Zdravstveni saveti

Kako dijeta utiče na vaše zdravlje i lepotu? 10 načina

Kako dijeta utiče na vaše zdravlje i lepotu? 10 načina

Ono što jedete može napraviti masivan razliku u svoje zdravlje i svoj izgled, a mi ne govorimo samo o težini. Dok je težina očito je važan faktor, hranu može utjecati na vaš ten, kosu, pa čak i vaše raspoloženje. Ti si stvarno ono što jedete, pa pročitajte na, i saznajte kako vaša prehrana može imati direktan uticaj na vaše zdravlje i ljepotu:

1. Ona utiče na svoju težinu

Polazeći od očigledne, jede previše pogrešne vrste hrane će učiniti da se udebljala. To ne znači da svi moraju biti mršav super model izgledati lijepo, ali gojaznost uzrokuje drugih zdravstvenih problema, poput dijabetesa i srčanih problema.

2. To može učiniti vašu kosu bez sjaja i beživotna

Vaša kosa treba hranu previše, a jede pogrešne vrste hrane će imati direktan uticaj na vašu kosu. Bez dovoljno minerala i vitamina, kosa folikula će postati nezdravi i vaša kosa će postati slabiji i, na kraju, tanji.

load...

3. Nokti treba nahraniti previše

Ako otkrijete da se nokti se lako lome, onda bi to mogao biti znak da trebate promijeniti svoju ishranu. Baš kao i vaše kose, bez odgovarajuće ishrane, nokte će postati slabiji, tako jesti puno jaja, niske mliječne masti i nemasno meso, da bi nokte proteina koji su im potrebni.

4. Mišići mogu postati slabiji i manje

Možda ne prirodno povezani mišići ljepotom, ali ako vaši mišići počnu da se slab, onda nećete biti u mogućnosti da rade van i to će utjecati na vaše držanje previše. Jedite visoke proteina hranu, a vi ćete biti u mogućnosti da zadrži mišiće dobro zategnut i u dobrom radnom stanju.

5. Vaša koža je direktno pogođeno ono što jedete

Dull ten, bubuljice i zamrljane kože, svi mogli biti rezultat vaše dijete. Vaša koža će izgledati daleko blistavije i dalje od nepravilnosti ako jedete dovoljno svježeg voća i povrća i dovoljno proteina. Izbjegavajte masne i prerađene hrane previše, jer oni mogu učiniti vašu kožu masnom i izazvati bubuljice.

load...

6. Ono što jedete može usporiti proces starenja

Hranu također može imati utjecaj na to kako brzo počnete da pokaže singes starenja. Jesti namirnice koje su visoke u antioksidansi, kao što su sirovo organsko voće i povrće, pomaže u borbi protiv oštećenja ćelija uzrokovana slobodnih radikala koji mogu dovesti na bore i linije na koži.

7. Šta je to toliko posebno omega - 3 masne kiseline?

Omega - 3 masne kiseline su neophodne za zdrav rast kose, kože i noktiju, i vaše tijelo ih ne mogu napraviti sama. Oko 3% od vaše kose sastoji se od Omega - 3 masne kiseline, tako jesti puno lososa ili druge masne ribe, da se hrani kožu, nokte i kosu.

8. Tvoje oči i trepavice mogu također biti pogođeni

Ako ne pijete dovoljno vode i jesti pravu hranu, onda će se prikazati u oči i trepavice previše. Trepavice su dlake, baš kao i vlasi na glavi, tako da bez odgovarajuće hranjive tvari, oni mogu postati tanke i ispasti. Vaša ishrana takođe može uzeti sjaj iz vaših očiju i učiniti ih izgledaju crveno.

9. Zdrava ishrana će vam pomoći da druge dobre odluke previše

Jesti pravu vrstu hrane će imati pozitivan utjecaj na ukupnu mentalnog blagostanja previše. Osjećat ćete se više živ i udobnije u vlastitoj koži. To će vas podstaći na potrebno više vježbe i, eventualno, da druge promjene u svom izgledu previše. Uz svu energiju, samopouzdanje i osjećaj dobar faktor koji zdravu ishranu donosi, možda ćete osjećati više kao mijenja svoju kosu ili eksperimentira sa nekim novim šminke.

10. Eating pravo će vas staviti u dobrom raspoloženju

Jesti zdravo stavlja vas u velikom raspoloženju ceo dan. Nećete dobiti uspone i padove u raspoloženju koje ste možda doživljava danas i blistav osmeh da će staviti na vaše lice će učiniti da izgleda još ljepše.

Kako dijeta utiče na vaše zdravlje i ljepotu? Slobodno podijelite svoje misli.

load...