Zdravstveni saveti

Kako dodavanje chia semena u vašu ishranu može imati koristi za vaše zdravlje?

Kako dodavanje chia semena u vašu ishranu može imati koristi za vaše zdravlje?

Nisu svi čuli za chia sjemenke, što prilično čini najbolje čuvana tajna ih prirode. Ali, mi u Beauty And Tips odlučili da je krajnje vrijeme da se mačka iz vreće i da znate sve o jednom od najzdravijih na svijetu hrane. Uostalom, zašto samo treba Madonna se da znate o tim stvarima ?!

Chia sjemenke su malecko crno sjeme koje se uzgajaju komercijalno i bogate su omega - 3 masnih kiselina. Koristi oni imaju za naše zdravlje su brojni, ali zato što su mnogi od nas i dalje, osim chia sjemenke žive život, hajde da pogledamo kako dodajući ove super sjemena vašoj ishrani može imati koristi svoje zdravlje, svoj život i sve ostalo!

1. Chia Seeds se učitavaju u Nutrijenti... Ali jedva nešto kalorija

Chia sjemenke, kao njihovo ime bi se moglo zaključiti, su sitne. Mi nećemo poricati da. Oni su zapravo manji od pasulja! Ali oni ipak znaju kako da spremaju udar i dolazi napunjen s više hranjivih tvari nego štapom možeš stisnuti u.

load...

Njihov stvarni sadržaj uključuje vlakana, proteina, masti, kalcij, mangan, magnezijum i fosfor. I to nije ni spomenuti Omega - 3 i omega - 6 masnih kiselina, cink i kalij. Zaista, chia sjemenke su učitani sa toliko dobrote da šačica sadrži, na primjer, 30% naših preporučene dnevne količine magnezija, kao i 27% našeg svakodnevnog preporučuju količine fosfora. Nije loše! Osim toga, samo jedan jednom sadrži trunke 137 kalorija.

2. Chia Seeds su prepuni Antioksidansi

Ako ste u potrazi za poboljšanje vaš stil života nedavno, vi ste vjerojatno čuli sve o antioksidansima. Antioksidansi su dobri za naše zdravlje kardiovaskularnog sistema, i oni su također bore protiv stvaranja slobodnih radikala, kao i smanjiti naš rizik od raka.

Velika vijest je da je jedan od prekrasnih zdravstvenim prednostima chia sjemenke je da se sjeme punjene sa njima. Mi ne govorimo o mizernih trunke njih - govorimo više antioksidansa od borovnica. Koji u osnovi je jednako mnogo.

load...

3. Chia sjemenke bogata proteinima

Ako se dogodi da bude vegetarijanac i ponovo morati da se suoči sa mučno pitanje: "Ali, gdje u Heck vatru da vam proteina?", Iznova i iznova, uvijek možete odgovoriti na to ti to od chia sjemenke. A realnost je da protein chia sjemenke 'je bolje od većine drugih vrsta proteina. Zaista, to je visoke kvalitete proteina. Dakle, samo recite svojim prijateljima da je vaš protein je bolji od proteina.

U osnovi, chia sjemenke su 13% proteina, što je prilično prokleto sjajno. Oni su također prepun esencijalnih aminokiselina previše, što u suštini znači da su naši organi su u mogućnosti da koriste sve to proteina u zaista produktivan način. A mi ćemo prestati sada kažete proteina.

4. Chia Seeds se može boriti protiv dijabetesa

Zdravstvene prednosti Chia sjemenke su gotovo neograničene. Chia sjemenke su pronađene da bi mogao usporiti varenje, i kao rezultat toga se trenutno proučavaju naučnici saznati koliko mogu pomoći u borbi protiv tipa - 2 dijabetesa. Osim toga, jer je sjeme razviti želatinasta premaz kad god su izloženi tečnosti, utvrđeno je da oni mogu smanjiti rizik od razine šećera u krvi raste.

5. Chia Seeds su dobri za Vaše zuba i kostiju

S obzirom na naš kolektivni unos šećera, mnogi od nas pate od problema sa zubima. Istovremeno, slučajevi osteoporoze su također u porastu.

Da bi se smanjio rizik od razvoja karijesa ili krhkih kostiju, zdravstvenim prednostima chia sjemenke ponovo doći pri ruci; tih sjemena može biti lijek vam je potrebno u životu. Sa 18% od preporučene dnevne količine kalcija u okviru ovih crnih sjemena (po jedne unce), ove bebe su kec način smanjenja rizika od loših zuba i loše kosti.

6. Chia Seeds može pomoći da se skrati Belly

Trbuh masnoće je stvarno neugodno, i često može izgledati kao da ste pokušali sve da se otarasi ga, ali jednostavno neće popustiti!

Umjesto da žvaću čokolade i slatkiše kad god ti dosadno / gledate film / imaju loš dan, zašto ne zamijeniti slatkih stvari za činiju chia sjemenke? Ove sjemenke su utvrđeno da stabilizuje nivo šećera u krvi, a oni su se bore otpornost na insulin. Oba otpor visok nivo šećera u krvi i inzulina može dovesti do trbuh masnoće. Kao što se čokolada i slatkiši.

7. Chia Seeds su prepuni Triptofan

Možda ne znaš šta triptofan je, ali ono što treba znati je da se pomaže da se bolje regulirati naš apetit, tako da nismo stalno gladni, kao i poboljšava raspoloženje i pomaže nam da se dobro naspavati se.

Zvuči sjajno zar ne? Još bolje je činjenica da Chia sjemenke su pune stvarima. Popeti na njega!

8. Chia Seeds su dobri za kardiovaskularno zdravlje

Jedna od velikih zdravstvenih koristi od chia sjemenke je da su ovi divno seme su bogate omega - 3s. Možda ste čuli omega - 3 masne kiseline i ranije, budući da se mogu naći u masnu ribu, kao što je losos. Iako su omega - 3s u Chia sjemenke nisu iste kao one koje se nalaze u ribi, oni i dalje dobri u održavanju naše kardiovaskularno zdravlje.

U redu, ovo omega - 3s nisu baš toliko moćan kao i one u riba, ali kada se uzme u obzir da su chia sjemenke su više zgodan (možete osnovi samo Munch na nekoliko u bilo koje doba dana), vi u suštini dobivanje srdačna fix u doba dana kada pucanje otvoren konzervu masne ribe jednostavno nije društveno prihvatljivo - kao što je radni sastanak ili na tramvaj!

9. Chia Seeds Mogu Poticaj Your Energy

Zdravstvene prednosti chia sjemenke idu još dalje. Ako ste tip osobe koja pretpostavlja da je jedini način da se održi energije tokom 90 minuta treninga je pijenjem šećera natopljene sportsko piće, možda želite uzeti u obzir davanje chia sjemenke i bocu vode ide umjesto.

Chia sjemenke su tako dobri na odustajanje podsticaj energije koja su savršena zamjena za one šećera pića. Možete dobiti istu energiju bez sve to gadno šećer. Čak i bolje, jedna porcija chia sjemenke svaki dan povećava vaš metabolizam previše.

10. Chia Seeds može da se bori protiv raka dojke

Rak dojke je štetan bolest da sve žene trebaju biti oprezni, ali dobra vijest je da chia sjemenke sadrže alfa lineic kiselina (ALA), koja je utvrđeno da ograniči rast kancerogenih ćelija kod raka dojke. Takođe je utvrđeno da imaju isti učinak za raka grlića materice.

Kiselina radi na takav način da ubija ćelije raka, dok održavanje života zdravih. Pass sjeme, molim te!

Da li znate druge zdravstvene prednosti chia sjemenke?

load...