Zdravstveni saveti

Kako eliminirati loš dih? 10 brzi savjeti

Kako eliminirati loš dih? 10 brzi savjeti

Nažalost, ne možemo vrlo lako miris vlastitog daha, tako da ako imate loš slučaj zadah iz usta, verovatno ćete biti zadnja osoba koja zna. Svako dobiti loš zadah ponekad. To može biti uzrokovana hrana koju jedete, plaka na zubima, šupljine, ili čak i dehidracije. To može biti vrlo neugodno, ipak, tako da ako ne pate od lošeg daha, ponekad, pročitajte napeti brzo i jednostavno savjete o tome kako eliminirati loš zadah deset.

1. Posjetite svog stomatologa

Ako primijetite da je vaš dah uporno smrdi i ništa ti izgleda ispraviti problem, onda stvarno treba da putovanje u zubara i da ga odjavio. Loš zadah može biti uzrokovana karijesa ili bolesti desni, tako da što prije dobiti pregled, to bolje. Loš zadah može ponekad biti uzrokovan unutrašnjim zdravstvenih problema i vaša stomatolozi moći savjetovati ako misle da je ono što bi mogao biti uzrok vaše loše ispod problem, u tom slučaju, posjet svojim lekarom bi bilo u redu.

2. Operite zube dva puta dnevno

Dobra oralna higijena je često najjednostavniji odgovor na loše problema dah. Trebalo bi da perete zube ujutro, a noću prije nego što odete u krevet. Svaki put perete zube, ne žurite i operi ih temeljito za najmanje tri minute. Ako je vaš zadah i dalje postoji, pokušajte pranje sa sodom bikarbonom. To će smanjiti kiselost u ustima i otežati razvoj bakterija.

load...

3. Pijte više vode

Ako usta osuši, onda to može uzrokovati loš zadah previše. Pijte puno vode tokom dana i da će isprati sve čestice hrane koje možda zarobljen između zuba. Također će isprati bakterije koje uzrokuju loš zadah, pa piti najmanje osam čaša vode dnevno, tako da možete držati sebe pravilno hidratizirana.

4. Operite jezik

Kada perete zube, ne zaboravite da opereš jezik kao dobro. Bakterije mogu uzgajati na svom jeziku i koji bi mogli biti ono što je uzrok vaše i dah. Možete kupiti poseban jezik strugala to učiniti sa ili možete samo koristiti četkicu za zube ili kašiku. U svakom slučaju, da bi dah svježe, morate držati jezik čist, kao i zube.

5. Žvaču

A suha usta i komada hrane između zuba će pružiti samo pravo okruženje za bakterije koje uzrokuju loš dah da se hrani i uzgajati. Ako žvakati na nekim bez šećera žvake, koji će stimulisati proizvodnju pljuvačke, koja će pomoći da se isprati bakterije dalje. Žvakanje žvake će također pomoći da se izbaci sve čestice hrane.

load...

6. Jedite peršun

Peršun koji se nalazi na tanjiru u restoranu mogao spasiti od lošeg daha sramote. Peršun je dobar izvor klorofila, koji radi kao prirodni dah osvježivač, tako završiti svoj obrok jedući grančicom peršuna i to će pomoći da se zaustavi loš zadah u razvoju. Hlorofil je ono što čini lišće zeleno, tako da bilo zeleno povrće će vam pomoći da se bore protiv loš zadah.

7. Drink čaj

Oba zelenog i crnog čaja može vam pomoći borbi protiv lošeg zadaha. Čaj sadrži antibakterijske sastojke koji će ubiti mikrobi koji stvaraju loš zadah. Ona također sadrži polifenole koji će neutralizirati jedinjenja sumpora u ustima, koji su ono što uzrokuju neprijatan miris.

8. Izbjegavajte začinjenu hranu

Hrane kao što su češnjak i luk će uvijek imati loš utjecaj na dah, tako da ako imate loš zadah u popodnevnim satima, to bi mogao biti vaš izbor hrane u vrijeme ručka da je uzrok, ako je problem. Izbegavajte sve začinjenu hranu, pogotovo bijeli luk i luk, jer vrlo jaka okusom hrane ući u krvotok i miris mogu se izdiše kroz pluća, tako da nikakva količina ispiranje usta će zaustaviti loš zadah.

9. Floss

Redovno FLOSS i da će ukloniti sve posljednje tragove hrane iz između zuba. Kada bude hrane zarobljena između zuba, bakterije se hrane ga i slomi ga, a zatim ga je kada se dogodi loše miris. Redovno Flossing je važan dio oralne higijene, jer se uklanja plak i to će pomoći da se zaustavi vas razvoju bolesti desni.

10. Koristite antibakterijski ispiranje usta

Davanje usta konačnu ispiranja s antibakterijskim ispiranje usta će pomoći da se ubijaju bakterije da ne možete doći sa svojim četkica za zube. Postoji mnogo vodice za ispiranje usta na raspolaganju u trgovinama, ali ako želite da napravite svoj vlastiti, evo odličan recept za cimet bazirana domaće ispiranje usta. Samo miješati sastojke, neka ispiranje usta hladnom, a zatim ga pohraniti u hermetički kontejner dok ne budete spremni da ga koristite.

  • ½ žlica cimeta
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 kašičica meda
  • Sok od dva limes
  • Kup tople vode

Koje su vaše najbolje savjete o tome kako eliminirati loš dah?

load...