Zdravstveni saveti

20 najzdravijih hrana

20 najzdravijih hrana

1) Jaja su bogata raznim vitaminima i mineralima, visoko kvalitetnih proteina i sadrže svih 9 esencijalnih aminokiselina, sadrže i pravu vrstu masti i su jedan od samo namirnice koje su prirodno vitamin D, jaja mogu smanjiti rizik raka.

2) Avokado je srce zdravo voće, bogata oleinska kiselina - mono-nezasićene masti koji pomaže da se smanji nivo holesterola u organizmu. Da, avokado je zapravo, voće koje ima ukus kao biljka. Avokado je odličan Sours vitamina C, E, lutein i kalijuma. Jesti avokado zapravo pomaže da se osjećaju zadovoljno, kao i koristan za spaljivanje masti.

3) White čaj sadrži više antioksidansa od bilo koje druge čaj na raspolaganju. Bijeli čaj je u mogućnosti da biste povećali stopu metabolizam, smanjiti nivo holesterola i to je sjajan pomagač za one mršavljenje. Usudio bih se reći - čak i bolje od zelenog čaja! Pio bijeli čaj također promovira zdrav i blistav kože!

load...

4) Artičoka je visok antioksidansima i bogate vlaknima koja pomaže da kontrolišu nivo holesterola u organizmu. Artičoke može čak i pomoći u sprečavanju raka.

5) Jabuke, vlaknima, pomažu da se smanji nivo holesterola u organizmu i povećati kalorija gori. Jabuka je odličan izvor pektina. Postoji mnogo razloga zašto jabuka dnevno zaista može zadržati liječnika daleko, to je razlog zašto, jabuka je savršen obrok.

6) Oatmeals pružaju visok nivo vlakana, nizak nivo masti i visok nivo proteina, što čini zobenu kašu "savršen hrane". Zobene pahuljice također pomaže da se stabilizuje šećera u krvi i ima pozitivne efekte na nivo holesterola, sadrži jedinstveni antioksidansi korisno za srce.

load...

7) Beets su prirodni izdržljivosti povećanje proizvoda. Da, to je istina, čak i stari Rimljani koristili za tu svrhu. Repe sadrži mnogo vitamina i minerala, bogat je betanin i vulgaxanthin, repa imaju anti-upala i antioksidativna svojstva, to je divno tonik za jetru koji radi kao pročišćivač krvi, i može spriječiti rak.

8) Maline su niske u kalorija, a izuzetno visok u raznim antioksidansima, oni su neverovatan izvor vitamina A, C, E, kao i razne minerale kao što su kalij, mangan, bakar, željezo i magnezij.

9) Borovnice su moja omiljena bobica i, srećom, sadrže najvišu razinu antioksidansa među voće, imaju anti-upalni svojstva, pomažu da se smanji nivo holesterola u organizmu i pomažu da se uspori proces starenja. Šta više tražiti od jednog Berry?

10) Brokula je gotovo "čudo hrane", to je bogata vlaknima, vitaminima B, C, K, E, minerale, željezo, kalcij i kalij, sve to pomaže da se učvrste imuni sistem i spriječiti mnoge bolesti.

11) Kelj pupčar su pravi prijatelj naše srce, oni sadrže mnogo vitamina: vitamina A, B, E, kao i omega - 3 masne kiseline, sprečavajući srce bolest, rak i smanjuje upalu. Visina u Tiber prokulica pomoći da se smanji nivo holesterola u organizmu.

12) Cranberries su izuzetno bogate antioksidansima i vitaminima, što pomaže u sprečavanju raka, u borbi protiv srčanih bolest, usporiti proces starenja i brusnice čak može pomoći da izgubite težinu povećava metabolizam tijela.

13) Edamame sadrži oko 35% proteina, što je više od 80% posto više nego zrela soje. Bogate vlaknima, vitaminima i mineralima edamame ima protuupalno svojstva i vrlo malo masnoće.

14) Maslinovo ulje je vrlo korisno proizvod za dobrobit. To pomaže da zadrži svoje srce mlad, ima visoku koncentraciju mononezasićenih masnih kiselina, koje promoviraju "dobar" holesterol u telu, dok smanjenje "lošeg". Maslinovo ulje sadrži vrijedne vitamine i hranjive tvari, to je puna antioksidansa, koji može pomoći u zaštiti organizma od raka. To je bolje kupiti "ekstra djevičansko maslinovo ulje".

15) Luk pomoći da se poboljša imunitet, reguliraju šećer u krvi, smanjenje i izliječiti infekcije i upale. Jesti luk može čak i spriječiti rak.

16) Naranče su odličan izvor vitamina A, B-kompleksa i vitamina A, kao i drugih antioksidanata. Oni pomažu da se smanji holesterol, spriječiti mnoge bolestima i normalizuje krvni pritisak.

17) Spanać je bogata vlaknima, pomaže da se održi niskog šećera u krvi, štiti od raka i ima anti-upalni svojstva.

18) Limuni su vrlo alkalizovan za tijelo koje pomaže da se obnovi pH ravnotežu. Limun (kao i lymes) su bogate vitaminom C i limonen, koji pomaže da se neutralizira slobodne radikale povezane sa starenjem i spriječiti mnoge vrste bolesti.

19) Losos je bogat omega - sadržaj kiselina 3 masne, kao i vitaminima A, B i D, minerali kalcij, željezo, fosfor i selen, od kojih svaki imaju svoje moćne zdravstvene prednosti. Da rezimiramo, losos je korisno za mišiće i tkiva, za srce i mozak, kao i svoj nervni sistem.

20) Tomato je niska u kalorija i bogata likopen, koji mogu pomoći u borbi protiv raka i djeluje kao antioksidans, ali apsorbuje bolje jeo sa malo masti, to je razlog zašto kada napraviti paradajz salata - dodati malo maslinovog ulja.

Koje su vaše omiljene najzdravije namirnice? Molim vas, podijelite svoje mišljenje u komentarima.

load...