Zdravstveni saveti

20 ljepota i zdravlje prednosti sok od narave i ulje semena narena

20 ljepota i zdravlje prednosti sok od narave i ulje semena narena

Nazvan sreće voća, kineska, i pomislio drevni Egipćani da su odgovorni za vječni život, smatra se da je nar da je nastao u Iranu i sada je široko uzgaja u mnogim zemljama širom svijeta. Plod se može koristiti na više različitih načina: jeli na vlastitoj i koristi u kulinarstvu, ali kao i da bude ukusno jesti, ima i veliki izbor kozmetičkih i zdravstvenih koristi previše. Nar su puni antioksidanata, vitamina i minerala, a ovdje su dvadeset fantastičnih upotreba da se mogu staviti na:

1. Nar sjeme ulje pruža zaštitu od sunca

Nara sjeme ulje može pomoći u zaštiti kožu od štetnih efekata sunca. Antioksidanti u plodu štite kožu od oštećenja od slobodnih radikala i nara sjeme ulje sadrži velike količine ellagic kiselina, antioksidans koji je pokazano da inhibira rast tumora kože.

2. Nar pruža odličan izvor vitamina C

Jesti jedan nar dnevno (oko 100 grama jedan) će vam pružiti 17% od preporučene dnevne količine vitamina C. Vitamin C je ključna komponenta da vaše tijelo treba za zdrav imuni sistem, a pomoći će vam da se bori protiv kašalj i prehlade u zimskom periodu.

load...

3. Nar sok vas štiti od znakova starenja

Jedan od važnih zdravstvenih koristi soka od nara je da se može pomoći u jačanju vašu kožu i kašnjenje / smanjuje pojavu linija i bora. Plod može pomoći produžiti život ćelija u vašem tijelu koje proizvode kolagen i elastin, dva divna supstance koje vašu kožu tražim mladalački.

4. Nara sjeme ulje se može koristiti za obnavljanje suhe kože

Ulje napravljen od nara sjemena čini veliki tretman suhu kožu, lako prodire u kožu, ima anti-upalnih i umirujuće svojstva, a zahvaljujući antioksidativnu zaštitu, punicic kiselina (koja se naziva i trichosanic kiselina) i omega - 5 masne kiseline će brzo podmladiti, umiruju, vlaže i dah novi život da se osuši i ispucale kože.

load...

5. Soka od nara uništava kancerogene ćelije

U testovima, sok od šipka je utvrđeno da je efikasan u pomaganju za liječenje nekih oblika raka. Prirodnih sastojaka u sok od šipka i ekstrakt kao iu neke od svojih bioaktivnih komponenti, može uništiti kancerogene ćelije, posebno u slučajevima raka prostate.

6. Nar sok može pomoći u kontroli dijabetesa

Iako je voće sadrži dosta prirodnog šećera, također je veliki izvor dijetalnih vlakana, koji može biti pomoć u kontroli razine šećera u krvi kod pacijenata koji boluju od dijabetesa.

7. Nara može pomoći u sprečavanju kardiovaskularnih bolesti

Nar mogu aktivno pomoći da se smanji nivo holesterola u krvi i dodaje prijateljski holesterol, HDL. Ovo može pomoći u sprečavanju visok krvni pritisak i smanjuje rizik od moždanog udara.

8. Nara može pomoći u liječenju upale kože zahvaljujući ozdravljenja i anti-upalni svojstva

Ovaj mali čudo voće ima veliki ozdravljenja i anti-upalni svojstva. Sadrži polifenole i, ako jedete voće, piti sok ili primijeniti nara sjemena ulje direktno na upaljenu kožu, ona će umiriti vašu kožu i pomoći da se oporaviti sve upale.

9. Nara može pomoći zadržati vaše srce zdravim

Još jedna od velikih zdravstvenih koristi soka od nara je da može pomoći u zaštiti svoje srce i zadržati zdrav. Nar su divan, bogat izvor antioksidansa, uključujući i tanina, antocijana i polifenola što je sve dokazano pomoći u održavanju zdravog srca.

