. Energy booster

Banane su odličan prirodne energije booster. Spoj ugljikohidrata, prirodne šećere i vitamine koji sadrže mogu povećati svoj nivo energije daleko bolje nego bilo koji energetski napitak može. Zato što vidite toliko profesionalnih tenisera jedu banane na terenu, a ne uzima piće iz male plave mogu!

2. Poboljšati probavu

Jedan od zdravstvene prednosti banana je da redovna konzumacija ovog prekrasnog voća može poboljšati probavu i reguliraju vaše pokrete crijeva. Sadrže zdrav iznos dijetalnih vlakana, koji čisti probavni trakt i čuva sve dole u dobrom radnom stanju. Ako patite od zatvora, nekoliko banana su bolji, prirodniji i zdraviji izbor od laksativa.

load...

3. Pomaže kod jutarnje mučnine

Ako ste trudni i pate od strašne jutarnje mučnine, a zatim pokušajte jesti bananu. Plod smiruje želudac i pomaže u obnovi nivo glukoze, koji se bore protiv mučnina. Pokušajte jesti bananu prva stvar ujutro kako bi se olakšao jutarnje mučnine i to je dobro za bebu.

4. Hangover lijek

Jeste li znali da zdravstvene prednosti banana uključuju lek za mamurluk? Ako ste previše obavlja se malo sinoć, jesti bananu ili dva, kao banane su odlični mamurluk hrane. Možete ih jesti za doručak ili napraviti jednostavan banana koktel: mjesto jedne banane u blender i dodajte jednu ili dve šolje hladnog mlijeka, pritisnite gumb i uživati ​​u ukusnom i osvježavajuće piće. Mamurluk će nestati!

load...

5. Dobro za vaše srce

Zdravstvene prednosti banana uključuju održavanje dobrog srca funkciju. Banane sadrže kalij koja je neophodna za zdravo srce. To pomaže da se održi redovan rad srca, regulira krvni pritisak i može značajno smanjiti rizik od moždanog udara.

6. Dobro za tvoje oči

Istraživanja su pokazala da jedu banane redovno mogu smanjiti rizik u vezi starosne makularne degeneracije i voće također sadrži vitamin A, koji je od vitalnog značaja za zdravlje vaših očiju.

7. Tretira simptome čira na želucu

Banane pomažu da se smanji kiselost u želucu i daju supstance koje stvaraju deblji sluzi postava u stomaku koji štiti želudac zidova od kiselost. Pored ovih pogodnosti, banane također pomoći da se ubijaju bakterije koje uzrokuju čir na prvom mjestu.

8. Pomoć za gubitak težine

Prirodna slatkoća banana njih odlična alternativa višim kalorija, slatke grickalice čini. Oni su niske u kalorija i bogata vlaknima, tako da su i vas ostaviti osjećaj pune duže.

9. Mood pojačivač 

Ova neverovatna voće se može koristiti i za liječenje depresije, smanjiti stres ili se može koristiti za jednostavno razbudi te, ako se vi osjećate malo dole. Banane sadrže protein triptofana, koji tijelo pretvara u serotonin, supstancu koja je poznato da popraviti raspoloženje.

10. Dobra za tvoju krv

Zdravstvene prednosti banana uključuju reguliše nivo šećera u krvi u tijelu. Banane su bogate vitaminom B6, što je važno u proizvodnji hemoglobina u krvi. Vitamin B6 je također koristi tijelo da reguliše nivo šećera u krvi i jačanje imunog sistema.

Liječenje 11. Skin

Povrh svega, čak i banana koža si dobar. Trljanje unutrašnjost oguljene banane kože na akne može pomoći očistiti ga i trljanje na ugriz komarca će smanjiti crvenilo i svrab vrlo brzo.

12. Dobra pre-workout hrane

Jesti bananu prije treninga i uživajte energetski napitak za produktivan i ugodan ostvarivanje sesije.

13. Great heathy snack

Jesti jedan banana između obroka da se stabilizuje nivo šećera u krvi i smanjuju glad.

14. Zadovoljiti vaše sladokusac s manje kalorija

Prosječno banana je samo oko 100 kalorija, stoga možete zadovoljiti svoje slatko zub bez štete vaše napore mršavljenja. Stavite pire banana na vrhu jutarnju tost, umjesto jede kikiriki maslac, i uživati ​​u ukusnim i ukusan doručak s manje kalorija.

Da li volite jesti banane? Koje druge zdravstvene prednosti banana znaš? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...