Zdravstveni saveti

7 divnih ideja zdrave hrane koji će vam pomoći da ostanete u odličnom stanju

7 divnih ideja zdrave hrane koji će vam pomoći da ostanete u odličnom stanju

Svako nastoji da ostanem u formi i to je jedan od mnogih ciljeva koje vrh novogodišnjoj listi promjena da su svi pravi. Ali, koliko često zapravo držati tvoj plan? Mnogo puta, kao vreve života stigne do vas, postavite vaše zdravlje u drugom planu. Možete ga postaviti na drugi plan zbog uobičajene izreke, kao što su: "Ja sam previše zauzet", "Ja nemam vremena kuhati", i sve u tom smislu. Ovaj članak će vam pomoći da zadrži svoje ciljeve i pomoći vam da ostanete u formi nudeći nekoliko različitih zdrav obrok ideje koje možete ponijeti sa sobom u pokretu, a oni ne zahtijevaju mnogo priprema ili kuhanja. Pa šta to znači? Nema više izgovora!

Evo 7 veliki zdravu hranu za jelo koje možete uključiti u svoj trgovina prehrambenih spisak za kupovinu i snack na njih kad god želite:

  • Grčki jogurt

Grčki jogurt je zdrav obrok koji je vrlo povoljno, pogotovo ako ste u pokretu. Jogurt dolazi u nekoliko različitih ukusa, ali ako vam se sviđa jednostavnost, vi možete uzeti običnu. Dodavanje nekoliko komada voća i malo meda na svoj jogurt će također poboljšati okus.

load...
  • Orasi

Orasi su popularan omiljena među mnogim ljudima i čine ovu listu, jer su vam pružiti proteina i drugih hranjivih tvari. Orasi su lako uzeti u pokretu i oni će vam pomoći zadržati vam napunili tokom dana.

  • Jaje

Ako volite jaja, onda ćete biti sretni da znaju da je tvrdo kuvano jaje čini savršen obrok kada ste u pokretu; to je veoma zdrav i hranjiv kao dobro. Jaja su niske u kalorija i pomoći će držati gorivo tokom dana.

  • Švapski sir

Svježi sir je brz i jednostavan snack koja se nema vremena za pripremu, kao što je već pripremljen. Dodajte malo svježeg voća na svoj sir, kao što su breskve ili borovnice za novi preokret. Nikada nećete dobiti dosadno i možete uživati ​​u ovom snack u bilo koje doba dana.

load...
  • Sir i voće

Sir i voće par dobro zajedno i može napraviti savršen obrok koji će vas napunili tokom dana. Jedite 1 unca sira sa nekim grožđa i da ćete biti zadovoljni i spremni da bi guta kroz svoj dan.

  • Voće sa maslac od kikirikija

Ovo može zvučati kao očigledan izbor, ali mnogi ljudi ne razmišljaju o tome, kada oni pokušavaju da bičevati zajedno grickalice. Određeni voće upariti vrlo dobro s maslacem od kikirikija, što ga čini idealnim snack da se osjećate puni. Pokušajte potapanjem jabuka, banana ili čak celer u 1 kašika putera od kikirikija kao sljedeći obrok. Ćete love it!

  • Propada

Propada, kao što su humusa ili čak guacamole su lako napraviti; oni su također hranjiv i zdrav. Humus je napravljen od leblebije i guacamole - od avokada. Proždiru bilo koji od ovih s nekim cijeli krekere zrna ili zdravice i vi ste spremni.

Sve ove grickalice su hranljive i da će pomoći da vam potpunu tokom dana. Uzmu vremena za pripremu, a većina njih su već spremni za vas uhvatiti i otići. Ostanite na zdrav stazi ove godine sa ovih sedam zdravu hranu za jelo.

Nadam se da ćete naći ove zdrave prehrane savjeti koristan.

Koje druge zdrava užina ideje za posao, školu ili na putu želite dodati na ovu listu zdrave hrane? Slobodno podijelite svoje mišljenje u komentarima ispod.

load...