10. Pomoću nara sjeme ulje kao tretman za neposlušnu kosu

Da biste dobili svoj suhe i neposlušnu kosu pod kontrolom, pokušajte topao tretman nara ulje semena. Nanesite malo zagrejala ulje na kosu i ostavite oko sat vremena, prije pranja i to će ukroti kovrče i vlaže kosu. Isto tako, ako nemate vremena i želite da brzo boriti za kosu kovrče, pokušajte zagrijavanje par kapi ulje semenki nara između ruke i ravnomjerno širi preko neposlušne brave, to će pomoći pitome neposlušnu kosu, dodajte sjaj i to je posebno efikasan, ako blagoslovio masivnim grubom brave.

11. Soka od nara može povećati broj spermatozoida muškarca

Još jedan poznati zdravlje korist soka od nara je da se može pomoći da se poveća broj spermatozoida muškarca. Ako pokušavate za bebu, a zatim dati čovjek čašu soka od nara dnevno. U studijama, pronađen je redovna ispijanje soka značajno povećati broj spermatozoida u ispitanika.

12. Bubuljice i liječenje akni 

Osnovni uzrok bubuljica i akni može biti problem u probavnom sistemu. Pili sok od šipka poboljšava probavni sistem i pruža dobar izvor vitamina C, koji regulira proizvodnju sebuma, masnu tvar proizvedena od strane vašeg tijela koje izaziva bubuljice.

13. Hidratizira kožu

Sok od šipka beats čak i zeleni čaj, kada je u pitanju hidrataciju kože. Pio sok ili primjenom sjemena ulje na kožu će brzo napuniti vlagu i glatke daleko bilo suhoću i hrapavosti kože.

14. Nara može pomoći u liječenju simptoma Alzheimerove bolesti

Još jedan nevjerovatan potencijal zdravstvene prednosti soka od nara je njegova sposobnost da pomogne Alchajmerove pacijenata. Uzimati svakodnevno, plod je prijavljena kao mogućnosti da uspori razvoj bolesti, pa čak i pomoći pati nosi bolja sa svakodnevnim zadacima.

15. Nara pomoći ćelije za regeneraciju

Nar pomoći da zaštitite svoj vanjski sloj kože i može pomoći kod regeneracije unutarnjeg ćelija kože, tako da mogu biti od koristi da pomogne u procesu ozdravljenja i pomažu da vaša koža izgleda zdravo i mladalački.

16. Nara pomoć u programu mršavljenja

Jesti nara često se preporučuje, kada se pokušava izgubiti na težini. Voće pomaže u unapređenju zdrav protok krvi, povećava energiju i povećava metabolizam čineći ga lakše izgubiti na težini.

17. Nara su fantastičan prirodni izvor vitamina

A nara dnevno vam daje čitav niz esencijalne vitamine i minerale kako bi vaše tijelo u dobrom radnom stanju. Oni pružaju vitamine C, B - 6 i E zajedno sa kalcijum, gvožđe, magnezijum i kalijum, kao i mnogo zdravih vlakana.

18. Nara su dobri za žalbe probavu i stomak

Zdravstvene prednosti soka od nara su vrlo brojni i još jedan od njih je da je sok je i velike prirodne stomak cucle. To može pomoći u sprečavanju proljev, liječenje mučnine i povraćanja, i pomoći umiruju i čira na želucu. To zapravo može se koristiti za mnoge bolesti želuca, kao što je nježno smiruje i slegne probavnog sistema.

19. Soka od nara štiti arterije

Tokom vremena, arterija može postati začepljene štetnog plaka, što može dovesti do srčanih problema i moždanog udara. Nara sadrže sastojke koji mogu pomoći u zaštiti od nakupljanje ove plaka i smanjiti efekte ga na arterijama.

20. Nara mogu se koristiti čak do tretira gubitka kose

Pije sok od šipka na redovnoj osnovi, čak mogu biti od pomoći u prevenciji i liječenju gubitka kose. Je punicic kiselina u nar pomaže jačanju kosu i učiniti je debeo i zdrav. To također može povećati cirkulaciju krvi u vlasište, što poboljšava stanje vašeg folikula i podstiče rast kose.

Ono što je sok od šipka dobar za? Da li volite da uključiti nar u vašoj ishrani? Koje druge ljepote i zdravstvene prednosti soka od nara smo zaboravili da se u našoj listi?

Slobodno podijelite svoje misli i zdravlje Savjeti u komentar ispod teksta.

Ostati lijep, sretan i zdrav!

load...