Zdravstveni saveti

7 koristi od limunske vode koju bi svi trebali znati

7 koristi od limunske vode koju bi svi trebali znati

Prije nego što uskočite u govorimo o limun koristi vodu, pogledajmo kako ga pripremiti:

Squeeze pola organske, svježe limuna u čašu mlake vode (izbjegavati korištenje flaširane limunovog soka) i, po želji, možete dodati malo meda kako bi vaš piće malo slađi. Pijte ovaj topli limuna vode prva stvar ujutro prije jela ili bilo što drugo za piće.

1) Limun vode pomaže da se povećaju svoj imuni sistem.

Limun su vrlo visoke u vitamin C, što može pomoći u jačanju imunološkog sistema i bori se stresa; limun također imaju anti-upalni svojstva. Bogata kalijumom, limun su vrlo korisne za nervni sistem, kao i za zdrav rad srca i mozga.

load...

 2) Limun vode pomaže probavu.

Limun su bogate vitaminima, mineralima i druge korisne supstance koje mogu pomoći u jačanju probavni proces i ispiranje toksina iz tijela. Sok od limuna može efikasno pomoći u ublažavanju simptoma loše probave, kao što su nadimanje i podrigivanje.

3) Lemon vode pomaže da se očisti vaš sistem.

Sok od limuna ubrzava treptanje toksina iz organizma, stimulira jetru i pomaže detoksikaciju.

4) Limun može pomoći da imate blistav i jasan kože.

Limun je bogat antioksidansima i vrlo je korisna za održavanje ljepotu i sjaj vaše kože. Zbog svoje detoksikaciju svojstva, limun može pomoći očistiti kožu od nepravilnosti i mjesta, kao i to, čak, može pomoći u borbi protiv bora, jer vitamin C je vrlo moćan u borbi protiv štete od slobodnih radikala! Vitamin C u sok od limuna će podmladiti i dodati sjaj vašoj koži koji rade unutar vašeg tijela. Zahvaljujući je antibakterijska svojstva, limun se može primijeniti na vrhu staračkih pjega i ožiljaka kako bi se smanjila svoj izgled.

load...

5) Limun vode pomaže u ravnotežu razine PH u vašem organizmu.

Limuna pomoć alkalizuje krvi i vrlo su efikasni u balansiranju pH u organizmu.

6) Limun vode može pomoći da izgubite težinu.

Limun vam može pomoći da se bori gladi rezbarije jer je bogat pektinom vlakana. Ljudi koji svjesno održavanje zdrave alkalna ishrana imaju tendenciju da izgubite težinu lakše i brže od onih koji vole da upuštati se u delicijama brzu hranu.

7) Lemon može vam energiju i, čak, može pomoći povećati vaše raspoloženje.

Limunov sok može pomoći ne samo da poveća svoj nivo energije, tako da neće ni trebati jutarnje kave više, ali i to može pomoći efikasno boriti protiv stresa i depresije. Čak je i miris eteričnog ulja limuna, na primjer, može imati zaista veliki umirujuće na čitav nervni sistem i može poboljšati vaše raspoloženje.

Volite li pili toplu limuna vode ujutro ili želite da se drži šoljicu jutarnje kafe umjesto toga?

Slobodno komentirati i dijeliti svoje misli.

load...