Zdravstveni saveti

7 savjeta: kako se riješiti lošeg daha?

7 savjeta: kako se riješiti lošeg daha?

1) Vrlo jednostavan način da se riješi loš zadah je da se jednostavno jede jabuku. Ne samo da ćete uživati ​​u zdravim i ukusnim snack, ali i jabuke se zna da stimuliraju proizvodnju pljuvačke i eliminirati loš dah! Kruške će učiniti sličan posao.

2) Popij malo zelenog čaja. Da, zeleni čaj sadrži puno antioksidansa i nije korisno samo za ljepotu vaše kože i za održavanje mladosti, ali i zelenog čaja može pomoći da protjerati loš zadah. Sadrži katehin - snažan antioksidans koji je vrlo efikasna u borbi protiv bakterija u ustima.

3) Jedite jogurt i protjerati loš zadah. Određene studije su pokazale da jogurt, sadrži neke žive aktivne kulture - "dobre bakterije" - može vrlo efikasno nadjačati loš zadah, jer loš zadah često uzrokuje bakterija u ustima. Ako dodate malo meda u vaš jogurt (med ima antibakterijska svojstva) - dobit ćete ne samo jak zadah "lijek", ali i ukusan desert! Zar nije divno ?!

load...

4) Izbjegavajte jesti hranu koji uzrokuju loš zadah, kao što su češnjak, luk, određeni začini i aparat za kavu, jer prevencija je ključ! Također, ne zaboravite da opereš jezik, razmišljajte oralnu higijenu (oprati zube, barem dva puta dnevno i konac svaki dan) i piće opterećenja vode, jer miris uzrokuju bakterije voli da živi u suha usta (kao što su usta mi imaju ujutro, na primjer).

5) za žvakanje neki peršinom je također dobar način da se osvježiti usta i maska ​​loš zadah, jer sadrži klorofil. Dakle, ako imate večeru sa svojim posebnu osobu, ne ustručavajte se da jedem salatu sa peršunom! Neki drugi biljke koje mogu učiniti sličan posao za osvježavanje daha su: cimet, celer, eukaliptusa, korijander, kardamom i ružmarina.

6) Voće bogato vitaminom C nisu korisne samo za cijeli sistem i mogu snažno u borbi protiv slobodnih radikala da pomogne usporiti proces starenja, ali i vitamin C bogata voćem može brzo osvježiti zadah! Dakle, nemojte se ustručavati da jede naranče, grejp i bobice da bi bakterije pod kontrolom.

load...

7) Slana ispiranje usta vode može biti jednostavan i efikasan lijek od lošeg daha, jer će sol brzo neutralizirati bakterije u ustima i može pomoći čađ osjetljive desni. Samo mix malo soli u čašu mlake vode i isperite usta s njom na trenutak (pobrinite se da ne progutaš ove mešavine!) - dah odmah će se osvežiti!

I na kraju, pratite "dobar dah dijeta", dodajući više hrskavo voće i povrće u svoj dnevni unos, na umu da piju puno vode; Pritom će biti vrlo korisno za ukupnu dobrobit, kao i vaše zdravlje zuba!

Nadam se da vam je bilo korisno. Molim vas, slobodno podijelite svoje savjete o tome kako da riješi loš zadah u odjeljku komentar ispod.

Ostati lijepa i... (... Samo želim reći mirišeš uvijek :))... Smile uvijek!

load...