Zdravstveni saveti

14 zdravih načina da zadovolji svoj slatki zub (saveti za zdrave ishrane)

14 zdravih načina da zadovolji svoj slatki zub (saveti za zdrave ishrane)

Taman kad sam dobar cele nedelje, neki bezobziran, nepromišljenog, stvarno zao producent televizije stavlja se oglas na TV-u za svoj omiljeni slatkiš. Pa šta ti radiš? Da li je to: A. Ti raciju vaše hrpicu u ladici u kuhinji? B. Odjednom zapamtiti nešto što vam je potrebno od vaše lokalne prodavnice? Ili je to C: Možete posegnuti za jedan od naših deset zdrave ishrane savjete i alternative koje će zadovoljiti vaše sladokusac?

1. Jedite slatko voće će zadovoljiti vaše sladokusac

Prilično mnogo bilo plod je daleko bolje za tebe od bombona, pa neka dobro opskrbljena voće zdjelu u vašem domu, tako da možete doći za zdrav, sladak i krivice besplatan obrok u bilo koje doba dana.

2. Honey

Jesti med je jedan od mojih omiljenih zdravog načina da zadovolji moj slatki zub. Kada sam žude nešto slatko, jedem žličicu ili dvije meda i moj slatki žudnja isparava odmah.

load...

3. Smoothies

Još jedan zdrav način će zadovoljiti vaše sladokusac i uživajte u svim prednostima voća je da svoj frape. Postoji veliki izbor zdravih smoothie recepti online (samo Google it), miješati i odgovaraju različitim voće i možete imati različite combo svaki put. Dodajte zrela banana sa svojim zdravim smoothie i to će biti slatka bez dodanog šećera!

4. Popsicles

Sladolede također može pomoći da zadovolji svoje slatko zub. Možete kupiti bez šećera ili voćnog soka sladolede na lokalnog distributera ili pokušajte da radite svoje zamrzavanjem nešto od toga smoothie.

5. Jogurt

Ravna ili malo masti bez šećera jogurta ukus stvarno dobro, a može lako zadovoljiti vaše sladokusac; možete ih držati u frižideru spreman za kada vam je to potrebno, ili da ih da rade za užinu kad izađeš. Ako želite okusom mash neke bobice sa kašičicom meda u posudu (moje omiljene su borovnice i maline, a trebat će vam samo mala količina) i dodajte ih za svoj jogurt. Ćete uživati ​​u ukusnom i zdravom desert koji je daleko više koristi za svoje zdravlje, nego jogurt s dodatkom šećera, umjetnih aroma i boja.

load...

6. Priuštite sebi i pokriti voća u nekim čokolade

Ne morate biti bez šećera da imamo zdrave ishrane, to je samo vodeći računa da umjerena potrošnju šećera. Jedan od načina uživanja okus čokolade bez hrane u cjelini bar je da se topi čokoladu (mislim dobre kvalitete tamne čokolade) i potopiti neko voće u njemu (jagode, banane, ananas, maline ili jabuke). Ti samo tanki sloj čokolade, zajedno sa svim dobrotu voće, to je još jedan odličan način da zadovolji svoje slatko zub!

7. Pecite svoj kolačiće

Ako napravite svoje kolačiće ili pogačice, znate točno ono što je u njima. Store kupljene robe često sadrže mnogo više šećera nego što im je potrebno, ali kada napraviti svoj vlastiti, što se odlučite na sastojke, tako da možete zadovoljiti svoje slatko zub bez osjećaj kriv.

8. Okusom instant zobene pahuljice

Oatmeal je ne samo za doručak. Možete dobiti veliki izbor bez šećera, instant zobene pahuljice grickalice i sve što morate učiniti je dodati tople vode. To je punjenje, zadovoljavajući i zdrav. Također možete dodati orahe, sušeno voće i med, ako želite stvarno slatko.

9. Šećera bombona

Posjetite bilo koji zdravstveni dućan i naći ćete dobar niz bez šećera bombona i čokolade. To je dizajniran za dijabetičare, ali im je ukus baš kao prava stvar.

10. Mikrovalna kokice

Dodati nekoliko komadićima čokolade na neke kokice za veliki celog zrna snack i drsko malo popraviti čokolade u isto vrijeme. Postoji samo oko 50 ili 70 kalorija u šolju unbuttered kokica koji se pojavio u ulju, to će vam pomoći da zadovolji svoje slatko zub bez čuvanja kalorija u tvoju ljubav ručke.

11. Termini

Termini su moji favoriti kada je u pitanju zadovoljavanje moje slatko! Kada sam žude za nešto slatko - ja posegnuti za termin!

12. Pecite jabuke ili kruške

Pečene jabuke ili kruške su divni i zdrava alternativa za šećer-bogat poslastica i slatkiša. To je lako napraviti, potrebno je samo za 10 - 15 minuta, a ukus je ukusna. Dodajte malo meda na vrhu za neke dodatne slatkoće. Yum, Yum!

13. Trail mix

Trail mix je još jedan zdrav način da zadovolji svoje slatko zub za tim vremenima kada je potreban poticaj energije i kada ste jedan u pokretu. Napraviti svoj vlastiti trag mix ili kupiti već napravio jedan, to je lako, zdrav i ukusan!

14. Smrznuto voće

Jeste li ikad pokušali smrznuto voće, imaju ukus neverovatan, kao i sladoled, ali sa manje kalorija. Postoji mnogo voća koje možete smrznuti: jagode, grožđe, dinje kriške... Pop par u usta i uživati ​​u ukusnom poslasticu zadovoljiti vaše sladokusac!

Nadamo se da ćete naći ove zdrave prehrane savjeti koristan.

Ne treba vam puno šećera će zadovoljiti vaše slatko zub. Možete dodati male količine meda ili tamne čokolade na mnoge različite vrste zdrave grickalice od voća do žitarica za doručak. Kako kažu, malo šta vam se dopada čini vam dobro.

Koje su vaše omiljene zdrav način da zadovolji svoje slatko zub? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...