Zdravstveni saveti

Da li ste znali da je poljubac koristan za vaše zdravlje?

Da li ste znali da je poljubac koristan za vaše zdravlje?

"Poljubi me pa ćete vidjeti koliko je važan sam."

     - Sylvia Plath

Svako pamti svoj prvi poljubac. Moj je bio na kiši s dječakom sam se zaljubio na godinama, i da je postrojenje za mene godinama. Već zato što smo čekali toliko dugo da priznaju naše osjećaje jedno za drugo, ljeto je prošlo u zimi i na kraju smo zaključavanje usne na tamnom i hladnom, vlažna noć!

load...

Ljubljenje zaista učiniti ako se osjećate sjajno. Ćeš se osećati voljenom, uzbuđen i super zadovoljan - sve u isto vrijeme. Sa takvim niz emocija struji kroz tebe, to je lako vidjeti zašto ljubljenje je zarazna.

Ali, kao i Naboravanje do nekoga zato što se sviđa čarape od njih, možda ćete biti zainteresirani da znaju da treba češće ljube zbog vaše zdravlje. Yup, kako se ispostavilo, ljubljenje ima brojne zdravstvene prednosti. Prema Psychology Today:

"Sluzokože unutar usta su propušta hormoni kao što su testosteron. Kroz otvorene usta ljubljenje, muškarci uveo testosterona u žena usta ', koji' se apsorbira kroz sluznicu... I povećava uzbuđenje i vjerojatnost da će se baviti u reproduktivnom ponašanju. "

load...

Ako je izazvao svoj interes, evo 10 zdravstvene prednosti ljubljenja:

Ljubljenje Can Kill Off Pain

Ko voli bol? Niko!

Ko voli ljubljenje? Svima!

Dakle, nije to neverovatno da ljubljenje zaista može ubiti bol ?! Da, jer je to kako je neverovatno ljubljenje je.

Kada zaključate usne s nekim, vaše tijelo proizvodi više adrenalina, što olakšava bol.

Ljubljenje treba, međutim, ne može koristiti kao alternativne medicine.

Kissing Burns Kalorije

Još jedan fantastičan zdravstvene prednosti ljubljenja je da se može pomoći izgorjeti kalorija. Ljubljenje nikada neće izgorjeti onoliko kalorija kao jutarnje trčanje, ali ima potencijal da eliminiše 6 kalorija na jednom (produženi) poljubac.

Dakle, kad god ste imali malo previše hrane i pića na Božić, bičevati imele se za poljubac!

Ljubljenje Pojačava Vaš poboljšava imuni sistem

Vaš imuni sistem je od vitalnog značaja za vaše zdravlje. A slabo funkcioniše imuni sistem otežava vam u borbi protiv virusa i bolesti, a može vas ostaviti osjećaj prilično grubo i umorno. Takođe, čini super osjetljiv na infekcije.

Jedna od prekrasnih zdravstvene prednosti ljubljenja je da ljubi sretno jača vaš imuni sistem jer prenošenjem sline iz jedne usta na drugu, dajete vaše tijelo bolje šanse u borbi protiv off klice.

Ljubljenje oslobađa Vaš Happy Hormoni

Kad te poljubim, vaš mozak oslobađa mnoštvo kemikalija koje se osjećate nevjerovatan, uključujući dopamin, serotonin i oksitocin. Ovo je dobra vijest za vašu sreću i ukupnu dobrobit, a također zateže obveznice vašeg odnosa.

Prema MSN:

"" To [oksitocin] je hormon ljubavi, a bolji je nivo oksitocina, više kapaciteta za ljubav, objašnjava psihoterapeut Arthur Janov, Ph.D., autor "The Biology of Love" i direktor Primal centar u Santa Monici u Kaliforniji. "Mi smo otkrili da oni koji ne mogu počiniti u ljubavnoj vezi su niske u oksitocina."

Ljubljenje i aktivira ista područja u mozgu koje su naučnici povezan s ovisnošću i nagradu. Prema istraživanju:

"Ljubljenje je možda evoluirala kao način da se stimuliše sistem mozga povezane sa seksom, romantična ljubav i privrženost tako da ljudi se aktiviraju da traže razne potencijalnih drugovi, a zatim usmjeriti pažnju na jedan za parenje, i na kraju biti u stanju da trpi da mate dovoljno dugo da se podigne dijete kao tim. "

Ljubljenje poboljšava Oblik vašeg lica

Kada ste stavili težinu na prvo mesto uvek ide je tvoje lice. Nije kul!

Iako postoje brojne vježbe za lice možete izvršiti za poboljšanje oblik vašeg lica, ljubljenje je lako najzabavniji od svih.

Istraživanja su pokazala da Naboravanje se energično radi svoj vilica i mišiće vrata toliko da vaše lice postaje zategnut tokom vremena.

A najbolja stvar? Ljubljenja ne ostavlja osećaš iscrpljen kao redovne sjednice teretana!

Kissing Sprečava Cavities

Šupljine nisu cool. Ne samo da nam daju zubobolju, ali mogu uništiti naše ljubljenje uživanje.

Uostalom, ko želi da poljubi nekoga sa zalogaj šupljina ?! Ne ja.

Jedna od velikih zdravstvenih koristi ljubljenja je da se zapravo može zaustaviti šupljina iz dešavaju na prvom mjestu. Iako ljubljenje prenosi klice iz tvojih usta u voljenu osobu usta, također prenosi od vitalnog značaja pljuvačke koje mogu eliminirati bakterije.

A Kiss Potiče Togetherness

Parovi koji ostaju zajedno su oni koji su intimno blizu. I ništa poboljšava intimnost na potpuno isti način kao i ljubljenje.

Ljubljenje može da poveća Your Self Esteem

Prije nego što sam napokon dobio moj prvi poljubac, bio sam prilično smrknut. Bio sam siguran da nijedan momak me našao atraktivan, i da ću ostati na polici zauvijek. Ali čim sam dobio moj prvi poljubac, osjetio sam na vrhu svijeta. Moje samopoštovanje skočila!

Kissing to radi - čini vam sigurno i ugodno u vlastitoj koži. Neko želi, želi vas, a to je izuzetno moćna stvar.

Ljubljenje može sniziti Stres

Jedna od fantastičan zdravstvene prednosti ljubljenja je da se može smanjiti nivo stresa. Osim što je dobro za vaše fizičko zdravlje, ljubljenje je korisno za vaše mentalno zdravlje. A jedan od načina na koji se može pomoći je snižavanjem anksioznosti.

U 2017. Godini, mnogi od nas više naglasio je nego ikad. Istraživanje je pokazalo da postoji super seksi protivotrov, i dolazi u obliku ljube sa svojim partnerom.

Ljubljenje oslobađa oksitocin u vašem tijelu, a za dobro kemijske da opušta i ublažava simptome stresa.

Ljubljenje može usporiti proces starenja

Niko ne želi da izgleda starije - i ljubljenje može učiniti sigurni da izgledati mladi i zdravi za što je duže moguće.

Kad te poljubim, vi spali kalorija, a više kalorija ste spali, mlađi gledate.

Isto tako, kada je vaš imuni sistem je zdraviji, vaše tijelo je u stanju da popravi i obnovi ćelija - uključujući i stanice kože - to drži li u potrazi mlade i užaren.

Da li znate druge zdravstvene prednosti ljubljenja?

load...