Zdravstveni saveti

Kako da prekinete loše navike u ishrani? 10 savjeta

Kako da prekinete loše navike u ishrani? 10 savjeta

To je lako doći u loše navike svih vrsta i loše ishrane navika je samo jedan od njih. Bilo da je gorging na kasno u noć blagdane, telefoniranje napolje, kada treba da se kuva, ili gušeći hranu sa još soli, ove navike može biti teško razbiti. Ako vaš struk drži na proširenju, i ne znam zašto, onda su šanse da ste razvili nekoliko loših navika u ishrani, evo deset načina da vam pomoći da ih slomiti:

1. Kako razbiti loše navike u ishrani? Napravite popis navika

Ne možete riješiti problem dok ne priznati da imate jedan! Već razumijete ove loše navike su, ali zapisivanje će vam pomoći priznati da ih i to će vam dati popis početi raditi na.

2. Uzmi jedan korak po korak

To je vjerojatno da će se slomiti svaku lošu naviku u isto vrijeme, pa pokušajte ih uzima, samo jedan po jedan. To nije lako slomiti bilo koju vrstu navike, tako polako. Uvođenje novih zdravih navika u ishrani, kao što su smanjenje veličine porcija i povećanje količine svježe hrane koju jedete. Zamijenite loše sa dobrim.

load...

3. Postali svesni onoga što jesti

Još jedan savjet o tome kako razbiti loše navike u ishrani treba da počne da razmišlja o onome što jedete i zašto ste jesti. Jeste li zaista gladni, postoji li zdravija alternativa i uzeti vremena za čitanje nekoliko oznake, tako da možete vidjeti točno ono što jedete.

4. Obratite pažnju na časopisu hrane

Sljedeći veliki savjet o tome kako razbiti loše navike u ishrani je da vode dnevnik, svaki dan, od onoga što jesti i kada ga jesti. To će vam pomoći pratiti vaš napredak, da vas više Pazi na svoje jelo i, možda čak i identificirati nekoliko navika koje još niste priznao!

5. Postavite male, ostvarive ciljeve

Dodavanje je lakše nego oduzimanjem, pa probajte i postaviti sebe male, pozitivne ciljeve. Na primjer, nikada neće jesti pomfrit je velika stvar, ali pokušavam jedan novi povrća uz svaki obrok nije. Jedan dodatni dio povrća će ostaviti manje prostora na lim za pomfrit i to će vam pomoći ispuniti te, tako, na kraju, da ćete jesti manje pomfrit.

load...

6. Nemojte jesti kada rastrojen

Navike mogu postati bez svesti, tako da ako se ne koncentrisani na ono što jedete, vi ćete jesti više. Napraviti obroka događaj u sebe i sjediti za stolom, sa TV isključen, laptop ugasiti i knjiga zatvorena. Jedite hranu polako i uživati ​​u okusima i teksturama, a onda ćete biti svjesni što radite.

7. Ne preskačite obroke

Držite se po redovnom rasporedu jedenja redovne obroke. Preskakanje obroka je siguran vatra način da se što jedeš više od onoga što ne bi trebalo, kasnije na dan. Ako ste ispravno jeli tijekom dana, onda će biti manje vjerojatno popuštanja na poslastice kasnije.

8. Očistite svoj ormari

Ako postoje kolačiće u ormaru, onda će biti dozivali se jede! Dakle, naš sledeći savet o tome kako razbiti loše navike u ishrani je: sve što ste uobičajeno jesti, bacite ga! Možda će vam nedostajati na početku, ali, ako se sjedi u ormaru, iskušenje će vjerojatno biti prevelika.

9. Planirajte svoje obroke unaprijed

Kada ste izbacili svu hranu da znate da ne treba jesti da ćete imati prostora za zalihe neke zdrave hrane. Planirajte svoje obroke unaprijed i kupiti u sastojke koje ćete trebati. Na taj način vaše zdrave hrane će biti tu za vas čeka, samo kada je to potrebno.

10. Nađi zdravije zamjene

Pronalaženje manje štetni zamjena za navika može biti mnogo lakše nego odvikavanje hladno Turske. Pušači, na primjer, često odvesti na žvakaće gume ili elektronske cigarete pare, kao alternativa za pušenje. Ako vam je potrebno nešto slatko jesti u večernjim satima, pokušajte voća, umjesto slatkiša ili, jesti musli bar u popodnevnim satima, a ne čokolada!

Kako razbiti loše navike u ishrani? Koji su vaši savjeti?

load...