Zdravstveni saveti

20 koristi od zelenog čaja

20 koristi od zelenog čaja

Pijuckati svoj put ka boljem zdravlju sa zelenim čajem. Reklamira po brojnim zdravstvene beneficije, najviše nutrijenata prepunih vrste sadrže katehin i antioksidanse koji se bore i može, čak spriječiti oštećenje ćelija. Neki od najefikasnijih sorte najbolje zelenog čaja su Longjing, kukiča, Schincha, Gyokuro i Matcha zeleni čaj u prahu. Uživajte divno, vruće zelenog čaja tri puta između obroka da izvuče najviše koristi.

A u slučaju da se pitate upravo ono što one zdravstvene prednosti zelenog čaja su, piti ih u:

1. Zeleni čaj za mršavljenje

Prednost ovdje je dvojak: ne samo da zeleni čaj dati svoj metabolizam pojačanje, ali i odabiru ovog pića u odnosu na druge više slatko opcije će znatno smanjiti unos kalorija, dakle, zeleni čaj i mršavljenja idu ruku pod ruku.

load...

2. Manje stresa

Prema health.com, amino kiseline, teanina, u zelenom čaju, je poznat po svojim umirujući efekat. Istraživanja pokazuju da može smanjiti i rastućeg broja otkucaja srca i raste krvni pritisak.

Prevencija 3. Rak

Dok je žiri je još uvek na ako postoji "dokaz", neke studije su pokazale da zeleni čaj može pomoći eliminirati stanice raka; i jer zeleni čaj je poznato da pomogne zdrave ćelije sa rastom, mnogi smatraju da pije to "čudo" pića može biti jedan od načina da se prirodno pomoći vašem tijelu izleči iznutra.

load...

4. Smanjen rizik od dijabetesa

Zeleni čaj može pomoći u sprečavanju i nagli porast šećera u krvi nakon obroka i visokog inzulina šiljaka (dakle, također pomaže spriječiti skladištenje masti).

5. Smanjena šanse za bolesti srca

Pijte zeleni čaj i na taj način, opremite svoj krvnih sudova sa sposobnošću da se bolje izdržati promjene krvnog pritiska i stvaranja ugrušaka - broj jedan uzrok srčanog udara.

6. Spuštene holesterol

Napišite dobrog holesterola netaknut i ponesite loš holesterol dole sa redovna konzumacija zelenog čaja.

7. Zaštita moždanih ćelija

Zeleni čaj može imati ulogu u prevenciji Alzheimerove bolesti i Parkinsonove štiteći moždane ćelije od umiranja i vraćanje onih koji su oštećeni.

8. Stop karijes

Pomenuti katehin ima sposobnost da iskorijeni bakterije i viruse, čime se, štiti zube od mnogih stomatoloških uslovima, uključujući i karijesa.

9. Spuštene krvni pritisak

Studija kineskih piju čaj 2004 pokazala je da što manje pije kao pola šolje zelenog čaja dnevno potencijalno mogla smanjiti rizik od visokog krvnog pritiska za gotovo 50%.

10. Manje depresija

Slično njegov uticaj na one koji imaju anksioznost, potrošnja teanina (komponenta zelenog čaja), ublažava stres i promovirati relaksaciju.

11. Antivirusni

Zeleni čaj je dokazano da ima antivirusno dejstvo na virus gripe.

12. Njega kože

Antioksidansi u zelenom čaju može poništiti djelovanje slobodnih radikala, koji su štetni za kožu. Kada se primenjuje lokalno, zeleni čaj može smanjiti oštećenja od sunca i pomladiti kožu.

13. Poboljšana zdravlje mozga

Jedna švajcarska studija je pokazala da mozak zelenog čaja piju imali više aktivnosti u radnoj memoriji područje, nego mozak onih koji nisu uključeni zelenog čaja u svoju ishranu režim.

14. Zdrave ćelije

Jer lišće zelenog čaja nisu teško obrađuju, to je bogat katehini koji bi mogao potencijalno spriječiti oštećenje ćelija.

15. Anti-starenje

Wonderful antioksidans i anti-upalni svojstva zelenog čaja će vjerovatno usporiti razvoj znakova starenja.

16. Zaštita od artritisa

Prema CNN-u, zeleni čaj mogu povećati imunološki sistem i smanjiti zajednički uništavaju supstanci.

17. Jača kosti

Pije zeleni čaj redovito može pomoći stimulirati formiranje kostiju i pomažu usporiti razgradnju i slabljenje postojećih kostiju.

18. Combat trovanje hranom

Pije zeleni čaj često možete zaštiti od proljeva, povraćanja, bol u trbuhu i dehidracije (koje mogu pratiti trovanje hranom), zahvaljujući snažnom baktericidno dejstvo ovog prekrasnog zdravog piće.

19. Imunitet

Zeleni čaj prednosti uključuju i jačanje imuni sistem. Nije ni čudo što je omiljena u mnogim rehabilitaciju centrima. Premijer vaš imuni sistem da se bori protiv infekcije s moćnim antioksidansima u zelenom čaju, što može vrlo efikasno bore protiv slobodnih radikala.

20. Prevent astme

Kofein u zelenom čaju neće samo vam dati trzaj energije - to također može pomoći onima koji boluju od astme lakše dišu opuštajući mišiće.

Prednosti pije zeleni čaj bezbroj. Ova lista je samo pogled na svo bogatstvo ovog prekrasnog zdravog piće. Kao drevne kineske poslovica kaže, "Bolje je biti lišen hrane za tri dana, od čaja za jednu." Dakle, popij, znajući da zeleni čaj nije samo ukusna, ali to je i izvor koristi za celo telo.

(A brzo upozorenje: nemojte piti čaj kada si trudna, jer je poznato da će dovesti do pobačaja.)

Kako napraviti zeleni čaj?

Također, ne zaboravite da vrelom vodom je prestroga za tender lišće zelenog čaja, to će ubiti sve korisne tvari i antioksidanata, čineći vaš čaj ukus gorak; Umesto toga, koristite malo ohladi filtriranu vodu (oko 80 ° C), kada je priprema čudo piće. Neka vaš zeleni čaj pripremiti od 2. Do 5. Minuta (možete dodati med i limun, po vašem ukusu) i uživati ​​u ukusnim i zdravim pića.

Nadam se da ste pronašli ovu listu zdravstvene prednosti zelenog čaja koristan.

Volite li pili zeleni čaj? Slobodno podijelite svoje misli u odjeljku komentar ispod.

load...